× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Oppas aan huis of BSO?

Datum: 20/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Wat zijn de voor- en nadelen van een oppas aan huis ten opzichte van de BSO? In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rijtje! 

Laat ik beginnen met aangeven dat Nanny Nina geen BSO regelt. Wij bieden wel nannies, oppassers en au pairs aan huis die de naschoolse opvang kunnen verzorgen. Wel denken we graag mee over de beste oplossing voor jouw gezin. Daarom hieronder een compleet overzicht van de voor en nadelen van de verschillende typen naschoolse opvang zoals de bso en oppas aan huis. 

Buitenschoolse opvang oftewel “De BSO”

Financiën en kosten van BSO

Voor de BSO kan je net als bij een gastouder kinderopvangtoeslag ontvangen, een tegemoetkoming via de Wet kinderopvang. Hoeveel krijg je dan terug van de overheid? Dat is afhankelijk van je belastbaar inkomen, heveel uur je afneemt en hoeveel kinderen je hebt.  Je kan per uur wel meer terugkrijgen voor de buitenschoolse opvang dan voor een gastouder omdat het maximaal uurbedrag waarover je toeslag krijgt hoger ligt bij de naschoolse opvang dan bij de gastouder uurtarieven.

Voordelen van BSO

Zekerheid dat je kind erheen kan omdat de opvang niet afhankelijk is van 1 persoon. Bij een nanny houdt je dat als je nanny ziek is je een inval nanny nodig hebt. Nanny Nina regelt dat maar de meeste gastouderbureaus kunnen dit niet aanbieden omdat ze te kleinschalig zijn om goede dekking te kunnen bieden.

Nadelen van BSO 

Kinderen zijn lang van huis en je bent veel met logistiek met halen / brengen bezig. Ook kunnen er geen vriendjes komen brengen, moet je zelf koken, helpt er niemand met kleine huishoudelijke taken en voor veel kinderen vanaf een jaar of tien is het niet meer zo leuk op de BSO.

Oppas aan huis die met het oppaskindje speelt omdat de ouders hebben gekozen voor kinderopvang aan huis

Oppas aan huis / nanny aan huis

Nanny of oppas die de kinderen van school haalt en kookt. Jij hoeft je geen zorgen te maken over halen en brengen en de kindjes kunnen komen spelem. 

Voordelen oppas aan huis

 Je kinderen zijn lekker in hun eigen, vertrouwde omgeving met eigen speelgoed en vriendjes in de buurt; een flexibele oppas kan bij extra vrije dagen van school of als het kind ziek is, ook oppassen; eventueel extra huishoudelijke klussen of koken. Ook back up service is geregeld bij Nanny Nina.

Nadelen oppas aan huis

 Geen kinderopvangtoeslag bij een gewone oppas mogelijk.  ); Er is iemand bij je thuis dus je privacy is wat minder. De oppas kan ook haar levensplannen wijzigen en vertrekken zonder vervanging.

Lees meer over een vaste oppas aan huis of naschoolse oppas via nanny nina

Nanny die samen met haar oppaskindje thuis aan tafel zit en haar helpt met het lezen van boeken

Gastouder of thuis oppas?

Opvang door een erkend gastouder aan huis oftewel ” nanny”  (geregeld via een officieel gastouderbureau zoals Nanny Nina ) of thuisoppas? Laten we beginnen met een veelgestelde vraag: Wat is nu het verschil tussen een oppas of een nanny? Om kinderopvangtoeslag te ontvangen moet je een erkend diploma hebben, als je deze hebt en een geldig EHBO + een gecheckt huis door een erkend gastouderbureau zoals Nanny Nina dan pas kan je kinderopvangtoeslag ontvangen.

Lees meer over een gastouder aan huis via Nanny Nina

Financiën van een nanny vs een gewone oppas

Het wordt aantrekkelijk om een gastouder te nemen als je veel uren afneemt. Dit omdat je bij een gastouder aan huis toch wat meer werk hebt met het tekenen van contracten en de huischeck. De gewone oppas is goedkoper per uur, maar je kan ook geen toeslag krijgen.

Voordelen van een gastouder

opvang in je eigen huis;  flexibelere afspraken mogelijk mbt thuiskomen van werk; kinderen uit één gezin kunnen gezellig bij elkaar spelen en playdates zijn geen probleem.


Nadelen van een gastouder aan huis

Minder zekerheid als je nanny ziek is regelen we vervanging maar dan moeten je kinderen wel kennismaking met een nieuwe nanny. 

Lees meer over een gastouder aan huis via Nanny Nina

Au pair

Een buitenlandse dame of heer tot 30 jaar oud die voor een culturele uitwisseling tegen kost en inwoning maximaal een jaar voor de kinderen in jouw gastgezin zorgt.

Financiën en kosten van een au pair

 zakgeld van rond de 340 euro, taalcursus, au pair verzekering, terugreis naar land van herkomst, visumaanvraag en verblijfsvergunning bepalen de uiteindelijke kosten. In 2020 maandelijks: rond de € 800 au pair kosten (kost en inwoning zijn hier niet in doorberekend)


Voordelen au pair

 Super flexibel je ervaart deels veel vrijheid omdat je makkelijk weg kan, deels ook minder vrijheid door een stukje privacy wat je wel op moet geven. Een au pair kan helpen met een deel van de huishoudelijke taken en je kinderen zijn lekker in huis eigen omgeving en maken kennis met een  andere cultuur.


Nadelen au pair

 Minder privacy, verantwoordelijkheid voor een relatief jonge dame, elk jaar een andere au pair. 

Lees meer over een au pair via au pair bureau Nanny Nina

Persoonlijk opvang advies en contact?

Heb je meer vragen of wil je persoonlijk advies?

Bel ons gerust we denken graag mee of mail op [email protected]

Veel gestelde vragen over een oppas aan huis

Wat kost een oppas via Nanny Nina?

Een oppas via Nanny Nina kost gemiddeld tussen de €8-€12 per uur. De oppas bepaald haar eigen tarief. Dit is gebaseerd op de ervaring en leeftijd van de oppas.

Kan ik mijn huidige oppas laten inschrijven bij Nanny Nina?

Dit kan zeker! Hierbij is het van belang dat ze haar profiel 100% invult en minimaal één referentie heeft van een gezin waar hij of zij eerder heeft opgepast.

Worden de oppassers van Nanny Nina gescreend?

Onze oppassers moeten bij het aanmaken van een profiel minimaal één referentie van een vorig oppasbaantje opgeven. Hiernaast moet hun profiel 100% compleet zijn ingevuld met de juiste informatie. Wegens deze strenge selectie worden maar 5% van alle ingeschreven oppassers op actief gezet.

Gerelateerde berichten