× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Oppas aan huis of BSO?

avatar van jasmijn kok
Datum: 20 juni 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Wat zijn de voor- en nadelen van een oppas aan huis ten opzichte van de BSO? In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rijtje! 

Laat ik beginnen met aangeven dat Nina.care geen BSO regelt. Wij bieden wel nannies, oppassers en au pairs aan huis die de naschoolse opvang kunnen verzorgen. Wel denken we graag mee over de beste oplossing voor jouw gezin. Daarom hieronder een compleet overzicht van de voor en nadelen van de verschillende typen naschoolse opvang zoals de bso en oppas aan huis. 

Buitenschoolse opvang oftewel “De BSO”

Financiën en kosten van BSO

Voor de BSO kan je net als bij een gastouder kinderopvangtoeslag ontvangen, een tegemoetkoming via de Wet kinderopvang. Hoeveel krijg je dan terug van de overheid? Dat is afhankelijk van je belastbaar inkomen, heveel uur je afneemt en hoeveel kinderen je hebt.  Je kan per uur wel meer terugkrijgen voor de buitenschoolse opvang dan voor een gastouder omdat het maximaal uurbedrag waarover je toeslag krijgt hoger ligt bij de naschoolse opvang dan bij de gastouder uurtarieven.

banner

Voordelen van BSO

Zekerheid dat je kind erheen kan omdat de opvang niet afhankelijk is van 1 persoon. Bij een nanny houdt je dat als je nanny ziek is je een inval nanny nodig hebt. Nina.care regelt dat maar de meeste gastouderbureaus kunnen dit niet aanbieden omdat ze te kleinschalig zijn om goede dekking te kunnen bieden.

Nadelen van BSO 

Kinderen zijn lang van huis en je bent veel met logistiek met halen / brengen bezig. Ook kunnen er geen vriendjes komen brengen, moet je zelf koken, helpt er niemand met kleine huishoudelijke taken en voor veel kinderen vanaf een jaar of tien is het niet meer zo leuk op de BSO.

oppas aan huis die met het oppaskindje speelt omdat de ouders hebben gekozen voor kinderopvang aan huis

Oppas aan huis / nanny aan huis

Nanny of oppas die de kinderen van school haalt en kookt. Jij hoeft je geen zorgen te maken over halen en brengen en de kindjes kunnen komen spelem. 

Voordelen oppas aan huis

 Je kinderen zijn lekker in hun eigen, vertrouwde omgeving met eigen speelgoed en vriendjes in de buurt; een flexibele oppas kan bij extra vrije dagen van school of als het kind ziek is, ook oppassen; eventueel extra huishoudelijke klussen of koken. Ook back up service is geregeld bij Nina.care.

Nadelen oppas aan huis

 Geen kinderopvangtoeslag bij een gewone oppas mogelijk.  ); Er is iemand bij je thuis dus je privacy is wat minder. De oppas kan ook haar levensplannen wijzigen en vertrekken zonder vervanging.

Lees meer over een vaste oppas aan huis of naschoolse oppas via Nina.care

nanny die samen met haar oppaskindje thuis aan tafel zit en haar helpt met het lezen van boeken

Gastouder of thuis oppas?

Opvang door een erkend gastouder aan huis oftewel ” nanny”  (geregeld via een officieel gastouderbureau zoals Nina.care ) of thuisoppas? Laten we beginnen met een veelgestelde vraag: Wat is nu het verschil tussen een oppas of een nanny? Om kinderopvangtoeslag te ontvangen moet je een erkend diploma hebben, als je deze hebt en een geldig EHBO + een gecheckt huis door een erkend gastouderbureau zoals Nina.care dan pas kan je kinderopvangtoeslag ontvangen.

Lees meer over een gastouder aan huis via Nina.care

Financiën van een nanny vs een gewone oppas

Het wordt aantrekkelijk om een gastouder te nemen als je veel uren afneemt. Dit omdat je bij een gastouder aan huis toch wat meer werk hebt met het tekenen van contracten en de huischeck. De gewone oppas is goedkoper per uur, maar je kan ook geen toeslag krijgen.

Voordelen van een gastouder

opvang in je eigen huis;  flexibelere afspraken mogelijk mbt thuiskomen van werk; kinderen uit één gezin kunnen gezellig bij elkaar spelen en playdates zijn geen probleem.


Nadelen van een gastouder aan huis

Minder zekerheid als je nanny ziek is regelen we vervanging maar dan moeten je kinderen wel kennismaking met een nieuwe nanny. 

Lees meer over een gastouder aan huis via Nina.care

Au pair

Een buitenlandse dame of heer tot 30 jaar oud die voor een culturele uitwisseling tegen kost en inwoning maximaal een jaar voor de kinderen in jouw gastgezin zorgt.

Financiën en kosten van een au pair

 zakgeld van rond de 340 euro, taalcursus, au pair verzekering, terugreis naar land van herkomst, visumaanvraag en verblijfsvergunning bepalen de uiteindelijke kosten. In 2020 maandelijks: rond de € 800 au pair kosten (kost en inwoning zijn hier niet in doorberekend)


Voordelen au pair

 Super flexibel je ervaart deels veel vrijheid omdat je makkelijk weg kan, deels ook minder vrijheid door een stukje privacy wat je wel op moet geven. Een au pair kan helpen met een deel van de huishoudelijke taken en je kinderen zijn lekker in huis eigen omgeving en maken kennis met een  andere cultuur.


Nadelen au pair

 Minder privacy, verantwoordelijkheid voor een relatief jonge dame, elk jaar een andere au pair. 

Lees meer over een au pair via au pair bureau Nina.care

Persoonlijk opvang advies en contact?

Heb je meer vragen of wil je persoonlijk advies?

Bel ons gerust we denken graag mee of mail op info@nina.care

Veel gestelde vragen over een oppas aan huis

Wat kost een oppas via Nina.care?

Een oppas via Nina.care kost gemiddeld tussen de €8-€12 per uur. De oppas bepaald haar eigen tarief. Dit is gebaseerd op de ervaring en leeftijd van de oppas.u003cbru003e

Kan ik mijn huidige oppas laten inschrijven bij Nina.care?

Dit kan zeker! Hierbij is het van belang dat ze haar profiel 100% invult en minimaal één referentie heeft van een gezin waar hij of zij eerder heeft opgepast.

Worden de oppassers van Nina.care gescreend?

Onze oppassers moeten bij het aanmaken van een profiel minimaal één referentie van een vorig oppasbaantje opgeven. Hiernaast moet hun profiel 100% compleet zijn ingevuld met de juiste informatie. Wegens deze strenge selectie worden maar 5% van alle ingeschreven oppassers op actief gezet.

Gerelateerde berichten

banner