× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Nanny Nina to the Rescue!

Datum: 09/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

“Wauw, wat geweldig – een kans die je niet mag laten lopen!” Met een grote glimlach feliciteer ik onze oppas dat ze haar zoooo graag gewilde stage-plek heeft gekregen. Achter die glimlach van mij….. paniek, stress, help, de stille overtuiging dat hiermee ons kaartenhuis thuis instort! “Oh, je mag over twee weken al beginnen – dat is echt super!” Achter mijn felicitaties….. paniek, twee weken, supervolle werk-agenda’s, overvolle kinder-agenda’s. We proosten met ranja op het mooie resultaat voor onze o-zo-fijne oppas, we spreken af dat als haar rooster het toelaat ze na de stage weer terugkomt en zodra de voordeur in het slot valt, vallen mijn handen in mijn haar…. paniek is een understatement

Een nieuwe oppas

Wie o wie en waar o waar vinden we een nieuwe oppas? En op deze korte termijn? s’ Avonds struinen we samen door onze agenda’s. We kunnen de kinderen moeilijk op het schoolplein laten staan, ze rijden nog niet zelf naar de sport-training…. dus wie van ons twee blokt op maandag het school-ophaal-half-uur? En op dinsdag? Kunnen we car-pool regelen naar de voetbal? Durf jij Xander te zeggen dat we het even logistiek niet rondkrijgen? “Maar jullie werken toch thuis? Je kunt ook bellen vanaf de parkeerplaats. En ik houd mijn mond wel in de auto….”

Na veel over en weer onderhandelen en tegen elkaar opbieden waarom je het overleg op de woensdag echt niet kan missen, staat het noodplan met potlood in de agenda’s. Wij, en hopelijk de kinderen, kunnen het overleven als we even zonder oppas zitten. Dat is een geruststelling, maar….

…. wie o wie, waar o waar toveren we een oppas tevoorschijn? Nanny Nina to the rescue!! Lieve mensen, we hadden binnen 24 uur een nieuwe oppas voor de rest van het schooljaar! Say what?! Jaaaaa – binnen 24 uur! En wat voor eentje…. helemaal super. 

Tweeling en eigenaresses van Nanny Nina, Lyla en Jasmijn Kok, samen met oppaskindjes uit een boek aan het lezen terwijl ze lachen

Hoe werkt het vinden van een oppas?

  1. Je maakt een account aan. Het kost je 5 minuutjes. Appeltje – eitje. Met de vragen die je moet beantwoorden wordt er bovendien een welkome selectie aangebracht – niet zozeer dat je een lieve, leuke oppas nodig hebt (dat is toch een open deur met alle die lieve kinderen van ons – ahum), maar wel bijvoorbeeld de voorwaarde van een rijbewijs, bakfietsvaardig en bereidheid “taxi” te rijden voor de kids. Leuke foto erbij en klaar!
  2. De team-captain van Nanny Nina gooit je profiel de wijde wereld van de leukste oppassen in en…. Bingo! Je krijgt berichtjes van oppassen die willen komen buitenspelen, taxi-rijden en van school ophalen. Het grote – en hele fijne – verschil met andere websites, apps of bureaus is dat je zelf met de oppas direct kunt chatten. Je krijgt al een goede indruk, je kunt al al die andere vragen ook stellen – voordat je besluit om elkaar te ontmoeten. En dat alles in een overzichtelijke makkelijk te hanteren app – zelfs voor de ict-e-wereld-nitwit….. schrijft zij uit ervaring 😉
  3. Geen gedoe…… als je een oppas hebt gevonden hoeft de oppas alleen maar de uren in te klokken, krijg jij een melding om goed te keuren en Nanny Nina doet de rest. Natuurlijk heb je aan de voorkant akkoord gegeven op afschrijven van de oppas-kosten van rekeningnummer X en Y, maar het feit dat je aan het einde van de week alleen maar op ‘akkoord’ hoeft te drukken is zoooooo fijn! Niet nog meer administratieve rompslomp erbij. Hulde! 
  4. De chat-functie. Als senior in de whatsapp en chat-generatie is het fijn makkelijk en snel te kunnen communiceren met Nanny Nina. Je wordt geen moment aan je lot overgelaten na een ‘match’, of als je op een dag een vervangende oppas nodig hebt. Ook al is het vanachter een chat – als klant heb je het gevoel dat ze meeleven met de hectiek van een druk gezin, ook buiten de kantooruren. Wat een verschil met de ouderwetse “oppas-gezocht-websites” waar een klantenservice of contact alleen helpt als je wachtwoord verlopen is….
  5. Vrolijkheid….. Waar ik in alle stress van een “spoed help geen oppas” zoektocht vrolijk van werd is de leuke, gekke communicatie van Nanny Nina. Niet altijd de zakelijke terminologie, maar juist die kwinkslag erin waardoor je een glimlach op je toet krijgt, waardoor je even weer uit de hectiek wordt gehaald en waardoor je weet dat de mensen aan de andere kant van het internet weten waar ze het over hebben… niet alleen oppassen, opvoeding en baby’s maar ook gewoon het dagelijks leven, de soms hectiek en drukte van een gezin en dat humor altijd en overal helpt! 

Kortom, wij hadden binnen 24 uur een hele fijne, flexibele, vrolijke en lieve oppas gevonden. De werkagenda’s konden weer vrijgegeven worden en de kinderen zagen na de eerste kennismaking weer overvolle kansen om cupcakes te bakken, pannenkoeken te eten, trampoline-parken te bezoeken…. het schooljaar was gered.

Waar kan je de app vinden?

Tegen al onze oppassen zeg ik dat onderwijs, opleiding, nieuwe ervaringen het allerbelangrijkste zijn. Ons gezin – hoe lief, schattig, en leuk we ook zijn (ahum) – is een (hopelijk) tijdelijke vrolijke halte. Wij prijzen ons heel gelukkig als we een oppas vinden die zes maanden of langer bij ons is, dan is rust bij ons thuis…  maar met Nanny Nina op de achtergrond in een app (apple & android) op mijn telefoon is de rust bij mama ook weer toegenomen. Serenity now… zennnnnnnnnn! 

Kost het inschrijven bij Nanny Nina geld?

Nope! Helemaal niks. Het is gratis! Schrijf je hier in en vind een oppas die bij jouw gezin past.

Hoe lang kan een oppas blijven?

Wij vragen onze vaste oppassers in ieder geval 5 maanden lang beschikbaar te zijn voor ze reageren op een gezin, zo heb jij niet teveel wisseling van gezichten voor jouw kinderen – wel zo fijn!

Gerelateerde berichten