× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Onze uitvind-ster

Datum: 31/08/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

Mare, waarom hangt er een bal aan touw aan de muur in het toilet? “Dan kan je de deur van het toilet zonder handen openmaken mama, dat is goed tegen corona”. Mare, waarom hangen er 25 tie-wraps aan de trapleuning? “Mama, daar kan jij aan trekken als je naar boven hinkelt met je gebroken been”. Oooo – wat lief zeg ik terwijl ik haar een knuffel geef, en met een knipoog Xander aan kijk. Wij wonen samen met een echte uitvinder. Ze heeft een grote kist met allerlei materialen die ze gebruikt – van ijzerdraad tot isolatietape. Soms werkt ze in opdracht en vaak vanuit haar eigen creatieve ingeving, of als ze zin heeft hele rollen zilver ducktape nuttig in te zetten….

Corona als inspiratie 

De covid-pandemie is voor Mare nog steeds een uitvinders-inspiratiebron. Nu we helaas – en hopend op een goede afloop – in quarantaine zitten bouwde Mare met grote spoed een anderhalve meter dienblad. Zo kunnen we elkaar eten en koffie brengen, en als de thuisbezorgd ijsjes (guilty pleasure!) worden gebracht kan de bezorger deze ook bij de deur op het dienblad zetten. Dat de opgerold karton-stok door het gewicht van de meters gekleurd ducktape voor de bevestiging van het dienblad doorknakte werd gewoon opgelost met steunhoutjes langs de knik – vastgezet met extra veel ducktape. 

De belangrijkste corona-uitvinding was de knuffelmachine. Het verdriet dat we de Opa’s en Oma’s niet mochten knuffelen vroeg om een oplossing, dus Mare ging aan het denken en puzzelen. Met wat prototype-knutselen en wat denkwerk van het hele gezin was de knuffelmachine snel geboren. Tussen een hoofdband en een hoelahoop werden drie stokken gemonteerd – met ducktape natuurlijk…

Het moesten perse drie stokken zijn want als we er vier zouden gebruiken kon je volgens Mare nog steeds niet met je armen knuffelen. Met de hoelahoop aan de hoofdband vast bleef de hoelahoop op je hoofd leunen en had je de handen vrij. Als laatste een super groot stuk landbouwplastic erover en Mare haar knuffelmachine was geboren! Met alle voorzichtigheid werd de machine achterin de auto geladen, inclusief voldoende verpakkingen landbouwplastic en we reden met gezwinde spoed naar de Opa’s en Oma’s voor een paar goede knuffelsessies. Midden in de corona-tijd een bijzondere, en welkome, ervaring. Handig zo’n uitvindster-aan-huis! 

Meisje in roze balletpakje die met een touw door het huis loopt als uitvinder

Zebrapad

De school van Xander en Mare ligt midden in de stad aan een drukke weg, wat vooral in de ochtendspits voor hart verzakkende momenten zorgt. De school besteedt gelukkig veel aandacht aan de verkeersveiligheid… en dat kon uitvindster Mare natuurlijk niet aan haar creatieve breintje voorbij laten gaan. “We hebben een zebrapad nodig dat werkt als wij naar school gaan”. Voor ik het wist stonden we op meters en meters papier zwarte stroken te verven. Het lag door de gang naar de keuken. Het oprolbare zebrapad was geboren.

Met ook nog een prijsvraag in de stad voor verkeersveiligheid werd het oprolbaar zebrapad tot een gezinsproject. Xander moest aan boord om aan de minimale leeftijdsgrens voor deelname te voldoen, en papa was nodig om een hip filmpje van de uitvinding te maken. De kids bouwden van LEGO de schoolsituatie na inclusief een mini oprolbaar zebrapaadje. Op film deden ze samen haarfijn uit de doeken hoe het systeem zou werken. Het kwartiertje voordat de school begint rollen de juffen het zebrapad uit op straat en als de bel is gegaan wordt het weer opgerold. Hoe eenvoudig. Xander vindt dat er nog een verkeersbord met “Pas Op Oprolbaar Zebrapad” bij moet. Ook een goed idee vindt Mare. 

De volgende dag rollen we onze meters geverfd zebrapad uit op straat voor een volgende scene in het filmpje. Hij is net tekort om de overkant van de straat te halen, maar dat mag de pret niet drukken. De pret is helemaal compleet als de aanrijdende auto netjes stopt en het zebrapad achter de kinderen aan uit zichzelf weer oprolt. Mare haar inzending voor de wedstrijd is klaar.

Een maandje later ontvangen we bericht dat Xander en Mare – samen met een handjevol andere verkeersveiligheids-uitvinders – een echt prototype van het oprolbare zebrapad mogen maken. Ooooo – wat zijn we trots en de kinderen enthousiast. Ze maken wilde plannen: met lampjes aan het zebrapad voor in de winter, of oranje voor in de sneeuw, en hoe zorgen we ervoor dat je er niet over uitglijdt als het regent. Over drie weken is de grote uitvindersdag. Spannend! 

Kunstzinnig….

Zojuist trof ik post-its, in vele kleuren en verschillende vormen geknipt, pontificaal aan in het midden van ons grote woonkamerraam. Ik vermoedde dat Mare weer op iets aan het broeden zou zijn. Als ik vervolgens boven kom en Mare druk in de weer tref met rollen tape in verschillende kleuren en een grote schaar vraag ik me af waar deze uitvinding ons mee gaat helpen. Met grote nieuwsgierigheid vraag ik Mare: waarom zit er tien meter tape om de deurkruk van de slaapkamer en de rand van het bed? En waarom zitten er allemaal kleurtjes op het grote raam? 

Mooi hè mama – dat is nu kunst! Oh nee – een kunstzinnige uitvinder in huis…. 

Gerelateerde berichten