× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat is een machtiging tot voorlopig verblijf?

Datum: 09/11/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

In dit blog kom je alles te weten over een machtiging tot voorlopig verblijf. Wat zijn de voorwaarden en wat is het verschil met een verblijfsvergunning? Wanneer heb je geen mvv nodig en wat is de TEV? Al deze vragen zullen wij beantwoorden in dit blog. Lees snel meer!

Machtiging tot voorlopig verblijf

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning samen aan. De mvv is dus geen verblijfsvergunning.

Je nationaliteit bepaalt of je een mvv nodig hebt of niet. Voor de meeste nationaliteiten krijgt je pas een verblijfsvergunning als je een mvv hebt. Je hebt geen mvv nodig als je uit een van de volgende landen komt:

 • Australië
 • Canada
 • Japan
 • Monaco
 • Nieuw-Zeeland
 • Vaticaanstad
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Zuid-Korea
 • Zwitserland
 • Landen uit de EU of EER

Er zijn ook situaties waarin je geen mvv nodig hebt. Bijvoorbeeld als je familie bent van een burger van de EU, EER of Zwitserland.

Op de website van de IND vind je meer informatie.

Windmolen in Nederland

Verblijfsvergunning aanvragen

Nanny Nina dient de aanvraag voor de verblijfsvergunning van een au pair in. We hebben een overeenkomst gesloten met de IND en zijn opgenomen in het openbaar register erkende referenten. Wij testen of jij en het gastgezin aan de voorwaarden van de verblijfsvergunning voor de au pair voldoen. Nanny Nina vraagt de mvv en de verblijfsvergunning aan in een TEV-procedure.

Procedure Toegang en Verblijf (TEV)

Een aanvraag voor Toegang en Verblijf is de reden waarom je in Nederland wilt wonen. Voor elk verblijfsdoel gelden verschillende voorwaarden.

Deze voorwaarden gelden voor iedereen.

Sinds juni 2013 hoeft er nog maar 1 aanvraag ingediend te worden voor de mvv en de verblijfsvergunning samen. Er wordt dus nog maar één keer getoetst of je voldoet aan de voorwaarden voor het verlenen van een verblijfsvergunning. Deze procedure is bedoeld voor vreemdelingen die een mvv nodig hebben om Nederland in te mogen reizen.

Lees meer informatie hierover op de website van de IND.

Machtiging tot voorlopig verblijf

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning samen aan. Je nationaliteit bepaald of je een mvv nodig hebt.

Nanny Nina dient de aanvraag voor de verblijfsvergunning van een au pair in. We hebben een overeenkomst gesloten met de IND en zijn opgenomen in het openbaar register erkende referenten. Nanny Nina vraagt de mvv en de verblijfsvergunning aan in een TEV-procedure.

Veelgestelde vragen

Wat is een MVV en VVR voor au pairs?

Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)
Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning (vvr) samen aan.
 
Verblijfsvergunning regulier (VVR)
Om de visumaanvraag op te starten zal Nanny Nina een TEV-procedure starten die bestaat uit de aanvraag voor een mvv en/of vrr. De verblijfsvergunning is 12 maanden geldig en kan niet worden verlengd.

Waar haal ik mijn machtiging tot voorlopig verblijf visum op?

Je hebt 3 maanden de tijd om de mvv op te halen bij de Nederlandse vertegenwoordiging die Nanny Nina op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Hiervoor maak je een afspraak bij de vertegenwoordiging en neem je je paspoort en 1 nieuwe pasfoto mee. Let op: je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat de vertegenwoordiging de mvv erin plaatst.
 
Meer informatie vind je op de site van de IND: https://ind.nl/Uitwisseling/Paginas/Au-pair.aspx.

Gerelateerde berichten