Blog Oppastip | Met de kinderen naar Amsterdam

Categorie: Au Pair | Datum: 27 oktober 2020

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Met kinderen naar Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam met kinderen?

 

Deze top 10 activiteiten met kinderen in Amsterdam wil je niet missen! Neem snel een kijkje voor de leukste uitstapjes in onze hoofdstad:

  1. This is Holland
  2. Geitjes knuffelen met kinderen
  3. Het Pontje in Amsterdam
  4. Artis met kinderen
  5. Tropenmuseum in Amsterdam
  6. Meneer Nieges 
  7. Upside Down Amsterdam
  8. Cinemini met kinderen
  9. Hortus Botanicus in Amsterdam
  10. Amsterdam Light Festival met kinderen

 

Wat te doen in Amsterdam met kinderen?

Zin om er zelf lekker op uit te gaan met de kids of iets nieuws te bedenken voor de oppas en jouw kroost? Plan dan een bezoekje aan deze verschillende leuke activiteiten in Amsterdam! Van een cursus schilderen in Artis tot een bezoekje aan een interactief museum. Je kunt het zo gek niet bedenken! De beste insider tips voor jong en oud staan nu voor je klaar, let’s go!

 

This is Holland

Plan een bezoek aan This is Holland, een unieke 5D-ervaring waarbij je door de ogen van een helikopterpiloot over 22 verschillende locaties in Nederland vliegt. Tijdens deze indrukwekkende film ontdek je Nederland in stappen. Je krijgt de kans om samen een foto te laten maken voor een echt green-screen, test jouw kennis met een quiz over Nederland en als hoogtepunt bekijk je een 5D film die door speciale effecten het gevoel geeft dat je zelf onderdeel bent van de film. Bereid je voor op natte voetjes en de geur van bollenvelden. Gordels om en... ready for take-off!

https://www.thisisholland.com/nl/home/

Overhoeksplein 51, Amsterdam

Geitjes knuffelen met kinderen

Onder ‘het mom van’ je kan wel een knuffel gebruiken is deze activiteit geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan gezelligheid en een liefdevolle knuffel. De geitjes in het Amsterdamse Bos staan hier vol enthousiasme voor jullie klaar! Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Vergeet niet om na de geitenboerderij ook even langs de moestuin te wandelen waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd of koop een leuk aandenken in de boerderijwinkel voor jou of de kleine!

https://www.geitenboerderij.nl/

Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen

 

Het Pontje in Amsterdam

Geniet van de frisse buitenlucht tijdens een vaartocht met een van de pontjes aan de ij-zijde van Amsterdam Centraal. Lekker uitwaaien met uitzicht op Amsterdam Noord. Je hebt de keuze uit verschillende pontjes maar een persoonlijke aanrader is toch echt de pond naar de NDSM-werf. Hier bewonder je op verschillende plekken gave street art gemaakt door lokale en internationale artiesten. Of bezoek eens in de zoveel weken op zondag de IJ-hallen waar je unieke vintage interieurparels scoort of zelf kleding kunt verkopen. Sluit de dag af met een hapje of gezond drankje bij Pllek, dé creatieve plek aan de oever van het IJ. De Pllek to be!

https://pllek.nl/

T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

Artis met kinderen

Bijna iedereen kent deze dierentuin middenin onze hoofdstad of is er weleens geweest. Wat een gezellige beestenboel! Maar wist je ook dat je verschillende leuke cursussen kunt volgen in Artis zoals boetseren, tekenen, schilderen en beeldhouwen? Met een kleurrijke omgeving vol dieren is er inspiratie genoeg voor jong en oud! Je volgt de cursus onder begeleiding van een vakkundige vakdocent van het Artis-Ateliers. Stimuleer de creativiteit van jouw kinderen en bewonder na afloop van de cursus de meesterwerken in het Aquarium, Gorillahuis en Kleine-Zoogdierenhuis. Een echte aanrader voor het hele gezin!

https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/artis-academie/artis-ateliers/

Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam

Tropenmuseum in Amsterdam

Altijd al meer willen weten over volken, stammen en cultuur? Dan ben je bij het Tropenmuseum aan het juiste adres! Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark neemt je mee naar een totaal andere wereld. De tentoonstellingen maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Kinderen tussen de 6 en 13

jaar kunnen zich opgeven voor de Juniortour, een actief begeleid programma waarbij er wordt gestimuleerd om met een open blik naar de wereld te kijken.

https://www.tropenmuseum.nl/nl

Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Meneer Nieges met kinderen

Tijdens de koudere wintermaanden wil je toch niets liever dan wegkruipen bij de openhaard? Maar geen openhaard thuis? Dan raad ik zeer zeker aan om met je kids naar Zondag bij Nieges te gaan! Met een super uitzicht op het IJ, een menukaart boordevol lekkers en nostalgische bordspellen zoals Rummikub en Monopoly is jullie zondag wel besteed. Welk spelletje gaan jullie spelen? Vergeet niet te reserveren!

https://www.meneernieges.nl/

Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

Upside Down Amsterdam

Nederlandse cultuur op z’n kop! Dit museum is een ode aan modern Nederland vol interactieve droomkamers. De Nederlandse liefde voor snoep en chocolade, aandacht voor iconische sporters en interesse in moderne kunstenaars zoals Mondriaan komen allemaal voorbij. Het Instagram-walhalla zit vol leuke kamers waarbij je al poserend een frisse blik werpt op onze cultuur. Bovendien houd je er veel leuke plaatjes aan over! Naast alle fun en inspiratie steunt het museum de Stichting Het Vergeten Kind, wat ons heel erg blij maakt.

https://the-upsidedown.com/

Europaboulevard 5, Amsterdam

 

Cinemini in Amsterdam

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er Cinemini waarbij er elke zondagochtend in het Eye Filmmuseum een film en aansluitend spel in een lichtlandschap wordt georganiseerd. Een perfecte zondagbesteding voor het hele gezin vol bijzondere animatiefilms! Deze films komen vaak zelf uit de collecte van het Eye en geven kinderen de mogelijkheid om te spelen met licht en schaduw op een grote lichtbak. It’s movie time en wij hebben er zin in!

https://www.eyefilm.nl/film/cinemini-in-een-bootje-van-papier-0?program_id=479194

IJpromenade 1, Amsterdam

Hortus Botanicus in Amsterdam

Als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad plan je een bezoek aan Hortus Botanicus. Deze botanische tuin is een van de oudste ter wereld en telt meer dan 4.000 verschillende plantensoorten. Naast de bijzondere planten vind je in de vlinderkas de meest kleurrijke vlinders. De Hortus wil mensen echt inspireren om hun kennis over planten te vergroten door de schoonheid en diversiteit te benadrukken en de tuin toegankelijk te maken voor alle leeftijden. Plan snel jouw bezoek!

https://www.dehortus.nl/

Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam

Amsterdam Light Festival met kinderen

Tijdens dit betoverende festival geniet je van de mooiste lichtkunstwerken. Dit jaar is het thema ‘When Nature Calls’, waarbij de relatie tussen mens en natuur op scherp staat. Wandel samen met jouw gezin door de Plantage-Weesperbuurt en luister via WhatsApp naar theatermaker en creatief directeur Lucas De Man die met filmpjes, foto’s en audioberichten één groot verhaal vertelt over lichtkunst, de natuur en de stad. Deze wandeling is interactief dus je hebt als wandelaar zelf invloed op het verhaal. Lekker erop uit! Zorg voor een opgeladen telefoon en vergeet je oortjes niet... Enjoy!

https://amsterdamlightfestival.com/nl

Amsterdam

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt