× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Knutselen met kinderen

Datum: 23/02/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Knutselen met kinderen is onwijs leuk. Zeker wanneer het buiten regent en stormt. De perfecte activiteit om je creativiteit te (her)ontdekken. Maar met welke knutselwerken ga jij aan de slag? En welke materialen moet je hiervoor in huis hebben? Allemaal vragen die wij in dit beantwoorden. Lees snel verder!

Knutselen met papier

Ga aan de slag door te knutselen met papier! Een raket, kikker of dino is geen enkel probleem met onze 5 knutsel ideeën voor jou en je (oppas)kind. Deze knutselwerken zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en zijn binnen no-time gemaakt. Je hebt een aantal benodigdheden hiervoor nodig zoals papier, scharen, plakband, lijm, touw, wiebeloogjes en niet veel meer!

Lees in dit blog meer over knutselen met papier.

knutselen met papier origami zwanen

Knutselen met wc-rollen

Voor de opdracht; knutselen met wc-rollen is het handig als je van tevoren een aantal wc-rollen opspaart. Zo kom je nooit wc-rollen tekort en maak je gemakkelijk een papegaai, panda, flamingo, aap of muis. Voor deze knutselwerken heb je onder andere wc-rollen, papier, pijpenragers, veren, rietjes en touw nodig. Ook is het handig om pennen of stiften in huis te hebben.

knutselen met wc-rollen muisje

Knutselen met je handen

Deze knutselactiviteit, waarbij je gaat knutselen met je handen, is geschikt voor kleine kinderen. Je gaat hierbij aan de slag met je handen! Wist je dat je zelfs een sieraden bakje kunt maken met de tips uit dit blog? Maar ook bloemenhandjes, een rups en een kippenhand komen aan bod. Let’s get creative!

Aan de slag!

Zoals benoemd hebben wij verschillende knutselideeën voor jou en je (oppas)kindje op een rijtje gezet. Van knutselen met wc-rollen tot knutselen met je handen. Voor elk moment, een ander knutselidee met stap voor stap uitleg en de benodigde materialen. De meeste knutselwerken zijn redelijk simpel en kunnen zelfs door kleine kinderen worden gemaakt.

Heel veel plezier!

Inspiratie opgedaan via https://www.ladylemonade.nl/

Veelgestelde vragen

Wat vinden kinderen leuk om te maken?

Dit kan van alles zijn! Denk hierbij aan huisdieren zoals een hond of kat, figuren zoals hartjes of de zon en alledaagse dingen zoals een fiets of auto. Handige materialen hiervoor zijn voornamelijk wc-rollen en papier. Ook lijm, scharen en touw komen altijd goed van pas!

Wat kan je maken van een schoenendoos?

Dit bepaal jij natuurlijk zelf! Maar een aantal leuke ideeën zijn bijvoorbeeld een kijkdoos, voetbaltafel, taart of een garage vol met auto’s.

Wat kan je maken met karton?

Maak een pennenbak, poppenhuis of zelfs een hele stad van karton. Het leuke hieraan is dat je het karton makkelijk kan verven en/of beplakken.