Blog \ Oppas app op tv bij Dragons Den | Nanny Nina

Nanny Nina op TV bij Dragons Den

Ondernemende tweeling (28) haalt investering op bij tv show Dragons Den 

19 april 2020, NPO1 21:30

De tweeling Jasmijn en Lyla Kok, founders en CEO’s van oppas centrale Nanny Nina* zijn op 19 april 2020 om 21:30 te zien in het NPO1 programma Dragons’ Den. In dit programma krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf te pitchen aan vijf potentiële investeerders, de zogeheten dragons. Jasmijn en Lyla verrasten de dragons met hun toekomstvisie en wisten drie investeerders voor zich te winnen.

*Nanny Nina specialiseert zich in kinderopvang aan huis. Een gescreende Au pair, nanny, gecertifieerde gastouder aan huis of flexibele avond oppas nodig? Het wordt allemaal voor je geregeld via een makkelijke app.

De opnames van Dragons’ Den werden al in december 2019 opgenomen. “Het voelt natuurlijk een beetje gek,” aldus Lyla Kok, “je weet dat we een mooie stap kunnen gaan maken met het bedrijf door deze investering maar je mag nog niets delen hierover!”

Dragons den champagne voor oppasservice Nanny Nina van Shawn Harris en Pieter Schoen! Tweeling jasmijn en Lyla kok lachen in de camera na binnenhalen investering voor oppas app Nanny Nina

Toch moest de tweeling wachten tot ná de aflevering voor ze het bekend mochten maken. Dit was eigenlijk maar goed ook, want de deal ging na de onderhandelingen bijna niet door…

 

Onderhandelingen Dragons Den en Corona

“We zaten middenin de onderhandelingen, hadden de deal bíjna rond en toen druppelde langzamerhand het eerste nieuws binnen over de eerste corona patiënt in Nederland. In het begin ben je vooral bezig met het vreselijke nieuws, en denk je nog niet na over eventuele economische consequenties. Maar een paar weken later lagen ineens alle onderhandelingen stil, onderhandelingen waar we al maanden mee bezig waren!” zegt Jasmijn Kok.

Horror scenario's

“De investeerders vroegen om een aantal extra scenario's om in te kunnen schatten wat het risico voor ons bedrijf is. We hebben een worst case scenario gemaakt en een echt horror scenario. Dit om aan te tonen dat zelfs als alles helemaal mis zou lopen en we nog maanden in lockdown zitten het bedrijf genoeg buffers en flexibiliteit heeft om hier doorheen te komen. " Deze investeerders delen het geloof in ons concept: de licenties van de overheid die we hebben behaald, de tech en ons team. En ja de omzet is mogelijk minder de komende maanden en de groei gaat minder hard dan in de prognoses. Maar deze gekke tijden veranderen niets aan de basis en de visie van het bedrijf Nanny Nina"

Dragons van tv show dragons den investeren in Nanny Nina oppasservice

Hoe doet de oppasservice het in deze tijden?

De impact is er zeker: “Onze professioneel nanny's en gastouders aan huis ( kinderopvangtoeslag ) mogen volgens het overheidsbeleid nu echt niet meer werken. Voor onze oppassers voeren we een aangepast corona beleid, waarbij ze gematcht worden aan 1 gezin. Ze mogen dan alleen nog maar bij dat ene gezin werken zodat ze de kans op verspreiding zo klein mogelijk houden.  “ aldus Jasmijn. De oppasservice krijgt wel meer aanvragen van nieuwe klanten omdat Heel Nederland nu aan het thuiswerken is, met kinderen een hele uitdaging. Een nanny die de kinderen even mee naar buiten neemt of helpt met huiswerk is dan een hele opluchting. De dames geven aan dat het over het algemeen wel een stuk rustiger is met belletjes en nieuwe klanten. De oppas aanmeldingen die stromen dan wel weer binnen. Vooral studenten die in de horeca werken hebben nu veel tijd en daarom ziet de oppasservice een piek in nieuwe oppas aanmeldingen. “ Onze strategie is om niet af te wijken van wat we aan het doen zijn, er komen 2 geheime projecten aan die we nu al versneld ontwikkelen en hopelijk kunnen deze dan in september al live in plaats van in januari zoals oorspronkelijk op de planning stond.”

“Gelukkig geloven Shawn Harris en Pieter Schoen honderd procent in het concept en zo hebben we op de valreep, op dinsdag 7 april, de deal getekend!”

In eerste instantie had dragon Michel Perridon, de oprichter van Trust Accessoires, ook interesse in een deal met Nanny Nina, maar Shawn en Pieter hebben in overleg besloten dat zij samen liever verdergaan om de beste coaching te kunnen geven.

We zijn heel erg blij met de twee investeerders waarmee we getekend hebben, Shawn Harris en Pieter Schoen. Shawn is een geweldige, energieke,super intelligente vrouw en we ziten helemaal op dezelfde golflengte  qua kernwaarden en visie op ondernemen. Met Pieter zijn we ook ongelofelijk blij, hij heeft de energiebranche ge-disrupt, wat precies is wat wij ook van plan zijn in de kinderbranche. Ook is hij heerlijk zakelijk en direct, heel waardevol voor ons.  We kunnen veel van ze leren”

 

Party popper op een duur kleed

De opnames waren toch wat spannender dan verwacht. Jasmijn lacht “We hadden tijdens de selectie voorrondes een party popper meegenomen. Deze viel in de smaak, want we mochten door naar de echte opnames. De mensen verantwoordelijk voor de ‘props’ waren iets minder enthousiast over de party popper. Ze vroegen ons naast het dure kleed te richten, maar dit lukte voor geen meter, haha!” En toen liep het idee met de presentatieborden ook nog enigszins in de soep. Lyla: “Voor onze presentatie hadden we zelf bordjes gemaakt, maar geen rekening gehouden met het feit dat sommige borden door mij moesten worden vastgehouden en andere door Jasmijn. Dit resulteerde in een soort ‘bordendans’ die achteraf gezien eigenlijk superleuk was.” 

De volledige zeggenschap binnen het bedrijf blijft bij Jasmijn en Lyla: “Dat vinden we belangrijk, we hebben een heel duidelijke visie voor Nanny Nina die de investeerders ook steunen. En het is nu eenmaal zo dat wij dit nu al zo lang doen en de markt zo goed kennen dat het ook slim is om dat ten volste te benutten. We geloven oprecht dat de kernwaarden die we met het team hebben gesteld en de richting waar we nu opgaan de basis zijn voor een langdurend succesvol bedrijf.” 

 

Wil je meer weten over Nanny Nina? Klik dan hier www.nannynina.nl. Wil je de Dragons’ Den aflevering van 19 april terugkijken? Dat kan straks in de link op deze pagina. 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op:

LInkedin | Instagram

Pers: 06-38502234 | info@nannynina.nl