Blog Oppastip | Herfstvakantie activiteiten in Den Haag

Categorie: Au Pair | Datum: 09 oktober 2020

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Herfstvakantie activiteiten in Den Haag

Wat te doen in Den Haag met de (oppas) kinderen?

Wat te doen met kinderen in Den Haag?

Herfstvakantie activiteiten met (oppas) kinderen in Den Haag

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Kan je wel wat inspiratie opdoen over wat er allemaal in Den Haag te beleven valt? Geen zorgen! In dit blog vind je een heleboel uitjes om samen met je (oppas)kind te doen! Benieuwd wat voor tips wij voor je hebben? Lees dan gauw verder!  

 

Wat te doen in Den Haag met de (oppas) kinderen?

Er valt genoeg te doen met (oppas) kinderen in Den Haag. Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor jullie om te doen in Den Haag:

  1. Het Omniversum
  2. Planet Jump Den Haag
  3. Het Museon
  4. Madurodam
  5. Parken in Den Haag
  6. De kinderwerkplaats
  7. Een Haagse audiotour in een tram
  8. Kidsproof lunchrooms in Den Haag
  9. Kinderboerderijen in Den Haag 
  10. Kooman’s Poppentheater

 

omniversum in den haag

Het Omniversum

Vind je naar de bioscoop gaan te voor de hand liggend? Bezoek dan Omniversum. Het scherm in de vorm van een halve bol, de liggende stoelen en het geavanceerde geluidssysteem waardoor extra lage tonen voelbaar zijn leveren gegarandeerd een spectaculaire beleving op. Stichting Omniversum heeft als doel om kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet aan het publiek door te geven. Naast een indrukwekkende ervaring ook een leerzame ervaring dus!

 

Het Omniversum is niet alleen leuk voor gezinnen, voortaan kun je naast de grootbeeldfilms ook genieten van arthousefilms. En nog leuker, Nanny Nina heeft een superleuke deal. Jullie kunnen naar de mooiste alternatieve speelfilms en documentaires in het Omniversum Cinema en wij regelen de oppas! 

Neem voor het filmaanbod een kijkje op https://www.omniversum.nl/nl/filmagenda 

 

Planet jump den haag

Planet Jump Den Haag

Hebben je (oppas)kinderen energie over? Breng dan een bezoekje aan Planet Jump Den Haag. Planet Jump Den Haag is een indoor trampoline park. Het bevat verschillende trampolines, een roterende klimwand en een uitdagend obstakelparcours. Het leukste is dat Planet Jump Den Haag in een voormalige kerk zit. Bovendien is er voor kinderen tot 4 jaar een speciale peuter arena. 

 

Het Museon

Het Museon is een wetenschappelijk museum met collecties op het gebied van biologie, geologie, archeologie, techniek, geschiedenis, natuurkunde en volkenkunde. Voor ieder wat dus! Het leukste is dat het een heel interactief museum is. Kinderen kunnen bijvoorbeeld experimenteren met geluidseffecten, muziek maken, energie opwekken en zo zijn er nog veel meer activiteiten. 

Andere leuke musea in Den Haag voor kinderen zijn het Kinderboekenmuseum, het Haags Openbaar Vervoer Museum, het Gemeentemuseum, Panorama Mesdag, Beeld en Geluid Den Haag en Museum de Gevangenpoort. 

 

madurodam den haag

Madurodam

Madurodam is een stad vol miniaturen. Geen zin om heel Nederland door te reizen maar je wilt je (oppas)kind toch graag de Dam van Amsterdam, Paleis het Loo of de Holland-Amerika Lijn in Rotterdam laten zien? Bezoek dan Madurodam. Naast het bekijken van bijvoorbeeld paleizen, architectuur en infrastructuur uit verschillende steden zijn er ook veel activiteiten te doen. Zo kunnen de kinderen zelf windenergie opwekken, kaas heffen of aan boord stappen van het schip de Vergulde Bever en van Amsterdam naar Nieuw-Amsterdam (New York) varen. 
parken in den haag

Parken in Den Haag

Is het lekker weer? Bezoek dan een van de vele Parken in die Den Haag rijk is. Een van mijn persoonlijke favorieten is het Zuiderpark. Hier kun je midgetgolfen, een bezoekje brengen aan het Zuiderparadijs Indoor Speelparadijs of een rondje maken op een stoomlocomotief. Stoomgroep West Zuiderpark is een modelbouw vereniging met vrijwilligers waar stoomlocomotieven gemaakt en onderhouden worden en waar jong en oud als passagier kan meerijden in een wagon. Vanaf het station loopt er namelijk een speciale baan het park in. Deze speciale trein rijdt alleen op de zondag in de periode 1 april t/m 31 oktober. Binnen het terrein wordt ook op de woensdag gereden. 

Andere Parken in Den Haag en landgoederen die een bezoekje waard zijn, zijn: Landgoed Clingendael, Landgoed Ockenburgh, het Westduinpark – waar je als je geluk hebt een loslopende Schotse hooglander tegenkomt – en iets buiten Den Haag landgoed De Horsten in Wassenaar met de bekende Seringenberg. Benieuwd naar alle Parken in Den Haag, duingebieden en landgoederen in Den Haag? Neem dan een kijkje op https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/Parken in Den Haag-bossen-en-duinen.htm 

 

de kinderwerkplaats

De kinderwerkplaats

In de kinderwerkplaats kunnen kinderen vanaf 4 jaar knutselen, schilderen, spelen en proefjes doen. Het leuke is dat ieder kind een eigen gereedschapskist krijgt met materialen die nodig zijn bij de activiteiten. Ook is er een verkleedkist met werkkleding, laboratoriumjassen en bouwvakkershelmen. Kinderen mogen zelf bepalen wat ze doen en hoe lang ze hier mee bezig zijn. Alle werkstukken mogen mee naar huis worden genomen! 

 

historische audiotour in een tram in den haag

Een Haagse audiotour in een historische tram

In Den Haag rijdt een 60 jaar oude tram die het centrum van Den Haag verbindt met het strand van Scheveningen. Tijdens de rondrit rijd je voorbij bezienswaardigheden en attracties, die worden toegelicht met audio. Je kunt met een ticket de hele dag met de tram mee en onbeperkt in en uitstappen. De tram rijdt in de vakanties elke 30 minuten, van 10:00 tot 17:30 uur. 

 

kidsproof lunchrooms in den haag

Kidsproof lunchrooms in Den Haags

Bij de Boomhuttenclub kun je ontbijten, lunchen of borrelen terwijl je kinderen lekker spelen en in de boomhutten klauteren. 

In het Kunst & Kids Café kun je andere ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers, terwijl je kindje speelt in de ontdek speeltuin of meedoet met een kunst-lesje. Aangezien het een café is zonder winstoogmerk, met vrijwilligers uit de buurt, wordt een toegangsprijs van €2,50 gevraagd om de kosten te dekken. De prijzen van de kunst-lesjes verschillen. 

Ook Appels & Peren is dankzij hun ruime speelhoek en menukaart met kinder boterhammen een leuke plek om te lunchen met het gezin. 

Happy Tosti is de plek om heen te gaan als je kindje niet zo goed kan stilzitten. In plaats van stoelen hebben ze hier namelijk schommels! Op het menu staan vooral tosti’s, iets wat bijna ieder kind wel lust ☺ 

Een andere ontmoetingsplek in Den Haag is KOFFIE & KIND. Ouders kunnen hier genieten van een kopje koffie terwijl hun kind(-eren) binnen of buiten spelen met andere kinderen. Er zijn namelijk verschillende speelhoeken zoals een blokkenhoek, poppenhoek, boekenhoek en verkleedhoek. Buiten kunnen kinderen spelen in een natuurtuin met klimrek, glijbaan en verschillende tunnels waar ze doorheen kunnen kruipen. Een bezoek aan KOFFIE & KIND bedraagt per kind €3,50. Volwassenen en baby’s jonger dan 6 maanden zijn gratis. 

 

kinderboerderijen in den haag

Kinderboerderijen in Den Haag 

Bij Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen-Ypenburg) kunnen kinderen de dieren in de wei borstelen en ‘avontuurlijk spelen’ in de natuurlijke speeltuin. Daarnaast is er van 14.30 tot 15.30 uur het knuffeluurtje, waarbij kinderen konijnen en cavia’s mogen knuffelen, en om 15.30 kan er worden geholpen met het voeren en verzorgen van de dieren. Naast de boerderij ligt De Smulhoeve, een horecagelegenheid waar mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking in de bediening staan.

Pluk! is een biologische zorgboerderij-en tuinderij, met een lunchroom, kleine kinderboerderij en pluktuin gelegen in het recreatiegebied Madestein. Hoewel de kinderen enkel in de zomer fruit kunnen plukken in de pluktuin, kan wel worden genoten van taarten en daghappen gemaakt met oogst van eigen land, kunnen kinderen dieren aaien in de dierenweide en kan een wandeling worden gemaakt in de heemtuin. In de heemtuin wandel je langs 12 verschillende Zuid-Hollandse landschappen.  

 

kinderboeken winkels in den haag

Kinderboekenwinkels 

Is jouw (oppas)kind een echte boekenwurm? Breng dan een bezoekje aan Villa Paagman, de kinderboekenwinkel op de Frederik Hendriklaan. Hier kun je bijvoorbeeld in de ‘luisterkop’ (te zien op de afbeelding) luisteren naar spannende luisterboeken. 

Ook kinderboekenwinkel Alice in Wonderland is een boeken-walhalla voor kinderen. Elke maand zijn er activiteiten, zoals: voorleesdagen voor de kleinsten, poppenkastvoorstellingen voor peuters en kleuters, is er het kindertheater van KABOEM en komen er regelmatig schrijvers voorlezen. 

 


kooman's poppenkast

Kooman’s Poppentheater

Het Kooman’s Poppentheater is het oudste vaste poppentheater en bestaat al 60 jaar. Op woensdag- en zaterdagmiddag wordt er een kindervoorstelling gespeeld, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De voorstellingen zijn grappig, vrolijk en spannend, met eigen decors, muziek en liedjes. 
Let op! Sommige activiteiten, winkels of lunchrooms kunnen vanwege de corona-maatregelen gesloten zijn. 

 

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt