Blog Oppastip | Wat te doen in de herfstvakantie?

Categorie: Ouders | Datum: 07 oktober 2020

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Wat te doen in de herfstvakantie?

Corona proof activiteit voor opa’s en oma’s

corona proof activiteit voor opa's en oma's

Wat te doen in de herfstvakantie?

De traditionele herfstvakantie gaat er dit jaar anders aan toe. Geen buitenlandse avonturen en gezellige feestjes samen. Maar niet getreurd, deze herfstvakantie staat er een hele leuke activiteit op jullie te wachten om te doen. De maand oktober staat in het teken van de speurtocht naar hondje Tommy. Je kan dit niet alleen samen met papa en mama doen, maar ook met opa en oma! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Én om deze herfstvakantie activiteit nog leuker te maken, hebben we er een winactie aan vast geplakt. Als je alle aanwijzingen hebt gevonden, maak jij kans op een weekendje weg naar Hof van Saksen. 

 

Corona proof activiteit voor opa’s en oma’s

We merken dat veel gezinnen en met name opa's en oma's het moeilijk hebben in deze corona tijden: 24/7 thuis, met drukke kinderen die standaard te veel achter de iPad worden gezet om rustig te blijven. Waar een ouder zelf baalt van thuis werken met drukke kinderen om zich heen, zit een opa of oma alleen thuis, omdat zijn of haar (soms) enige sociale activiteit van de week is afgelast. Ouderen zijn de meest kwetsbare groep voor het virus en daarom moeten zij zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden. Contact met de familie, vrienden of buren wordt dan ook sterk afgeraden. Door deze huidige situatie dreigen opa’s en oma’s in een sociale afzondering te raken. Het team van Nanny Nina vindt dat hier iets gedaan kan worden.

Met name ouderen van 75 jaar of ouder voelen zich vaker eenzaam dan degenen dan de jongere leeftijden. 1 op de 3 ouderen van 75 jaar of ouder zegt zich enigszins eenzaam te voelen. Van de ouderen die 75 jaar of jonger zijn is dit ongeveer een kwart. Daarnaast voelt 9 procent van de 75-plussers zich sterk eenzaam. Dit is vergelijkbaar met de jongere leeftijdsgroepen.

Tabel eenzaamheid van ouderen naar leeftijd, 2019

Leeftijdscategorie ouderen

Sterk emotioneel eenzaam (%personen van 55 jaar of ouder)

Sterk sociaal eenzaam (%personen van 55 jaar of ouder)

55 tot 65 jaar

7,3

13,2

65 tot 75 jaar

7,1

12,1

75 jaar of ouder

10,9

9,7

 

Het team van Nanny Nina heeft wat bedacht op deze eenzaamheid! Neem opa en/of oma mee via videobellen en doe de speurtocht door de binnenstad van jouw eigen stad! Zo voelen opa en oma zich een dag een stuk minder eenzaam en daarnaast vinden opa’s en oma’s het maar altijd te leuk om dingen te ondernemen met hun kleinkinderen.

wees een echte detective en doe mee aan de speurtocht

Wees een echte detective en doe mee met de speurtocht!

Scan de QR-code of klik op de link naar de speurtocht!

 

Hondje Tommy vermist

Het hondje Tommy is gisteravond voor het laatst gezien in de buurt van het ijswinkeltje. Het is een gevlekte beagle met een rode halsband om zijn nek. Hij is totaal ongevaarlijk, sterker nog hij houdt heel erg van knuffelen, en is te herkennen aan een zwarte vlek bij zijn neusje. Verplaats je in de rol van een echte detective en ga op zoek naar het vermiste hondje. 

Om erachter te komen waar het hondje Tommy zou kunnen zijn, hebben we de eigenaresse van Tommy, Lyla Kok geïnterviewd. " We zijn ons hondje Tommy nu al sinds gisteravond kwijt! Ik was hem aan het uitlaten maar lette even niet op, en toen hij schoot ervandoor. Dat arme beestje, hij heeft het vast heel koud. We kunnen alle hulp gebruiken die er is om hem terug te vinden. Willen jullie mij alsjeblieft helpen het met zoeken naar mijn lieve hondje Tommy? Ik mis hem namelijk heel erg!"

 

Nanny Nina Speurtocht aanwijzingen

De eigenaresse van het vermiste hondje heeft wat aanwijzingen voor je om de speurtocht te kunnen lopen. Ze kan zich nog 6 plekken herinneren waar ze vaak in Nederland met Tommy loopt. 

De speelplaats was de eerste plek waar ze langs liepen, vlak bij het bos. Dat is zijn lievelingsplekje dus er is een kans dat je hem daar vindt.  

  1. De speelplaats was dus de eerste plek waar ze langs liepen, vlak bij het bos
  2. Vervolgens zijn we het bos in gegaan, omdat Tommy het hier een groot feest vindt
  3. Daarna ben ik langs het politiebureau gelopen
  4. Of was ik eerst nog even langs de Albert Heijn gegaan, ik weet het even niet meer...
  5. Ah fijn, daarna ben ik langs de kerk verder gelopen
  6. En toen ik langs de ijswinkel liep om een ijsje te halen, schoot hij er opeens vandoor.
  7. Ik zag Tommy toen wel weer richting de Julianalaan rennen
  8. Zou jij mij kunnen helpen?

Doe jij mee met de speurtocht door Nederland?

Wil jij ook als detective in jouw eigen stad de speurtocht lopen? Wij hebben voor bijna elke stad een leuke speurtocht uitgezet. Check de link om te zien of jouw stad er tussen staat.

Klik snel hier op de link naar alle aanwijzigingen van de speurtocht!

En wie weet ben jij straks wel de grote winnaar en mag je een weekendje weg vieren met je familie in Hof van Saksen!

 

 

Wat is Hof van Saksen eigenlijk?

Hof van Saksen is een vakantieresort met Saksische boerderijwoningen en vakantiewoningen. Het resort valt onder een van de parken van Landal GreenParks en bevindt zich in de Drentse plaats Nooitgedacht.

Hof van Saksen omschrijft het zelf als: ‘Op Hof van Saksen geniet u samen van een buitengewone vakantie. Met een ruime keuze uit restaurants, een luxe Spa & Wellness, een design zwembad met wildwaterbaan en spectaculaire waterglijbanen én educatieve Kinder Academies is aan alles en iedereen gedacht. Ontdek ook de prachtige omgeving van het resort. Zo wordt uw vakantie onvergetelijk.’

wat is hof van saksen?

 Voor meer informatie kijk even op de website van Hof van Saksen: https://www.hofvansaksen.nl/resort/op-en-rond-het-resort 

 

Vragen of een geheime tip ontvangen over de Nanny Nina speurtocht? 

Stuur ons een appje 😉 op 0630229413

Het team van Nanny Nina help je graag, dus schroom niet om ons een appje te sturen!

Liefs, Jasmijn, Breg en Laura van Nanny Nina

Zoek je nóg meer leuke uitjes om met kinderen te doen in de herfst? Er is zoveel leuks te doen in Nederland! Overdekte uitjes voor als het regent: leuke kindermusea, fijne binnenspeeltuinen en gave trampolinehallen. Of buiten uitjes voor een frisse neus: avontuurlijke boswandelingen, paddenstoelen zoeken en spannende klimbossen. De leukste tips bij jou in de buurt vind je op Kidsproof.nl

kidsproof

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt