× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Leuke bosspelletjes voor kinderen

avatar van jasmijn kok
Datum: 20 oktober 2022
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Maak je uitje naar het bos helemaal af met een leuk spel. In deze blog staan verschillende leuke bosspelletjes. Er zit veel variatie in de verschillende spellen en er is zowel aan de jonge kinderen gedacht als aan de wat oudere kinderen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel deze blog 

Levend stratego 

Ben je met een wat grotere groep kinderen? Dan is levend stratego een absolute aanrader! Het spel is te spelen vanaf 10 deelnemers vanaf 8 jaar. 

Wat heb je nodig? 

– Een speelterrein waar 2 kampen gecreëerd kunnen worden 

– Print de speelkaarten en knip deze uit

– De spelers natuurlijk 🙂 

Hoe werkt het spel? 

Verdeel de groep in twee teams van minimaal 5 deelnemers per team. Elke groep kiest een eigen kamp ergens op het speelterrein en verstopt daar hun vlag. De vlag moet altijd deels zichtbaar zijn en mag gedurende het spel niet verplaatst worden. Het doel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp toe te brengen. 

Elke deelnemer van de groep probeert naar het kamp van de tegenpartij te gaan om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één teamlid zitten om kaartjes uit te delen waar een nummer op staat. Als een deelnemer onderweg een deelnemer van de andere ploeg aantikt moeten ze beiden hun kaartje laten zien. Degene met het hoogste getal wint en krijgt het kaartje van de verliezer. De verliezer moet terug naar zijn eigen kamp voor een nieuw kaartje. Als je iemand aantikt met hetzelfde nummer gebeurt er niks en kan je beide weer verder spelen. 

Als de deelnemers op het terrein van de tegenstanders komen krijgen ze 10 seconden om de vlag te zoeken. Vind een deelnemer de vlag van de tegenpartij en weet hij deze terug te brengen naar het eigen kamp, dan wint dat team en is het spel afgelopen.

banner

Jeu de boules met denneappels 

Dit spelletje kan altijd en overal spelen. Je hebt minimaal 2 spelers nodig, dus je kan dit spel altijd met je (oppas)kinderen spelen. Trek met stoepkrijt een lijn op de grond. Iedere speler heeft een of meerdere dennenappels in zijn hand. De speler die begint gooit eerst een steentje. Vervolgens gooit iedereen om de buurt één dennenappel. Wie het dichtst bij het steentje gooit heeft gewonnen. Dit spel hoeft niet je niet perse met denneappels te spelen, het kan bijvoorbeeld ook met kastanjes of eikeltjes. Een super leuk bosspelletjes dus.

Hutten bouwen 

Wat natuurlijk altijd superleuk is om te  doen in het bos is het bouwen van hutten. Wie is daar nou niet mee opgegroeid?  Hier kan ook een spelletje van gemaakt worden. Bijvoorbeeld dat er 2 teams zijn die allebei een eigen hut moeten bouwen. Het team wat het snelst een mooie hut heeft gebouwd wint of je kan een jury aanwijzen die bepaald welke hut er met de winst vandoor gaat. Het bouwen van hutten is een activiteit die geschikt is voor jong en oud.

het bosspelletjes die op de foto te zien is is huttenbouwen. er staat een jongentje hutten te bouwen

Boompje wisselen 

Boompje wisselen is een leuk ren spelletje voor in het bos. Het spelletje is het leukst vanaf 10 personen maar met minder is het ook al mogelijk. Het spel duurt ongeveer 30 minuten en is leuk voor veel verschillende leeftijden. 

Wat heb je nodig voor dit bosspel? 

– Bomen 

– 1 speler die de tikker is 

– 1 speler heeft geen boom en kan getikt worden 

– de rest van de spelers hebben wel een boom en kunnen niet getikt worden 

Hoe werkt het spel? 

De spelers die een boom hebben gaan bij de boom staan en zijn in eerste instantie veilig voor de tikker. De speler zonder boom moet zorgen dat hij niet getikt worden. Dit kan door de boom van een andere speler in te nemen. De andere speler is vanaf dat moment niet meer veilig en moet zelf weer op zoek naar een andere boom. Wanneer de speler zonder boom getikt word wordt hij de tikker en de tikker wordt een speler. Dan begint het spelletje dus weer opnieuw.

Omgekeerd verstoppertje 

Iedereen kent wel het spel verstoppertje. Maar dit keer spelen we de omgekeerde versie. Door af-en-toe ook de omgekeerde versie te spelen hou je variatie in de spelletjes. Bij de omgekeerde versie verstopt één persoon zich en moet de rest deze persoon zoeken. Als iemand de verstopte persoon ziet zegt hij niks maar gaat hij erbij zitten. Dit gaat door totdat iedereen zich bij de verstopte persoon heeft aangesloten. Degene die de verstopper als eerst gevonden heeft, mag de volgende ronde verstoppen. 

kinderen spelen in het bos met bladeren tijdens bosspelletjes

Speurtocht 

Op internet zijn heel veel leuke speurtochten te vinden voor in het bos. Zo maak je een boswandeling voor de kinderen net wat interessanter. Als de kinderen tijdens een wandeling op een leuke manier uitgedaagd worden, gaan ze volgende keer net wat makkelijker mee om even uit te razen in het bos. Wel zo fijn voor ouders en oppassers 😉 

Nog opzoek naar leuke speurtochten? Bekijk dan zeker onderstaande website even

https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/speurtochten

Tien tellen in de rimboe 

In het spel tien tellen in de rimboe verstoppen spelers zich voor de zoeker. De zoeker begint te tellen van tien tot nul. Elke ronde wordt het spannender want de zoeker start steeds 1 cijfer lager. De eerste ronde telt de teller dus van tien naar nul, maar bij ronde twee wordt er nog maar van negen naar nul getelt. De spelers hebben dus elke ronde minder tijd om zichzelf te verstoppen. Daarom zal het spel steeds moeilijker worden. 

Alle spelers verstoppen zich zo snel mogelijk. Als de zoeker bij nul is mag die zijn ogen open doen en de spelers gaan zoeken. Als de zoeker je heeft gevonden, moet je tevoorschijn komen en ben je af. Als je in de eerste ronde niet gevonden wordt blijf je op de verstopplaats zitten. Als de zoeker niemand meer kan vinden gaat diegene aftellen van negen naar nul. De spelers moeten nu zo snel mogelijk de zoeker aantikken hun naam zeggen en weer verstoppen. De zoeker gaat steeds vanaf een lager getal aftellen totdat het niet meer mogelijk is om de zoeker eerst te tikken en dan nog te verstoppen. De speler die zich als langst ongezien weet te verstoppen wint het spel en zal de volgende ronde de zoeker zijn.

Nog opzoek naar andere leuke herfstactiviteiten? bekijk dan ook even onderstaande blog https://www.nina.care/nl/blog/activiteiten-voor-in-de-herfst/

Gerelateerde berichten

banner