× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Knutselideeën om te doen met je oppaskinderen

Datum: 21/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

In deze blog vind je verschillende knutselideeën waar je ballonnen voor nodig hebt. Perfect om met je (oppas)kindjes te doen op een regenachtige dag of op een moment om je creativiteit de vrije loop te laten!

Ballonnen met gezichtjes

Een (kinder)verjaardag, een themafeestje, of gewoon op een vrije middag leuk om te doen met de kinderen? Hoe leuk zijn deze ballonnen? En hoe makkelijk?! Deze knutselactivititeit kan je met zowel de kleintjes doen tussen de 1 en 4 jaar, maar ook met de wat oudere kinderen. Dit is specifiek leuk voor de vast oppas en de gastouder. De vaste oppas zal in de knel kunnen komen met de tijd. Dit is trouwens ook een leuke inspiratie voor de oppas, voor op bijvoorbeeld een themafeest dat te maken heeft met dieren.

Benodigdheden

 • Ballonnen
 • Ballonstokjes ( Action, Xenos )
 • Gekleurd én wit papier (supermarkt, Xenos & Action)
 • Lijm/plakband of dubbelzijdig tape
 • Schaar
 • Zwarte stift

Stap voor stap uitleg

 1. Zoek uit welke diertjes je wilt maken en knip daarvoor de benodigde vormen uit.
 2. Kies daarna je favoriete kleur ballon uit om het beestje op te kunnen maken en blaas deze goed en stevig op. Als de ballon te zacht is kan het lastig worden om de voorwerpen op de ballon te plakken.
 3. Maak vervolgens de ballon vast aan het ballonstokje.
 4. Bevestig de uitgeknipte stukken met lijm/plakband of dubbelzijdig tape op de ballon, zodat de ballon goed op het stokje blijft zitten.
 5. Voeg met zwarte stift details toe of maak bepaalde gezichtsuitdrukkingen, bijvoobeeld een knipoog, een tong uit de mond of een grote glimlach.
 6. Tada! Nu heb je een super leuk dier gemaakt van een ballon. Je kan zoveel mogelijk dieren maken als je wil, of tot het zakje van de ballonnen leeg is. Eén groot feest thuis!

En nu zijn de super schattige ballonnen klaar om mee te decoreren of bijvoorbeeld mee te geven aan de kinderen als ze naar huis gaan na een kinderfeestje! Dit is leuk voor jong én oud.

Bron: https://makencreate.com/?p=1480

Papier mache

Unicorn

Een van de knutselideeën van een oppas die samen met de kinderen een roze unicorn heeft gemaakt van papier mache

Naast die superleuke gezichtjes kan je ook heel leuk papier mache’en met ballonnen. Lekker vies en plakkerig worden, is wat kinderen leuk vinden.

Benodigdheden

 • Ballonnen
 • Behanglijm of bloem
 • Water
 • Oude kranten
 • Stevig karton
 • Een oud klein doosje
 • Schaar
 • Kwast
 • Verf en/of versiering (draadjes, crêpe papier, ogen en een mond)
 • olie en keukenrol

Stap voor stap uitleg

 1. Blaas de ballon goed op
 2. Scheur de kranten in reepjes
 3. Maak lijm met een kwart liter water een 1/12 behanglijm
 4. Maak de ballon eventueel vettig met olie
 5. Doop de reepjes krant in de lijm en plak deze op de ballon. Ga vervolgens het kwastje aan de slag. Het is belangrijk dat de reepjes goed nat zijn en overal lijm zit. Doe dit met alle reepjes tot er niks meer te zien is van de ballon.
 6. Doe dit nog een keer zodat je twee goede lagen papier mache om de ballon hebt zitten, let er wel op dat je het onderkantje van de ballon open laat, zodat je hem er straks makkelijk uit kan halen
 7. Nu is het tijd om de vorm van de unicorn vorm te gaan geven
 8. Maak van stevig karton een kegelvorm. Knip deze aan de onderkant in, zodat je hem er makkelijk op kan plakken
 9. Doe wat lijm op de onderkant van de kegel en plak hem op het hoofd van de unicorm, dit kan je heel makkelijk doen door met de kwast in de lijm te gaan en er wat lijm overheen te smeren
 10. Doe er vervolgens wat extra stroken krant overheen, zodat hij goed blijft zitten
 11. Knip van een hoekje van een oud klein doosje schuin af voor de snuit
 12. Plak deze vervolgens ook met lijm vast. Ook hier doe je wat repen krant overheen, zodat hij beter blijft zitten
 13. Je kunt hem zo stevig maken als je zelf wil, hoe meer lagen, hoe steviger hij wordt. Ik raad je aan om nog twee of drie extra lagen overheen te doen, zodat hij niet snel kapot kan gaan
 14. Laat hem nu 1 á twee dagen drogen
 15. Knip het puntje van de ballon kapot
 16. Het versieren kan beginnen! Je mag zelf helemaal weten hoe je de unicorn gaat versieren: verven, met crêpe papier, draadjes, stiften, etc. Maak er iets leuks van!

Bron: https://www.ladylemonade.nl/papier-mache/

Stressballen

Maak je eigen stressbal

Een roze, blauwe en oranje stressbal met een gezicht gemaakt van ballonnen en zand

Iets in je handen om mee te friemelen en te kneden kan heel rustgevend zijn. Voor oudere kinderen is dit zelfs heel fijn tijdens het geven van bijvoorbeeld een spreekbeurt. Je kan een stressbal kopen, maar het is natuurlijk nog leuker om er een te maken.

Benodigdheden

 • Ballonnen
 • Bloem
 • Vel papier
 • Leeg plastic flesje
 • Plakband
 • Schaar
 • Stiften

Stap voor stap uitleg

 1. Je begint met een trechter van het vel papier te vouwen. Van de onderkant van het papier knip je een stukje af. Deze trechter heb je gemaakt om zometeen de bloem in het flesje te kunnen gieten. Afhankelijk van de grote van de ballon, bepaal je hoeveel bloem je nodig hebt.
 2. Blaas de ballon een stukje op. Houd nu het uiteinde goed vast en dicht en draai de ballon rond. Nu komt een lastig stukje. Terwijl je de ballon goed dicht houdt, moet je de opening om de opening van het flesje bevestigen. Gelukt? Super, nu kun je voorzichtig de ballon weer terugdraaien. Draai nu het flesje om en vul de ballon met bloem. Je zult misschien af en toe iets moeten helpen door zachtjes in het flesje te knijpen.
 3. Heb je alle bloem in de ballon? Dan kun je voorzichtig de ballon loshalen van het flesje en heel langzaam de lucht eruit laten. Doe dit niet te snel, want dan kan de bloem alle kanten op spuiten en dat wil je natuurlijk niet. Als alle lucht eruit is, knip je de bovenkant van de ballon af. Ook van de andere twee ballonnen knip je de bovenkant af.
 4. Zorg nu dat de ballon met bloem aan de buitenkant helemaal schoon is. Hier mag geen bloem meer op zitten.
 5. Is de ballon helemaal schoon? Rek dan met twee handen een van de andere ballonnen uit en vouw deze om de ballon met bloem heen. Draai de ballon nu om en herhaal deze stap met de derde ballon.
 6. Gelukt! Klaar is je stressbal.
 7. Je kan er eventueel nog een leuk gezichtje op tekenen ????

Bron: https://kauwsieradenenmeer.nl/hoe-maak-je-zelf-een-stressbal/

Lentedecoratie

Decoratieve bollen van draad

Lentedecoratie om zelf te maken met (oppas)kinderen

De lente komt er weer aan en dat betekent dat er weer vrolijkheid in het huis komt! Wij  hebben hele leuke bollen gevonden om je huis op te vrolijken. Deze zijn heel makkelijk te maken en super leuk om op te hangen of op je tafel neer te leggen!

Benodigdheden

 • Ballonnen (waterballonnetjes voor kleinere bolletjes)
 • Wol
 • Knustellijm
 • Water
 • Een bekertje
 • Een lepeltje of een stukje hout
 • Een vel papier of een oude krant om te voorkomen dat je tafel vies wordt

Stap voor stap uitleg

 1. Doe genoeg lijm in het bekertje, afhankelijk van de grootte van de bol kan het zelfs een halve fles lijm zijn.
 2. Doe een beetje water bij de lijm. De verhouding is 2 op 1; dus twee delen lijm op één deel water.
 3. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Het is belangrijk dat je lijm heel vloeibaar wordt.
 4. Blaas vervolgens de ballon op. Maak hem niet te groot, zodat je een ronde in plaats van ovale vorm in de ballon krijgt.
 5. Nu kan je beginnen met de wol. Knip een heel lang stuk van de wol af.
 6. Doe de wol in de lijm en roer hem goed doo, zodat hij helemaal bedekt is met lijm.
 7. Haal de wol uit de lijm, terwijl je dit doet druk je de wol een beetje tegen de kant, om te voorkomen dat je teveel lijm hebt.
 8. Versieren maar! Haal de draad uit de knoop en plak het uiteindelijk tegen de ballon. Wikkel de draad helemaal om de ballon heen. Je mag zelf helemaal weten hoe je de wol er omheen wikkelt. Als het maar niet recht is. Als je draad op is, pak een nieuw stuk wol. Je volgt precies dezelfde stappen als hierboven.
 9. Je gaat zo verder tot je ballon helemaal omgewikkeld is met wol.
 10. Laat de ballon 1 á 2 dagen drogen
 11. Nu alles droog is gaan we de ballon laten knappen! Spannend! Je kan de ballon het beste ophangen, zodat hij vrij kan bewegen. Dit kan doen door bijvoorbeeld een stokje door het uiteinde van de ballon te prikken en dan zo je ballon op te hangen.
 12. Als de ballon is geknapt haal je de ballon eruit en klaar is Kees! Als er een paar draadjes loskomen kan je die gewoon weer vast maken.

Bron: 

https://youtube.com/watch?v=CApIAapmi78%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fnannynina.nl

Lentedecoratie ballonnenvaasjes

Ballonnenvaasjes

Zelf geknutselde bloem in een gele en groene vaas

Weet je niet wat je met al die mooie geplukte bloemetjes van je kinderen aan moet? Dan is hier de oplossing. Super simpel en ook nog eens heel leuk. Het enige wat je nodig hebt is een glas en twee balonnen en je hebt een modern vernieuwend vaasje. Deze knutselactiviteit is leuk voor als het regent, maar ook als het mooi weer buiten is. Ga lekker buiten zitten tijdens het knutselen! Voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar is deze activteit is leukst om te doen. Daarnaast is dit ook nog eens een heel leuk idee voor oppassers, om bijvoorbeeld je studentenkamer wat op te vorlijken. Zowel af en toe oppassers, als vaste oppassers, als gastouders kunnen deze knutselactiviteit met de kinderen uitvoeren.

Benodigdheden

 • Ballonnen
 • Schaar
 • Afgeknipt wc rolletje
 • Pen of stift
 • Glaasje
 • Water
 • Bloemetjes (die bijvoorbeeld geplukt zijn door je oppaskindje)

Stap voor stap uitleg

 1. Kies eerst een mooie kleur ballon uit. Knip het uiteinde van de ballon tot de helft af
 2. Doe vervolgens de ballon om de bovenkant het glaasje heen. Als het te moeilijk is voor het kind om te doen, laat het dan de oppas doen.
 3. Om een mooi gat te kunnen maken zet je een afgeknipt wc rolletje op het omgewikkelde ballon en teken je het rolletje over
 4. Knip nu een gat om de cirkel heen. Dit kan de oppas beter doen, om te voorkomen dat het kind in zijn vingers knipt. Daarnaast wordt het gat dan ook wat netter geknipt
 5. Nu heb je je vaasje af! Alleen nog water en de bloemetjes en tada!!

Je kan ook de drinkglazen opleuken door de ballon aan de onderkant te bevestigen. Daarna heb je een onwijs vrolijke vaas of leuke waxinelichtjes! ????

Bron: de link bestaat niet meer helaas 🙁

Confetti-schaal

Witte ballon versierd en verschillende kleuren confetti

Dit confetti schaaltje is ontzettend leuk om te maken met de kinderen en daarnaast ook nog eens heel handig om knutseldingetjes in te doen. Deze activteit is geschikt voor de wat grotere kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Dit is een hele leuke bezigheid voor als het weer zo een regeachtige dag is, of voor een kinderfeestje, of gewoon als je zin hebt om te knutselen. Ook voor oppassers is dit leuk om te doen! Maakt niet uit wat voor oppas je bent; af en toe, vasteoppas of gastouder. Je kan als oppas het bakje ook mee naar huis nemen, voor al je losgelaten studiespulletjes.

Benodigdheden

 • Ballonnen
 • Confetti
 • Sponsje of een kwast
 • Hobby lijm
 • Water
 • Een vaas of een glas
 • Iets scherps
 • Schaar

Stap voor stap uitgelegd

 1. Kies een mooie kleur ballon uit. Blaas als eerste de ballon goed op en maak er een knoop je in.
 2. Doe de lijm in een glas en meng het met een beetje water, zo is de lijm makkelijker te verspreiden over de ballon.
 3. Confetti time! Doe wat lijm op de ballon en plak de confetti op de ballon. Doe dit tot net iets onder de helft van de ballon.Maak meerdere lagen van de confetti, zodat het schaaltje stevig genoeg wordt.
 4. Laat de ballon een nachtje goed drogen. Je kan de ballion ook op de verwarming leggen, zodat je zeker weet dat de ballon goed droog is als je de volgende dag wakker wordt.
 5. Als de ballon goed droog is, prik je de ballon door. Tada! Nu heb je een super feestelijk schaaltje
 6. Knip eventueel de rand van het kommetje recht en klaar is Kees!

Je kan zoveel mogelijk schaaltjes maken als je zelf wilt. ????

Bron: https://plazilla.com/page/4295153908/ballonenpret

Ballonnenkrans

Krans gemaakt van allemaal verschillende kleuren ballonnen

Deze ballonnenkrans is superleuk om bijvoorbeeld op een regenachtige dag te maken, maar ook op bijvoorbeeld een kinderfeestje!

Benodigdheden

 • (Water)ballonnetjes
 • Strokrans
 • Krammen
 • Lint
 • een klein hamertje of een stevig vingerhoedje

Stap voor stap uitleg

 1. De ballonnen die je hebt gekozen, bepalen hoe de krans er uiteindelijk uit komt te zien. Wij gebruiken waterballonnetjes.
 2. Zorg dat je de soort krammen aanpast aan de ballonnen die je wilt gaan gebruiken. Voor de ballonnen die wij kozen, gebruiken we krammen met de maat 10-40 mm. Deze krammen zijn 10 mm breed en hebben een lengte van 40 mm. Dit is de meest gebruikte maat. De krammen kan je onder andere kopen bij een hobbywinkel, het tuincentrum en winkels die bloemschikmaterialen verkopen. Maar ook via Google zijn er een heleboel website die deze krammen verkopen.
 3. Pak een kram en doe deze halverwege om de ballon. Zorg ervoor dat aan beide kanten van de kram evenveel ballon zit. Je kunt er ook voor kiezen om de krammen door de ballon te prikken. De ballonnen zitten dan ietsjes steviger. Het nadeel is dan wel dat je de ballonnen niet meer kunt hergebruiken. Wanneer je waterballonnen gebruikt, kun je ervoor kiezen om twee ballonnetjes per kram te gebruiken voor een iets voller effect.
 4. Steek de kram met de ballon tussen in de krans. Dit kan best zwaar gaan. Hiervoor kan je dan het kleine hamertje of de vingerhoed gebruiken om de kram in de krans te krijgen.
 5. Pak vervolgens nog een kram en doe er een ballon tussen. Duw de eerst geplaatste ballon op de krans wat opzij en druk de nieuwe kram er vlak naast in de krans. Hoe dichter de krammen op elkaar zitten, hoe voller de krans wordt. Hoe leuker dit er uiteindelijk uitziet.
 6. Herhaal dit totdat de krans helemaal vol is.

Er zijn een heleboel variaties mogelijk om deze ballonnenkrans te maken. Kies bijvoorbeeld voor een krans in de lievelingskleur van de jarige, een roze/witte of blauw/witte/noem het maar op, een krans voor een kraamfeest of voor een krans in de kleuren van jouw favoriete voetbalclub.

Nog meer knutselideeën? Kijk hier!

Bron: https://www.welke.nl/inspiration/Cadeautje-voor-jou-handleiding-van-een-feestelijke-ballonnenkrans

Gerelateerde berichten

 1. knutselen met wc-rollen panda