× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Voor Moederdag een cadeau knutselen

avatar van jasmijn kok
Datum: 28 april 2022
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Moederdag – de tweede zondag van mei – is het ultieme moment om moeders te verwennen. Voor Moederdag knutselen met de kinderen is daarom een uitstekend idee. Alleen al omdat met Moederdag cadeautjes gemaakt door de kids door elke moeder gewaardeerd worden. 

Elke mama weet dat kinderen ernaar uitkijken als ze op Moederdag op het bed mogen springen met een zelfgemaakt Moederdag cadeau. Hoewel sommige moeders ervan genieten, vinden de meeste mama’s een Moederdag knutsel veel leuker dan kruimels in je bed van het ontbijt. 

Voor een volledig overzicht van al onze knutsel blog artikelen kijk je hier: Knutselen met kinderen

Moederdag cadeau knutselen, dit is zo leuk!

Ga je voor Moederdag knutselen? Vergeet dan niet een lieve boodschap bij het leuke cadeau te doen. Een mooi gedicht of andere mooie woorden. Hoewel als het kind nog maar net kan schrijven het woord “mama” in kinderlijke hanenpoten ook al een prachtcadeau is!

Moederdag cadeau of knutsel?

Grote cadeaus zijn overbodig. Wil je snel een heel leuk cadeau maken? Creëer dan iets moois met een papieren beker. Kinderen kunnen daar op tekenen met stiften of met verf. Hoe groter de kids, hoe mooier de tekeningen. Maar eerlijk is eerlijk, tekeningen van een peuter zijn ook prachtig!

Wist je trouwens dat we ook een blog hebben geschreven als je een vaderdag cadeau wilt knutselen?

Knutsel een sleutelhanger

Altijd goed: een sleutelhanger maken voor Moederdag. Met een unieke hanger is mama nooit meer haar sleutels zomaar kwijt. Daarnaast is de sleutelbos extra herkenbaar. Hoe je hem maakt, dat maakt niet uit. Met hartjes, strijkkralen of als knutselwerkje van papier. Het is het idee dat telt!

Knutsel = lief

Het ligt eraan wat je uit wilt geven voor het Moederdag cadeau, maar een creatief cadeau met handafdrukken doet het altijd goed. Je kunt bijvoorbeeld een blanco schort of tafelkleed aanschaffen. Met een beetje verf in diverse kleuren kun je handafdrukken op het textiel laten zetten, eventueel met speciale textielverf. Eenvoudiger kan ook: met een handafdruk op papier is mama wellicht net zo blij!

Alsjeblieft: een bos bloemen

Een knutsel met bloemen is altijd goed. Wat dacht je van gekleurde bloemen op een vel papier? Of je maakt een vaasje van een glazen potje en doet daar een echte bloem in. Ga de natuur in en laat het kindje zelf bloemen plukken als je het lowbudget wil houden. 

Voor Moederdag knutselen top vijf

  • Iets met hartjes
  • Lieve woorden
  • Zelfgebakken lekker eten
  • Bloemen – echt of van papier
  • Een naam in kinderhanenpoten 

Met Moederdag draag je die zelfgemaakte ketting van Penne pasta of die slinger van madeliefjes. Al is het maar voor één dag. Kinderen stralen daarvan en alleen al voor dat lieve snoetje doet elke mama haar best. 

Leuke ideeën, laat je inspireren!

Wie al jaren meegaat als oppas, heeft natuurlijk al een arsenaal aan creatieve ideeën om te knutselen met moederdag. Maar wie nog niet zo lang meedraait willen we als tip geven dat een op maat gemaakt cadeau beter in de smaak valt dan iets wat te algemeen is. Neem bijvoorbeeld een ketting van madeliefjes, die past niet bij elke mama.

Beter goed gepikt …

… dan slecht verzonnen. Natuurlijk, het is een cliché, maar wel een waar cliché. Knutselen voor Moederdag hoort er nu eenmaal bij en kijk op internet voor tal van tips. Knutselen met de wc rol is wel een beetje iets van vroeger. Nu zijn er veel leukere creatieve uitspattingen waar de kids mee thuis kunnen komen.

Voor op haar bureau

Houdt de moeder van plantjes? Ga dan creatief aan de slag met een potje, lijm en papier. Op het papier laat je het kind verven. Bij het tuincentrum koop je een klein plantje voor in het zelfgemaakte met het papier beplakte plantenpotje. Krijgt een moeder dit met Moederdag cadeau? Dan staat het de eerstvolgende werkdag erna op haar bureau. 

De moeder die van lezen houdt

Vraag of de moeder graag leest. Is dat het geval, dan kun je door de kinderen een mooie boekenlegger laten maken. Grote kans dat moeder deze jaren later nog tussen het boek dat ze op dat moment leest steekt. Je maakt zo’n boekenlegger met gekleurd papier. Laat allerlei vormen knippen, die je met lijm erop plakt. 

Een boekenlegger in verschillende kleuren

Zo’n cadeautje is ook superleuk voor oma. Gebruik je verschillende kleuren? Vraag dan voor het verrassingseffect wat de lievelingskleuren van oma zijn. Zo krijg je echt een op maat gemaakt cadeau. 

De kralenketting!

Een ketting met gekleurde kraaltjes doet het altijd goed. Of nog leuker: koop houten kralen en laat deze door de kinderen met verf kleuren in de lievelingskleuren van hun moeder. Een ander leuk idee is ijzeren ringetjes kopen die je door de kids met nagellak laat verven. Het ringetje hang je voor de finishing touch aan een gekleurd lint en moeder heeft een serieus mooie ketting!

Een vaas vol

We hadden het al over bloemen. Met crêpepapier of gewoon gekleurd papier kunnen de kinderen bloemknoppen maken, die je bevestigt aan een groen papieren rietje, of je bekleedt de rietjes met groen papier. Hoe meer papieren bloemen, hoe groter de bos uiteindelijk in de vaas is. Dit is niet zomaar een leuk knutselwerkje: dit is een bos bloemen voor altijd. En die vaas? Die kun je bijvoorbeeld maken van een lege glazen pot of van een leeg blik die je laat bepakken met geverfde ijsstokjes of wasknijpers.

Persoonlijk cadeau tusen de bloemen – altijd goed

Voor Moederdag kun je best hanteren: hoe persoonlijker hoe beter. Heb je een mooie foto van je oppaskinderen gemaakt? Vergeet deze dan niet af te laten drukken en bevestig hem ook aan zo’n papieren rietje. Steek hem als extra bloem in de bloemenvaas voor het persoonlijke tintje. 

Of je maakt wat lekkers

Zijn de kids gek op bakken? Maak dan op het laatste moment voor Moederdag een bak met koekjes. Van een dikke plak deeg steek je met een vorm koekjes uit. De meeste mama’s vinden chocoladekoekjes een heel goed idee! 

… als je daar tijd voor hebt

Heb je geen tijd om zelf te bakken met de kinderen? Dan kun je ook een pot met ingrediënten als bloem en suiker vullen waarmee de kinderen thuis met moeder in de keuken aan de slag kunnen.

Wat je allemaal met strijkkralen doet

Of je nu een armband maakt of een sleutelhanger, met strijkkralen kun je allerlei kanten op. Wat ook een goed idee is, is een mal maken van de kinderhand met bijvoorbeeld brooddeeg, waarin je allerlei gekleurde kraaltjes doet. Even in de oven en ze zijn tegen elkaar gesmolten. Dit geeft een gaaf effect!

Een hart van strijkkralen

Met strijkkralen kun je meer doen dan alleen een vormpje vullen. Buig bijvoorbeeld een ijzerdraadje in de vorm van een hartje en laat de kinderen met (strijk)kralen in verschillende kleuren het hartje versieren. Een klusje dat ook nog eens verantwoord is, omdat het goed is voor de fijne motoriek. Uiteindelijk bevestig je dat hartje aan een stokje en heb je een mooie steker voor bijvoorbeeld in een tuinplant. 

Leuke ideeën met foto’s genoeg!

Nog meer leuke ideeën om te knutselen voor Moederdag met foto’s zijn er legio. Vooral als je ook de foto’s kunt lamineren. Maak een leuke foto van het kind dat springt. Deze laat je afdrukken, vervolgens knip je het kind uit de foto. Dit lamineer je en je steekt de afbeelding voorzichtig in een doorzichtig zeeppompje. Doorzichtige zeep erbij en moeder wast voortaan haar handen met gepersonaliseerde zeep. 

Elke moeder wordt er heel blij van

Wil je knutselen voor Moederdag maar wil je het simpel houden? Vul dan bijvoorbeeld een glazen potje met snoephartjes. Hang er een kaartje aan met de tekst “potje liefde” en laat de kinderen dat kaartje met nog meer hartjes versieren. Snel klaar en toch een leuk cadeautje.

De mogelijkheden met krijtverf

Waar je elke moeder mee verrast is met een wijnfles. Nee, geen volle! Je verft een lege fles met krijtverf en laat de kinderen er met een krijtje mooie boodschappen op zetten. Het krijtje geef je erbij, zodat de boodschap steeds aangepast kan worden. Knutselen voor Moederdag was nooit zo makkelijk.

Creatief met wasknijpers

Versier een klein snijplankje met gekleurde houten knijpers, die je eventueel door de kinderen op kleur laat brengen. De knijpers lijm je er eenvoudig op. Tussen elke knijper klem je een kleine tekening. Later is dit cadeau handig voor dingen die de moeder niet wil vergeten en kan ze er haar boodschappenlijstje op bewaren. 

Eenvoud: een blik vol liefde

Heb je nog een paar lege blikken staan? Dan kun je die goed gebruiken voor knutselen voor Moederdag. Verf de blikken in kleuren die niet misstaan in de woning van moeder en versier ze met letters. Plak er bijvoorbeeld het woord “Liefde” op. Kleuters vinden dit enig. In het blik zet je een lief plantje en je bent letterlijk een blik vol liefde aan het knutselen!

Knippen en plakken

Voor de mama’s die graag thee drinken maak je een kaart waarop je een theekopje creëert van een in stukken gesneden eierdoos. Dit doe je door het gedeelte waar één ei in zit te halveren en tegen de kaart te plakken. Eventueel is de kaart in de vorm van een hart. In het ‘theekopje’ doe je een zakje van haar favoriete thee: et voilà! 

Waxinehouders: voor de sfeer

Op elke keukentafel staat er wel één: een houder voor een waxinelichtje. Daar kan er nog wel een bij! Een waxinelichtjeshouder kun je knutselen van klei. Of maak er een van hout. Laat de kinderen er een hart op plakken en klaar is Kees. Waxinelichtje erin en inpakken maar!

Mama: ik hartje jij

Hart, hartje, hartjes. Knutsels met een hartje is top! Bijvoorbeeld als vorm voor die waxinelichtjeshouder of plak een hart op een kaars. Laat liefde op Moederdag hoogtij vieren door met hartjes te knutselen.

Nuttig knutselen

Geen zin in een nutteloos cadeau? Laat de kinderen dan iets nuttigs maken. Wat dacht je van een doos tissues beplakken of een etagère maken van oude kop en schotels? Zelf jam maken en in een mooi potje aan mama geven. Er zijn tal van leuke dingen die je met de kinderen kunt maken die toch een beetje waarde hebben én niet veel kosten.

De snoepkont

Ben je door je creatieve ideeën heen? Kijk dan wat het favoriete snoepje van mama is. Houd ze van drop? Ga dan een mooie droppot knutselen. Is ze meer van de chips? Maak dan van papier-maché een mooie schaal om de chips in te serveren. Het leuke van deze manier van knutselen is dat de kinderen er uren zoet mee zijn! 

Creatieve wikkel

Houd moeder enorm van chocola? Een van je laatste ideeën is knutselen op de computer. Koop een reep chocolade en peuter de wikkel er netjes af. Op de computer maak je, eventueel met foto’s een nieuwe wikkel en deze plak je weer om de reep. Snel én lekker! 

Die ketting van pasta

Als je het echt niet meer weet met de knutsels, dan maak je die ketting van pasta. Gebruik je Penne pasta, dan kun je dat eenvoudig aan een mooi lint rijgen. De pasta kun je met verf mooi maken. Knutselen is niet moeilijk, met een beetje hulp kan iedereen het!

Nu stoppen met lezen en aan de slag!

Wauw, wat een hoop tips! Als je je nog verveelt, kun je ook nog even ons andere blog lezen over knutselen met kinderen. Maar kom, je hebt al genoeg gelezen nu en na onze 25 tips, kun je echt helemaal de blits maken. Kies er 1 uit en ga aan de gang. Veel plezier!