× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Vanaf welke leeftijd mag je oppassen?

Datum: 09/11/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

In dit blog kom je alles te weten over onze vaste- en af en toe oppassers. Vanaf welke leeftijd mag je oppassen en is er een referentie check? Moet een nanny ervaring hebben en wat is het uurtarief? Al deze vragen zullen wij beantwoorden in dit blog. Lees snel meer!

Nanny Nina oppas

Er zijn verschillende soorten oppassers bij Nanny Nina. Zo heb je de vaste oppas en de af en toe oppas.

De vaste oppas komt op vaste dagen en blijft een periode van minimaal 6 maanden bij een gezin oppassen. Zo hebben de kinderen niet elke week een ander gezicht voor zich en heeft de oppasser financiële zekerheid voor minimaal 6 maanden. Je moet minimaal 18 jaar zijn om als vaste oppas aan de slag te gaan. Dit artikel is onderdeel van het mega grote blog “Alles wat je wilt weten over oppassen“.

De af en toe oppas kan reageren op verzoeken die via de Nanny Nina App binnenkomen. Dat is deze voor Android en deze voor Apple. Deze oppassers reageren op verzoekjes die “af en toe” zijn. Bijvoorbeeld wanneer je dezelfde dag last minute een oppas nodig hebt of besluit onverwachts een avondje uit te gaan. Je moet minimaal 16 jaar zijn om als af en toe oppas aan de slag te gaan.

Ervaring

Er is geen minimale opleiding vereist, maar affiniteit met kinderen is een vereiste. Hiernaast moet je minimaal 1 jaar oppaservaring hebben met kinderen van verschillende leeftijden. Ook is het fijn als je goed kan multitasken en een open en flexibele houding hebt.

Alle oppassers hebben minimaal één referentie van een vorig oppasadresje nodig in hun profiel die door ons Customer Care Team wordt gecontroleerd. Zonder referentie is het niet mogelijk om als oppasser aan de slag te gaan bij Nanny Nina.

Als oppas ga je aan de slag bij een gezin bij jou in de buurt. Je kiest of je aan de slag gaat als vaste of af en toe oppas bij een adresje en past daar hele dagen of middagen op. Tijdens een oppasdag haal je de kinderen uit school, zorgt voor een middag vol leuke activiteiten en brengt de kinderen naar sport, muziekles of andere hobby’s. Oppassen kan dus overdag, na schooltijd in de avonden of in het weekend.

Je kan dus fulltime aan de slag in bijvoorbeeld je tussenjaar of wanneer je al bent afgestudeerd of parttime naast je studie of andere baan.

Uurtarief

Als oppasser bepaal je je eigen uurtarief. Dit hangt natuurlijk af van je leeftijd en ervaring. Als oppasser verdien je tussen de 68-€12.

De oppas kan naast het oppassen helpen met lichte huishoudelijke taken zoals wassen, het avondeten koken of de vaatwasser inruimen. Hiernaast haal je de kinderen uit school met de (bak)fiets of auto. Bespreek van te voren de dagelijkse routines van de kinderen en of ze mogen afspreken met vriendjes met de ouders. Als je het fijn vind kan je deze afspraken vastleggen in een voorbeeld contract voor oppassers en ouders.

Leeftijd oppas

Zoals benoemd zijn er vaste en af en toe oppassers bij Nanny Nina. De vaste oppassers zijn minimaal 18 jaar en de af en toe oppas minimaal 16 jaar. De oppassers hebben minimaal één referentie in hun profiel die wordt gebeld en gecontroleerd.

De oppassers bepalen hun eigen uurtarief. Dit hangt af van leeftijd en ervaring. Hiernaast betaal je voor de servicekosten 29%. In de service kosten zit ook de oppas verzekering verwerkt wanneer je via de Nanny Nina App betaald.

Veelgestelde vragen

Hoe zie ik dat ik niet ben gekozen als oppas?

Dit zie je in de Nanny Nina app, bij verzoekjes. Bij een vast oppasgezin staat er ‘afgewezen’ wanneer het gezin een andere oppas heeft gekozen. Bij een éémalig/flexibel verzoek wordt het verzoek rood. Je kunt dan andere plannen maken voor jouw avond, of op een nieuw verzoekje reageren!

Is het uurtarief per kind of is het zowel hetzelfde bij 1 kind als 4 kinderen?

Er is 1 uurtarief, ongeacht het aantal kinderen! Het is dus voordeliger als je meer dan 1 kindje hebt. Het uurtarief van de nanny staat altijd bij haar profiel voor je de oppas kiest.

Hoe werkt de betaling van de oppas?

Betalen gaat makkelijk via de app! Als vaste oppas krijg je eind van de week bericht om je uren in te vullen, ouders kunnen dit direct goedkeuren in de Nanny Nina app en dan wordt de betaling voldaan!

Een flexibele oppas krijgt direct na het oppassen uitbetaald, ouders geven zodra ze thuis komen in de app aan hoe lang de oppas er was, de app rekent het bedrag uit en voila! Geen gedoe met contant geld en rekenen meer;)

Gerelateerde berichten

  1. Kind op een nek van iemand met een brilletje van haar vingers