× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Knutselen met papier

Datum: 23/02/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Knutselen is een van de leukste activiteiten met kinderen als je het ons vraagt. Vouwen, knippen, plakken et voilà; een raket of kikker is zo gemaakt! Wij hebben 5 knutselideeën voor jou en je (oppas)kind op een rijtje zodat jullie lekker aan de slag kunnen. Veel plezier!

knutselen met papier raketjes

Raket

Iedereen vraagt zich weleens af hoe het is om in een raket naar de maan te vliegen toch? Wij zeker wel! Met dit knutselwerk van papier waan je je in de wereld van astronauten zoals André Kuipers en Alan Shepard. Dit subartikel is onderdeel van het mega grote blog “Knutselen met kinderen”.

Voor dit knutselwerk heb je de volgende spullen nodig:

 • Een dik rietje
 • Een dun rietje
 • Deze printable
 • Stiften of potloden, deze viltstiften zijn ideaal voor de kleine kunstenaars
 • Schaar
 • Plakband

En nu aan de slag! Knip de raket uit het papier en kleur hem in met potlood of stift. Knip hierna het grootste rietje op maat van de raket en plak hem met plakband aan één kant helemaal dicht zodat er geen lucht meer bij kan. Plak het grotere rietje met de gesloten kant boven aan de achterkant met de raket met een plakbandje en schuif het dunne ritje in het dikkere rietje op de achterkant van de raket. Zet het rietje aan je mond en blaas; als het goed is schiet je raket nu de lucht in! Let’s go!

knutselen met papier dino

Dinosaurus

Voor dit knutselwerk heb je donkergroen en lichtgroen papier nodig. Het donkergroene papier dient als de basis en gaat rondom het hoofd van je (oppas)kindje en loopt door tot in de staart van de dino. Het lichtgroene papier kan worden gebruikt om de dino vorm te geven door “stekels” toe te voegen op de basis en klaar is Kees! Niet schrikken hè als je in de spiegel kijkt met dit knutselwerk op je hoofd.

knutselen met papier nemo vis

Nemo

Dit kleurrijke knutselwerk doet denken aan de film Finding Nemo. Een favoriet op kantoor! Je hebt de volgende benodigdheden nodig:

 • 4 oranje A4-tjes
 • Lijm
 • Schaar
 • Wiebeloogjes
 • Touw

Je maakt hem door 4 halve A4tjes over de breedte zigzag te vouwen. Hierna vouw je 3 van de 4 vouwwerkjes dubbel en lijm je de uiteindes tegen elkaar vast. Hierdoor ontstaan er drie waaiers. Deze lijm je ook aan elkaar vast, zo vormen ze samen een grote waaier.

De kleine waaier lijm je in het midden vast zodat het eruit ziet als de vin van een vis. Deze vin plak je aan beide kanten van het lijfje van de vis. De staart bevestig je door een driehoek uit te knippen en aan het uiteinde van de vis te bevestigen. Plak om het af te maken de twee wiebelogen aan de voorkant en bevestig een touw aan de vis zodat je deze op kunt hangen op een zichtbare plek in het huis. Want zeg nou eerlijk, iedereen wordt toch blij van Nemo?

knutselen met papier origami zwanen

Origami

Voor dit knutselwerk heb je verschillende kleuren papier nodig. Je gaat namelijk een kleurrijke vogel vouwen! De stappen zijn als volgt:

 • Leg een A4tje voor je met de punt naar je toe. Vouw deze dubbel door de linkerhelft van het papier op de rechterhelft te leggen.
 • Vouw hierna de linker en rechter punt naar de middenlijn.
 • Vouw de punten van de voorste lagen naar de linker- en rechter buitenste rand.
 • Vouw nu de onderste punt naar achteren.
 • Vouw de bovenste punt naar onderen en vouw het papier dubbel naar achteren.

Trek de kop van de kop voorzichtig omhoog en bewonder je kunstwerk! Hier vind je een duidelijk tutorial die je stap voor stap uitlegt hoe je een origami vogel vouwt.

knutselen met papier krokodil

Krokodil

Voor dit knutselwerk heb je verschillende kleuren groen- en wit papier, een schaar, lijm en wiebeloogjes nodig. Knip de vorm van de krokodil uit het papier en knip meteen de “ribbels” op de rug van de krokodil. Vouw het blaadje open en vouw hierna de driehoekjes om. Bevestig de oogjes op het gezicht van de krokodil en geef hem of haar een lieve glimlach met het witte papier. Niet schrikken als hij opeens aanvalt hè!

Knutselen met papier

Zoals besproken is knutselen met papier met je (oppas)kindjes een superleuke activiteit waarbij de creativiteit van een kind wordt gestimuleerd. 

Er zijn ontzettend veel knutselwerken die je van papier kunt maken. Wij hebben 5 voorbeelden op een rijtje gezet bestaande uit een raket, dino, goudvis (ook wel Nemo), origami en een kleurrijke krokodil. Heel veel plezier met knutselwerken van papier! Time to get creative!

Inspiratie opgedaan via https://www.ladylemonade.nl/

Veelgestelde vragen

Wat kun je allemaal knutselen met papier?

Je kunt van alles knutselen met papier! Knutsel een papegaai, flamingo of racket en hang dit mooie knutselwerk aan een touwtje op in huis. Zo kan iedereen bewonderen wat jouw kinderen hebben gemaakt.

Wat kun je knutselen met kleuters?

Denk bijvoorbeeld aan WC rolletjes, kartonnen dozen, verpakkingsmateriaal en eierdozen.