× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

4 Tips voor de kennismaking met een nanny

Datum: 08/07/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Hoe bereid je je voor op een kennismaking met een nanny? Welke vragen stel je en welke afspraken worden er gemaakt? Welke informatie moet de nanny echt weten over de kinderen? En hoe ziet de eerste oppasdag eruit? Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Lees snel verder!

Tip 1: Spreek verwachtingen uit

Na een tijdje zoeken hebben jullie een ervaren nanny gevonden waarmee jullie kennis gaan maken. Fijn! Dit kan voor gezinnen die nog nooit een nanny hebben gehad wel even spannend zijn.

Spreek daarom tijdens de kennismaking duidelijk uit wat jullie verwachtingen zijn zodat hier geen verwarring over ontstaat. Vraag hierbij ook aan de nanny of jullie verwachtingen overeenkomen en hoe hij of zij hierover denkt.

Tip 2: Afspraken maken

Bespreek alles wat er te bespreken valt! Denk aan de tijden, dagen, ontmoetingspunt, wekelijkse routine, het uurloon en de ideale start datum.

Ook is het handig om te bespreken wat je belangrijk vindt in de opvoeding. Welke regels en rituelen hebben jullie als gezin? Welke normen en waarden vind je belangrijk? En vraag ook aan de oppas wat zij belangrijk vindt.  Maar ook praktische zaken zoals het uurloon, de startdatum en dagen en tijden zijn van belang.

Het kan ook zijn dat de nanny moet reizen met een eigen auto of het openbaar vervoer. Bespreek in dit geval hoeveel reiskostenvergoeding de nanny krijgt of op welke manier de nanny jullie huis bereikt.

Tip 3: Alles over de kinderen

Neem de tijd om je kinderen voor te stellen aan de nanny. Ze moeten wennen aan een nieuw gezicht en zijn waarschijnlijk net zo benieuwd als jij naar dit persoon. Geef hiernaast de nanny een inzicht in jullie leven en dagelijkse routine.

Vertel welke activiteiten de kinderen leuk vinden om te doen, bespreek rituelen zoals een middagdutje of het avondeten, informeer over de gewenste schermtijd, slaaptijden en ophaaltijden en bespreek welke kleine huishoudelijke taken de nanny op zich kan nemen.

Vergeet ook niet te informeren over praktische zaken zoals studiedagen en schoolvakanties. Wil je de gemaakte afspraken op papier zetten? Neem dan een kijkje op onze website voor onze voorbeeld contracten voor nannies.

Oppas die tijdens de kennismaking met het kindje op een stoel zit en kennis maakt

Tip 4: De eerste oppasdag

Wanneer de kennismaking fijn is verlopen en jullie een klik hebben met de nanny spreken wij van een geslaagde match. JeeJ! Voor de eerste dag dat de nanny komt oppassen is het belangrijk om de laatste zaken goed door te spreken.

Zorg dat de nanny alle belangrijke telefoonnummers heeft en eventueel een contactpersoon bij nood. Maak afspraken over de sleutel en vertel waar de EHBO kist staat.

Bespreek eventuele allergieën en maak de planning van de kinderen en jezelf kenbaar. Maak afspraken over overige kosten zoals de boodschappen en activiteiten die de nanny met de kinderen kan ondernemen.

Check, check, check?!

Zo, dat is dat geregeld! Je hebt alles besproken met de nanny, je telefoonnummer achtergelaten, vertelt wat de dagelijkse routine is en waar de EHBO kist staat.

Nu kan jij je kinderen met een gerust hart achterlaten en genieten van een welverdiend avondje uit met partner, vrienden of collega’s. Cheers!

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas: We proberen binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen/tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Welke zaken zijn allemaal gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering?

De oppas aansprakelijkheidsverzekering dekt ook materiële schade aan spullen die de oppas in gebruik, behandeling, bewaring, vervoer of om welke andere reden dan ook onder zijn of haar verantwoording heeft.

Gerelateerde berichten