× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Ontspannen is niet hetzelfde als stoppen

Datum: 30/08/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Dringggg! De wekker gaat. Hup onder de douche, ontbijt klaarmaken, kinderen uit bed halen en klaarmaken voor school. Dan snel aan het werk, want je moet nog een meeting voorbereiden. Hoor je daar de kinderen alweer thuiskomen? Even een kopje thee, maar dan weer door naar bijles en de sportclub. Heen en weer crossen tot het 18.00 is, etenstijd. Na het eten nog even een spelletje en dan is het weer bedtijd. Tandenpoetsen, pyjama aan, slaap lekker! En dan plof je op de bank. Het is 21:00 uur, nog even televisiekijken en dan zelf ook onder de wol. En de volgende dag? Dan begint het hele riedeltje weer opnieuw.

Doorsnee dag

Is zo’n doorsnee doordeweekse dag herkenbaar voor jou? Wanneer is er tijd voor een momentje me-time?Ontspanning is voor ieder mens belangrijk. We rennen van afspraak naar afspraak. Moeten we even op de bus wachten? Dan pakken we gauw onze telefoon erbij. Want niks doen? Hoe moet dat? 

Ook veel kinderen ervaren tegenwoordig veel stress. Bijvoorbeeld op school, door de hoge prestatiedruk maar ook door het vergelijken met anderen. In de cursus “Stress” in de Sterke Kinderen community leren kinderen stress te herkennen en krijgen zij de gereedschappen om hiermee om te gaan.

Twee kinderen die samen in een hangmat zitten en aan het ontspannen zijn

Wat kun je als ouder doen?

Als ouder kun je gelukkig ook je steentje bijdragen. Hoe kun je als ouder je kind leren om zich te ontspannen, zodat je kind zichzelf niet verliest? Creëer verschillende ontspanningsmomenten op een dag. Heeft je kind een druk schema? Bekijk samen met je kind wat er eventueel geschrapt kan worden om tijdloos te kunnen spelen of om gewoon even alleen te zijn. 

Wanneer kun je nog meer ontspanningsmomenten creëren? 

  • Drink samen met je kind een kopje thee na schooltijd. Bespreek de dag. Je vraagt al snel: “Hoe was het op school?” Dit is een gesloten vraag, waarop je ook een gesloten antwoord zoals ‘prima’ of ‘goed’ kan verwachten. Vragen die een echt gesprek opleveren zijn bijvoorbeeld:

            “Wat was het leukste dat er vandaag is gebeurd?”

            “Wat was het stomste dat er vandaag is gebeurd?”

            “Met wie heb je vandaag samengespeeld of gewerkt?”

            “Waar heb je vandaag om moeten lachen?”

            “Wat vond je vandaag het meest leerzame op school?”

            “Welke situatie zou je wegtoveren als je een toverstaf had?”

  • Maak van het avondeten een gezamenlijk moment. Dit hoeft niet iedere avond te lukken. Leg jullie telefoons in een andere ruimte, zodat je echt tijd hebt voor elkaar. Stel elkaar open vragen, stimuleer zo het gesprek. Luister echt naar elkaar en vraag door.
  • Breng jij je kind naar bed? Zet een zacht muziekje en ga even bij je kind op bed zitten. Bespreek de dag, luister naar de verhalen van je kind. Voor het slapengaan is een fijn en rustig moment om alle prikkels van de dag nog even te bespreken en te verwerken. Zo kan je kind rustig in slaap vallen. Stel vragen en neem echt de tijd. Je kind merkt het als je onrustig bent, het gesprek wilt afronden en telkens op de klok kijkt omdat je nog een deadline moet halen. Oefen samen met een rustige ademhaling. Bijvoorbeeld 5 seconden inademen, 3 seconden vasthouden en 5 seconden uitademen. 

Zoals met veel opvoedkwesties is het goede voorbeeld geven erg belangrijk. Ook als het gaat om ontspanning. Dus wat kan jij doen om meer te ontspannen

Gerelateerde berichten