× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Knutselen in de winter met je (oppas)kinderen – 7 knutselideetjes!

Datum: 31/01/2022
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Knutselen in de winter is toch wel de meest ideale activiteit als het buiten rotweer is. Met deze 7 tips uit het activiteitenboekje van Gastouderbureau de Bult word je volop geïnspireerd en zullen de eerst nog saaie middagen zo voorbijvliegen. Van knutselwerken tot het versieren van sneeuwpop-koekjes, ideeën genoeg. Lees snel verder of bekijk de activiteiten hier!

Pinguïn knutselen

In de meeste huishoudens worden plastic flessen verzameld. Is dat even fijn, want deze hebben we voor dit knutselwerk zeker nodig. Hiernaast komen de volgende benodigdheden van pas: watten, zwart en oranje papier, veren, lijm en plakoogjes.

Aan de slag! Verzamel de watten en stop deze in de plastic fles. Knip van het zwarte papier voetjes en armen en een extra stuk strook en plak deze op de fles. Knip nu van het oranje papier een snavel en plak die ook op de fles. Gebruik voor het bevestigen van de veren indien nodig een nietmachine en zorg dat je deze aan de achterkant van het gezicht van de pinguïn niet. Plak de plakoogjes aan de voorkant van het gezicht et voilà. De pinguïn is klaar!

pinguïn knutselen met lege flessen leuke activiteit om te knutselen in de winter

Nog meer inspiratie nodig voor activiteiten met kinderen? In dit overzicht vind je al onze blogs met de leukste tips!

Gesmolten sneeuwpoppen maken

Koekjes zijn altijd een goed idee en nog leuker wanneer deze zijn versierd. Voor dit smakelijke hapje heb je de volgende ingrediënten nodig: 12 suikerkoekjes, 1 zak M&M’s, 1 zak marshmallows, Dr. Oetker decoratiestiften choco en karamel en 1 zakje Dr. Oetker glazuur wit.

Haal de koekjes uit de verpakking en maak het glazuur klaar zoals op het zakje staat aangegeven. Bestrijk de koekjes met glazuur en voeg meteen de marshmallows en M&M’s toe. Maak met de decoratiestiften het gezicht van de sneeuwpop en de armen af. Yess! De koekjes zijn klaar om op te eten!

gesmolten sneeuwpopkoekjes bakken in de winter als activiteit om te doen met je (oppas)kinderen

Verkleedspel

Nu de winter in volle gang is wordt er dikke kleding gedragen waaronder handschoenen, sjaals en mutsen. De perfecte basis voor een verkleedpartijtje! Verzamel zoveel mogelijk winterkleding en accessoires en stop deze in een grote doos. Ga met z’n alle in een kring zitten en laat iedereen een item uit de doos halen totdat deze leeg is. Aan het einde van de ronde moet iedereen zeggen op wie de persoon naast hem/haar lijkt.

Sneeuwpop maken

Voor dit knutselwerk heb je blauw, bruin en zwart papier nodig en een oranje en zwarte stift. Hiernaast is het handig als je witte verf in huis hebt en natuurlijk een kwast. Smeer een laag witte verf op de onderkant van de voet van je (oppas)kind en plaats de voet in het midden van het blauwe papier om een afdruk achter te laten.

Als de kinderen geen fan zijn van witte verf mogen andere kleuren natuurlijk ook!

Zodra deze zichtbaar is kan de voet van het papier worden gehaald. Knip de voetafdruk uit en zorg dat er nog een klein stukje blauw van de randen zichtbaar is. Knip hierna van het zwarte papier een hoed en van het bruine papier twee stokjes voor de armen en niet deze vast. Teken het gezicht van de sneeuwpop en klaar is kees!

Tip: zorg dat je een natte doek bij de hand hebt zodat je de verf er snel weer af kan halen.

Sneeuwpoppetjes maken van kindervoetjes

Freeze

Voor dit spel heb je alleen een goed humeur en muziek nodig. Laat je kindjes vrij op muziek dansen en als de muziek stopt moet iedereen zo stil mogelijk blijven staan. Speel dit spel net zolang er niemand weer over is en begin dan opnieuw!

Tip: gebruik bekende meezing nummers zodat de kinderen lekker los kunnen gaan.

Sneeuwvlokjes knutselen

Verzamel zo veel mogelijk wasknijpers, gekleurde glitters, touw en lijm voordat je aan dit knutselwerk begint! Haal de wasknijpers los van elkaar en zorg dat je een voorraad met losse wasknijpers hebt. Plak de wasknijpers met de platte kant tegen elkaar en ga door tot je een stervorm hebt gecreëerd. Bestrijk de stervorm met lijm en strooi er hierna glitters overheen.

Herhaal deze stappen ook voor de grotere knijpers en plak aan het einde de twee sneeuwvlokken op elkaar. Tip: hang de sneeuwvlok op aan een keuken elastiekje zodat je de glitters aan beide kanten kunt zien.

sneeuwvlokjes knutselen is een leuke activiteit voor in de winter

Bananenpinguïns maken

Bananen geven energie en zeker wanneer ze in de vorm van een pinguïn komen! Voor deze gezonde snack heb je de volgende ingrediënten nodig: bananen, oranje Smarties, Dr. Oetker suikeroogjes en gesmolten chocolade.

Smelt de pure chocolade in een pannetje en dip de bananen in de chocolade zodat het lijkt alsof de bovenkant en achterkant van de banaan een “jasje van chocolade” aan heeft. Plak de suikeroogjes op de voorkant van de banaan en bevestig de oranje Smarties aan de voorkant van de banaan zodat het lijkt op een snavel. Dip de oranje Smarties in de chocolade en bevestig deze aan de onderkant van de banaan zodat de pinguïn poten heeft en rechtop kan blijven staan. Smakelijk!

Maak een pinguin van bananen als leuke activiteit voor in de winter

Winteractiviteiten

Zoals benoemd zitten we volop in het winterseizoen, de perfecte periode om lekker binnen te blijven en thuis te spelen. Met deze met deze 7 activiteiten om binnen te doen zullen je (oppas)kindjes zich niet snel meer vervelen.

Denk bij deze winteractiviteiten aan het maken van een sneeuwpop met de voetafdruk van je kind, het versieren van koekjes met marshmallows en spelletjes waarbij je alleen een goed humeur en muziek nodig hebt.

(Bron: Gastouderbureau de Bult)

Ook interessant om te lezen:

 

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas proberen we binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen/tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Wat als mijn vaste oppas ziek is?

Dat is vervelend, maar geen zorgen we regelen een gescreende inval-oppas. Je kunt dan in de Nanny Nina app een flexibel verzoek plaatsen en de inval-oppasser bij jou in de buurt laten weten of ze beschikbaar zijn. Nog wat extra uitleggen aan de invaloppas? Plan een kwartiertje extra in, zodat je niet hoeft te haasten!