× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Knutselen met wc-rollen

Datum: 23/02/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Knutselen met je (oppas)kinderen is onwijs leuk. Zeker wanneer je met gerecyclede materialen te werk kan gaan zoals wc-rollen. Raak geïnspireerd met deze 5 tips; van papegaaien tot panda’s. Lees snel verder!

Papegaai

Voor dit knutselwerk heb je natuurlijk wc-rollen nodig! Hiernaast heb je gekleurd papier, veren, pruiloogjes en pijpenragers nodig. Dit subartikel is onderdeel van het mega grote blog “Knutselen met kinderen”. En nu aan de slag!

Beplak de wc-rollen met gekleurd papier om het lijfje van de papegaai vorm te geven. Gebruik hiervoor de kleuren die jij wilt. Bevestig hierna de snavel en de plakoogjes aan de “voorkant” van de wc-rol en bevestig de veren op de bovenkant van de wc-rol. De laatste stap is om de pijpenragers toe te voegen met lijm of wel met een niet-machine. Zo, de papegaai is klaar!

knutselen met wc-rollen papagaai

Panda’s   

Het leukste is om meerdere panda’s te maken zodat je een kleine panda familie hebt. Voor dit knutselidee heb je meerdere wc-rollen nodig, wit, zwart, groen en bruin papier, een zwarte pen en kraaloogjes.

Ga te werk door de wc-rollen te omwikkelen met wit papier. Maak hierna het hoofd van de panda met zwart papier en wit papier en plak hierop de wiebeloogjes. Teken een neus en mond met zwarte pen onder de oogjes om het gezicht af te maken. Knip uit zwart papier 4 kleine pootjes en bevestig deze aan de voorkant van de wc-rol. Tot slot maak je van het bruine papier een bamboe strengel en plak je deze op de buik. Hoe groot is jouw panda familie?

knutselen met wc-rollen panda

Flamingo

Wie had ooit gedacht dat je zo’n kleurrijke flamingo kon knutselen met wc-rollen? Je hebt de volgende spullen nodig voor dit knutselwerk:

  • wc-rollen
  • Pijpenragers
  • Roze papier
  • Veren
  • Rietjes
  • Touw
  • Zwarte stift

Je hebt hiervoor 1,5 wc-rol nodig. Omwikkel deze met roze papier en prik in het lijfje 2 gaten voor de poten. Rijg het touw hierna door de gaten en plak de vleugels en staart, beide van roze veren, op het lijfje. Maak ook aan de bovenkant 2 gaten om het touw aan vast te maken. Rij het rietje om het voorste touwtje als nek en rijg daarboven de kleine wc-rol met een snavel van papier. Maak de touwtjes vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vastbindt met een touw. Et voila, je flamingo is klaar!

knutselen met wc-rollen flamingo

Aap

Dit leuke knutselwerkje maak je makkelijk met bruin papier, pijpenragers en zwarte pen of stift. Ga aan de slag door bruin papier rondom de wc-rollen te plakken. Bevestig hierna het gezicht van de aap en teken de oogjes en mond met zwarte pen of stift. Maak gaatjes in de wc-rol en steek de pijpenrager erdoorheen zodat het aapje armen, benen en een staart heeft. Vergeet je niet bananen in huis te halen om ze te voeren?

knutselen met wc-rollen aapje

Muis

Van deze muis schrik je vast niet zo snel als van een onverwachte muis in huis. Voor dit knutselidee heb je grijs, wit en rood papier nodig, wiebeloogjes en pijpenragers. Plak het grijze papier rondom de wc-rol en knip uit het witte papier een gezicht voor de muis.

Bevestig deze op de wc-rol en plak de wiebeloogjes op het gezicht. Knip uit het grijze papier oortjes en plak een stukje rood papier op de binnenkant van het oor. Knip een klein neusje uit de pijpenragers en bevestig deze als neus op het gezicht. Bevestig hierna de armen en benen op het lijfje en maak een gaatje aan de achterkant van de wc-rol. Steek de pijpenrager hier doorheen en klaar is Kees!

knutselen met wc-rollen muisje

Knutselen met wc-rollen  

Zoals besproken is het leuk om met je (oppas)kinderen te knutselen. Wij hebben 5 ideeën op een rijtje gezet waaruit je inspiratie kunt halen. Ga lekker aan de slag en verras jezelf! Veel knutselplezier gewenst!

Inspiratie opgedaan via https://www.ladylemonade.nl/

Veelgestelde vragen

Wat kan ik maken met wc-rollen?

Denk aan een knikkerbaan of racebaan voor auto’s, poppen of andere figuren.

Wat kun je maken van een lege wc-rol?

Ontzettend veel knutselwerkjes! Zoals vleermuizen, konijnen, muizen, flamingo’s en nog veel meer.