× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

10 leuke dingen om te doen na school met oppaskinderen

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

De scholen zijn weer geopend en onze Nanny Nina oppassers staan natuurlijk weer klaar om alle kids een super leuke middag te geven! Of je een nieuwe oppasser bent of een oppasser die al talloze keren bij je oppasgezinnetje langs is geweest: creatieve dagbestedingen blijven bedenken is een hele kunst. Hoe moet je allemaal dingen bedenken die je met de kinderen kunt gaan doen na school? Gelukkig heeft Nanny Nina hier een blog voor je klaarstaan met ideeën voor elke dag van de week. Hier lees je hoe je elke dag weer iets leuks kunt doen met je oppaskindje.

Wat te doen op maandag na school?

Begin de week creatief en gezellig: ga knutselen! De eerste schooldag van de week kan zeker het zwaarste vallen. Daarom is het zeker geen slecht idee om dat te compenseren met een super leuke middag! Hier zijn twee knutselideeën die je honderd procent op weg helpen om een
gezellige middag te hebben.

Knutselactiviteit 1: Geef de natuur een likje verf

knutselactiviteit voor oppaskinderen

Nu het herfst begint te worden vallen allerlei blaadjes, takjes en dennenappels van de bomen. Dit is ideaal om te gaan onderzoeken met je oppas kids! Begin de dag door een wandeling door de buurt te maken. Tijdens de wandeling moeten de kindjes allerlei herfstige dingen die ze tegenkomen in een doos stoppen, zodat ze er thuis mee kunnen knutselen. Zo kun je thuis de knutseltafel klaarzetten en allemaal mooie knutselen maken! Hier een paar ideeën om op gang te komen:

  • Verf dennenappels in verschillende kleuren, zodat je een kleurrijk decor hebt voor op de eettafel.
  • Maak een collage van de verschillende kleuren bladeren die je op de grond hebt gevonden.
  • Maak een spinnenweb van kastanjes. Prik saté prikkers in de kastanje en wikkel er een mooi gekleurd draad doorheen. Et voilà, kleurrijke spinnenwebben die je aan de muur kunt hangen!
  • Maak stempels van de bladeren die je hebt gevonden. Verf een klein laagje verf op een boomblaadje en druk die vervolgens op papier. Zo heb je een mooie afbeelding van het blad en de nerven! Laat je oppaskind experimenteren met verschillende kleuren van verf en papier.

Tip: gebruik een extra groot papier zodat je (oppas)kind lekker kan kliederen en experimenten.

Knutselactiviteit 2: Vlinders knutselen

Verschillende kleuren vlinders gemaakt van wc-rollen die je samen met je oppaskindjes kan maken na school

Voor deze knutsel heb je wat lege rollen wc papier, verf, papier, lijm, plakoogjes en een schaar nodig.

Begin met het verven van je wc-rolletje. Dan kan die drogen als je oppaskindje in de tussentijd begint met de vleugels. Op een apart papiertje teken je de omtrek van de vlindervleugels. Deze kun je op allerlei manieren versieren: tekenen, knippen en plakken, glitter ga zo maar door! Zorg ervoor dat rekening houdt met waar het lijfje van de vlinder geplakt gaat worden, en dat de vleugels daardoor niet te klein zijn. Als de vleugels versierd zijn en het lijfje droog is kun je ze op elkaar plakken. Nog even oogjes en oortjes op je vlinder plakken en klaar!

Wat te doen op dinsdag met oppas kinderen?

Maandag was het een lekker rustig middagje, en dinsdag is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Ga samen met je oppaskindje iets actiefs doen! Dit kan zowel voor binnen- als buitenspeelactiviteiten.

Als het buiten niet zulk mooi weer is kun je makkelijk binnen aan een goed project beginnen: een fort bouwen. Het maakt niet uit of dit fort van lego, duplo, papier of van kussens en dekens is gemaakt! Ontsnap samen met je oppaskindje in de wereld van het spelen en ga bouwen, bouwen en nog eens bouwen! Als je oppaskinderen nog wat jonger zijn kun je ze het beste een lego fort laten bouwen, en als ze al wat ouder zijn kun je ze begeleiden in een echt kussen fort bouwen. Schuif wat stoelen bij elkaar, deken er overheen en uitbreiden die handel!

Als het buiten wél mooi weer is dan kun je samen met je oppaskindje naar buiten gaan om bijvoorbeeld een wandeling te maken, trampoline springen of tikkertje spelen.

Wat te doen op woensdag met oppas kinderen?

Woensdag, halverwege de week! Dat valt zeker te weten te vieren door een leuk en actief spel te spelen. Namelijk: een parcours afleggen. Dit spel is ideaal als je op meerdere kinderen past. Je kunt het zowel binnen als buiten doen! Binnen kun je allerlei dingen neerleggen waar je op mag staan: kussens, dekens, hoepels etc.

Als je naar buiten gaat kun je het beste even kijken wat voor soort spulletjes je oppasgezinnetje heeft waar je op mag staan. Kun je die spullen niet vinden? Geen probleem: teken met stoepkrijt een heel parcours! Bij verschillende vormen moet je verschillende oefeningen doen. Op een vierkantje moet je de hele tijd springen, op een driehoek moet je om je eigen as draaien. Zorg dat je een tikker hebt om het spel éxtra spannend te maken. Heb je niet genoeg kids? Kijk dan wie het aller snelst het parcours af kan leggen!

Als je iets anders zou willen doen dan kun je samen met je oppaskindjes met een wegwerp camera op stap. Bespreek dit idee eerst met je oppasouders, zodat zij de wegwerpcamera’s al in huis hebben. Stippel een route uit die je wil gaan lopen en geef, voordat je begint aan de route, de kids een opdracht: een onderwerp of thema waar ze foto’s van moeten maken.

Dit is ideaal te koppelen aan de herfst bijvoorbeeld! Maak een foto van alles wat je herfstig vindt. Het idee van deze activiteit is dat je oppaskindjes de wereld een stukje beter leren kennen. Met deze wandeling ben je zeker wel een middagje bezig en de kids kunnen zo ook vrij op onderzoek uit gaan.

Je kunt later, als de foto’s zijn uitgewerkt, nog een andere activiteit koppelen aan de foto’s. In plaats van ze alleen maar te bekijken kun je er een knutselwerk van maken! Koop een schilderdoek, zodat je de foto’s er op kunt plakken en er omheen kunt schilderen met herfstige kleuren. Zo maak je een langdurig project super leuk en persoonlijk!

Wat te doen op donderdag met oppas kinderen?

Poeh, donderdag. De een na laatste dag van de werkweek. Nog even doorbijten, je bent er bijna! Na zo een actieve week te hebben gehad is het een goed plan om even een chill dagje in te plannen. Je leest het goed: vandaag alleen maar chillen!

Je kunt beginnen met je chilldag door iets lekkers te maken! Maak samen met je oppaskindje een uitje naar de supermarkt. Daar kan hij of zij een bak mix uitkiezen die er het aller lekkerst uitziet! Als je vervolgens thuis bent gekomen kun je gelijk aan de slag. Handjes wassen en bakken maar!

Als je deze dag extra speciaal wil maken kun je, terwijl de koekjes of de taart in de oven zit, de kinderen verassen met een film kijken! Kies samen een leuke film uit en ga er goed voor zitten: want de rest van de dag komen jullie niet meer van de bank 😉 

Is het mooi weer en ietwat zonde om voor de buis te hangen? Ga dan een middagje naar buiten! Maak een kleine picknick klaar met wat lekkers om te eten en te drinken. Ga vervolgens met de oppas kids naar een lokale speeltuin, park of natuurgebied. Zo ben je lekker actief bezig op een hele relaxte manier. Als je er voor kiest om naar en groot park te gaan dan hoef je zeker niet een mega rondje te lopen: ga lekker ergens zitten en met z’n allen snacken op al het lekkers wat je hebt meegenomen! Heerlijk relaxed dagje dus.

Wat te doen op vrijdag met oppas kinderen?

Weekend, eindelijk! Lekker niets meer doen. Het weekend moet natuurlijk gevierd worden! Vraag je oppaskindje of hij of zij iemand mee naar huis wil om mee te spelen. Dit is zeker een win-win situatie. Je oppaskindje(s) gaan lekker met hun vriendje of vriendinnetje spelen, dus die houden elkaar lekker bezig. Zo kan jij op vrijdag middag even een stapje terug doen en een tijdschriftje lezen op de bank. Kids blij, jij blij, iedereen blij!

Je kunt je oppasouders van te voren vragen of zij een play-date willen regelen voor hun kids, of je kan het lekker spontaan doen op de dag zelf. Vergeet niet rekening te houden met hoe de kindjes naar het huis worden vervoerd. Misschien moet jij een keertje meefietsen met de ouders of moeten de ouders van het extra kindje een keer meefietsen met jou. Ook is het handig als je een tijd afspreekt waar de kindjes worden opgehaald. Meestal is dit rond een uur of half vijf of vijf. En geloof me – na vijven zijn alle kindjes echt wel op.

In een week is duidelijk zat te doen! Door de dagen af te wisselen tussen actieve en minder actieve of intensieve activiteiten krijg je een goede balans en kun je van alles doen! Probeer voor jezelf een schema te maken van wat je ongeveer per dag wil en kunt doen. Veel oppasplezier!

Gerelateerde berichten