× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Holy crêpepapier

avatar van jasmijn kok
Datum: 10 juni 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Crêpepapier is de laatste jaren een populair knutselmateriaal geworden. Het is goedkoop, gemakkelijk te vinden, en ziet er geweldig uit. Echter, de meeste mensen die crêpepapier knutselen eindigen met iets dat er verschrikkelijk uitziet.

In dit artikel zal ik je leren hoe je prachtige crêpepapier knutsels kunt maken met alleen basisbenodigdheden. Ik zal ook mijn top tips delen om ervoor te zorgen dat je creaties er geweldig uitzien.

Als je nog nooit crêpepapier hebt gemaakt, dan zal deze handleiding je snel op weg helpen. Als je deze technieken eenmaal kent, kun je elke crepe papier creatie maken die je maar kunt bedenken.

Dit blog hoort bij een groter blog met allerlei tips voor knutselen met kinderen.

Bloesems maken – bloemen knutselen

Hoe leuk zijn deze takjes?! En ook nog eens een super activiteit om op een prachtige lente dag takken te zoeken en vervolgens lekker buiten de leuke bloemetjes te gaan maken. Of juist je treurige herfstdag op te vrolijken met deze gezellige takjes. Prachtig om neer te zetten in een fancy vaas en je hoeft er voor de rest niet meer naar om te kijken, hoe handig?!

Voor alle oppassen is dit een leuke bezigheid om te doen met de kinderen; af en toe oppas, vaste oppas en de gastouder. Daarnaast zijn deze bloemetjes ook nog eens heel leuk voor de oppas om zelf op de studentenkamer te zetten. Deze hebben geen verzorging nodig!

Benodigdheden:

  • Takken, leuk om te zoeken in bijvoorbeeld het bos of in de tuin!
  • Vloeipapier of crêpepapier, roze en wit (Xenos, action, knutselwinkel)
  • Een ronde vorm (mal), ongeveer ter grootte van een longdrinkglas
  • Pen of stift
  • Schaar
  • Dun metaaldraad (Action, knutselwinkel, bouwwinkel)

Hoe werkt het?

  1. Begin met het tekenen van iets ronds op het vloeipapier en knip de ronde stukjes uit. Wij gebruikten ronde stukjes tissuepapier van ongeveer 5 centimeter voor onze bloemen. Het kan leuk zijn om verschillende maten te variëren voor een natuurlijkere uitstraling.
  2. Vervolgens neem je twee van de ronde stukjes tissuepapier en houd je ze stevig tegen elkaar, door ze met beide uiteinden van een stuk metaaldraad in het midden te prikken en er doorheen te trekken.
  3. Knijp het vloeipapier aan de onderkant samen en draai het metaaldraad eromheen.
  4. Druk de rondjes goed tegen elkaar aan en steek vervolgens een dubbelgevouwen stukje metaaldraad door het midden heen.
  5. Draai tegelijkertijd ook het metaaldraad om de tak. Op deze manier bevestig je de bloesem aan de tak.
  6. Herhaal dit net zovaak totdat jij vind dat jouw bloesemtakken genoeg bloesem hebben!

Bron: https://makencreate.com/?p=2267

banner

Paasei knutselen

een geknutselde paasei dat gemaakt is van verschillende kleuren crêpepapier

Pasen komt eraan! En wat is er nu leuker dan met de kinderen paaseieren te gaan knutselen. Dit is een hele leuke activiteit om op een mooie dag buiten lekker te gaan doen. Maar je kan dit ook op een regenachtige dag doen, lekker knus binnen met de kids. Alle oppassers kunnen dit met de kids doen; de af en toe oppas, de vaste oppas of de gastouder. Ook alle kids vinden dit leuk om te doen. Je kan dit leuke paasei met alle leeftijden maken! pas wel op dat de kleine kids de propjes crêpepapier niet in hun mond stoppen, want dan ben je nog niet jarig.

Benodigdheden:

  • Crêpepapier (3 verschillende kleuren)
  • Lijm
  • Een stift of potlood
  • Een vel papier
  • Schaar
  • Een goed humeur

Hoe werkt het?

  1. Teken eerst met een stiftt of een potlood een paasei op een velpapier en maak twee lijnen of kartels op het ei. Dit kan het kind heel goed zelf doen. Hier ga je zo het crêpepapier in plakken.
  2. Kies een kleur uit en maak kleine propjes van het crêpepapier plak deze op één helft van de lijnen of kartels die je hebt gemaakt, maak de propjes ongeveer even groot zodat je straks één mooi geheel hebt.
  3. Kies vervolgens een leuke kleur uit en doe precies hetzelfde; maak kleine propjes van de gekozen kleur en plak deze netjes naast elkaar op het ei.
  4. Dit doe je ook met de laatste helft van het paasei, uiteraard met weer een andere kleur om een zo vrolijk mogelijk paasei te maken.
  5. Knip het paasei uit, en tada! Je hebt een prachtig paasei gemaakt.

Je kan er zoveel maken als je zelf wil ???? Je kan ook kleine en grote eieren maken. De kleine eieren kan je vervolgens in de paastakken hangen, dit geeft een super leuk effect aan de takken.

Bron: www.pinterest.nl

1,2,3,4 hoedje van (crêpe)papier

geknutselde kerstbomen van verschillende kleuren crêpepapier versierd met verschillende stikkers.

Hoe leuk zijn deze hoedjes? En ook nog eens super makkelijk. Leuk voor een (kinder)feestje of voor gewoon, omdat het altijd eigenlijk wel feest is. Deze hoedjes kan je met alle leeftijden maken, van 1 tot 4 jaar, maar ook met de wat oudere kinderen. Omdat deze hoedjes zo makkelijk te maken zijn kan je ze met alle oppassen maken; de af en toe oppas, de vaste oppas en de gastouder.

Benodigdheden:

  • Crêpepapier
  • Dik papier of verjaardagshoedjes
  • Niettang met nietjes
  • (Alles) lijm
  • Schaar
  • Versiering
  • Gekleurd papier

Hoe werkt het?

  1. Maak van het dikke karton verjaardagshoedjes. Niet het hoedje vast met een niettang, dit blijft beter zitten dan lijm.
  2. Nu gaat het leuke werk beginnen, het versieren! Kies een leuke kleur crêpepapier uit om mee te knutselen. Wikkel het crêpepapier om het hoedje heen. Om het hoedje nog leuker te maken knip je wat rafeltjes in het crêpepapier.
  3. Je kan zoveel hoedjes maken als je wil, of tot de hoedjes op zijn ???? Maak er feestje van!
  4. Wat je ook kan doen is in plaats van hoedjes, kerstboompjes hiervan maken. Leuk als decoratie voor de op tafel tijdens kerst.

Bron: www.pinterest.com

Windlichtje

glazen potjes die versierd zijn met crêpepapier, touwtjes, kralen en glitters en gebruikt worden als windlicht.

Heb je geen zin om naar buiten te gaan, omdat het weer eens regent? Of heb je gewoon veel te potjes staan die anders toch weg zou gooien? Maak deze leuke windlichtjes van een leeg glazen potje als knutselidee voor bijvoorbeeld Moederdag. Een appelmoes potje of babyvoeding potje is vaak het meest relevant om te gebruiken. Deze knutselactiviteit is vooral leuk voor de wat oudere kinderen vanaf 4 jaar. Je kan dit doen met je vaste oppas gastouder. Ook dit is trouwens nog een heel leuk decoratiestuk voor in de studentenkamer van de oppas!

Benodigdheden:

  • Crêpepapier
  • Glazenpotje (leeg appelmoes potje of babyvoeding potje)
  • Schaar
  • Alleslijm
  • Decoratiezand
  • Waxinelichtje
  • kraaltjes of glitterlijm

Hoe werkt het maken van bloemetjes?

  1. Maak de potjes goed schoon en droog ze daarna ook goed af.
  2. Het versieren kan beginnen. Zoek wat leuke crêpepapier waar je die wilt gebruiken voor het potje. Voordat je het crêpepaier op de glazenpotjes plakt wat leuke vormpjes in het crêpepapier. Bijvoorbeeld een hartje, ster of een bloemetje.
  3. Stip op het glazenbpotje een paar punten alleslijm aan
  4. Nu rol je het crêpepapier om het potje heen. Voor het mooiste effect zorg je dat de lijm doorzichtig opdroogt. Anders kan het zijn dat je de lijmvlekken door het crêpepapier heen ziet, dit wil je natuurlijk niet.
  5. Scheur een stukje crêpepapier van een andere kleur, maak hier propjes van en plak deze in het uitgeknipte vormpje van het glazen potje. Wat je ook kan doen is eerst een stukje crêpepapier op het plakken en daar het uitgeknipte vormje overheen plakken.
  6. Je kan het potje ook versieren met kraaltjes of glitterlijm. Tot slot strooi wat (gekleurd) decoratiezand op de bodem van het potje en plaats een waxinelichtje in het potje é voila! Mama zal super blij zijn met dit zelfgemaakte cadeau.

Leren strikken, maar dan op een andere manier

roze en paarse strikjes geknutseld van crêpepapier

Heeft je kind nog nooit leren strikken? Geen zorgen deze strik is super makkelijk ????

En je hebt er maar drie dingen voor nodig! Dit is een hele leuke knutselactiviteit voor als het regent buiten, een kinderfeestje of als je gewoon zin hebt om te knutselen. Deze strikjes zijn super easy, dus voor alle leeftijden geschikt. Houd er rekening mee dat de wat kleinere kinderen tussen 1 en 4 jaar wat meer hulp nodig zullen hebben. Ze zijn wel kanjes in het plakken van de plakbandjes en het helpen vouwen van het crêpepapier. Zowel de af en toe oppas als vaste oppas als de gastouder kunnen deze leuke strikjes met de kinderen maken. Ook voor hen is dit een leuke inspiratie voor een sjiek thema feestje, als je een goed altenatief wil op een strikje.

Benodigdheden:

  • Crêpepapier
  • Schaar
  • Plakband

Hoe werkt het?

  1. Kies eerst je twee favoriete kleuren crêpepapier uit. Het allerleukste is natuurlijk om twee verschillende kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld rood en roze of voor de stoere jongens blauw en groen.
  2. Knip een groot rechthoekig stuk van de rode af en vouw deze over twee lijnen.
  3. Vouw over deze twee lijnen in het crêpepapier en vouw het crêpepapier dan weer terug.
  4. Neem een klein rechthoekig stuk van het roze crêpepapier. Vouw het roze crêpepapier over de twee lijnen, zodat je een lange smalle
    strook krijgt. Bind de strook dan om het midden van de strik.
  5. Maak het roze stuk vast met doorzichtig plakban en tada! Je hebt je eigen strik gemaakt, hoe leuk is dat?! Je kan er zoveel mogelijk maken als je wilt. Leuk om bijvoorbeeld je barbies mee te versieren of een verkleedpartijtje om je wat netter aan te kleden met een strikje in je haar.

Bron: https://www.joostlangeveldorigami.nl/zzneddiagramscrepepaperbow.html

Hangende slangen

geknutselde slangen van crêpepapier om te gebruiken als versiering

Deze slangen zijn superleuk om als versiering te gebruiken op een kinderfeestje. Of gewoon om op je slaapkamer over een kast heen te leggen of aan een deur vast te plakken, natuurlijk ook geschikt als knutsel dieren thema of jungle thema. Je kan dit maken met kinderen tussen 1 en 4 jaar, maar ook met de wat oudere kinderen. Houd er rekening mee dat de wat jongere kinderen hier veel hulp bij nodig zullen hebben. Deze leuke slangen kan je goed maken met je vaste oppas of gastouder. Voor de af en toe oppas zal er misschien wat tijdnood zijn, maar als je een lange oppasdag hebt kan je dit makkelijk doen!

Benodigdheden

  • Crêpepapier
  • A4 papier of karton
  • Schaar
  • Zwarte stift
  • Lijm
  • Wiebeloogjes

Hoe werkt het?

  1. Teken op een stukje gekleurd A4 papier of karton de kop en tong van een slang. Het is leuk als je voor de tong een andere kleur papier/karton gebruikt. Laat de knutsel kinderen met lijm de tong aan de slangenkop vast lijmen. Vergeet niet de oogjes op de kop te tekenen. Natuurlijk kan je ook wiebelboogjes opplakken.
  2. Knip van twee verschillende kleuren crêpepapier een stuk van ongeveer 3-4 cm af. Lijm deze twee stukjes crêpepapier vast onder een hoek van 90 graden. Vouw steeds om en om het crêpepapier over elkaar heen. Je krijgt hierdoor een muizentrappetje, zoals je die ook van gewoon papier kunt maken.
  3. Omdat een rol crêpepapier normaal zo’n 2,5 meter lang is krijg je een hele lange muizentrap. Dit wordt het lichaam van de slang knutselen.Wil je een extra lang lichaam dan plak je meerdere crêpepapier muizentrappen aan elkaar vast. Wees wel voorzichtig met verplaatsen of ophangen, want het crêpepapier is dun en zou snel kunnen scheuren.
  4. Lijm de uiteinden van de muizentrap aan elkaar vast, zodat deze niet uit elkaar kan “rollen” en plak er vervolgens de kop van de slang aan vast.

Bron: Deze bron bestaan helaas niet meer 🙁

Koksmutsen

zelf gemaakte koksmuts dat is geknutseld met crêpepapier

Wij weten al wie er gaat koken vanavond! En ook nog eens met een hele mooie koksmuts op. Deze mutsen zijn heel makkelijk te maken en dit motiveert waarschijnlijk ook nog eens dat het kind vanavond wil koken vanavond ? Super leuk voor de wat oudere kinderen dus tussen de 4 en 10 jaar. Deze knutselactiviteit kan je maken op een kinderfeestje, een regenachtige dag maar ook gewoon op een dag als je zin hebt om te gaan knutselen. Je kan deze leuke mutsen maken met zowel een af en toe, de vaste oppas of een gastouder.

Benodigdheden:

  • Eén stuk wit crêpepapier per kind
  • Eén strook wit papier per kind
  • Lijm
  • Nietjes apparaat met nietjes
  • Chenille draad
  • Schaar
  • Stiften of kleurpotloden
  • Versiering

Hoe werkt het?

  1. Meet hoe breed de strook wit papier moet zijn. Dit doe je door omtrek van het hoofd van het kind te meten.
  2. Versier de strook wit papier hoe jij hem wil versieren. Je kan bijvoorbeeld je naam erop schrijven of leuke tekeningen erop tekenen.
  3. Nu begint het moeilijke deel. Plak het stuk witte crêpepapier aan de bovenkant van de strook. Let op! Het crêpepapier is langer dan de strook. Je zal dus soms een plooitje moeten leggen.
  4. Niet de witte strook papier dicht tot een kroon. Dit moet je moeder of oppas even doen.
  5. Lijm nu het stuk crêpepapier ook helemaal vast tot aan de bovenkant
  6. Trek het crêpepapier door de band en plooi het dicht. Maak het vervolgens vast met een stukje chenilledraad.
  7. Duw het crêpepapier terug door je de band naar boven, zodat het papier bol komt te staan en je een echte koksmuts hebt.
  8. Je koksmuts is klaar! Zet hem op je hoofd. Wat eten we vandaag chef kok?

Nog meer knutselideeën? Kijk hier!

Bron: https://nl.cookingclass.be/media/254505/papieren_koksmuts_knutselen_.pdf

Gerelateerde berichten

banner