× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Kinderfeestje organiseren?

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Hoe verzin je een creatief kinderfeestje? Aan welke dingen moet je denken als je een kinderfeestje aan het organiseren bent en hoe houd je het overzichtelijk? Als ouder zijnde is het soms moeilijk om een creatieve oplossing te vinden voor het organiseren van een kinderfeestje. Gelukkig kunnen we je daar een handje mee helpen!

Voor een kinderfeestje kan je letterlijk alles doen wat je zou willen. Het ligt compleet aan jullie en de jarige job hoe je het kinderfeestje in wil richten. Je zou zo bijvoorbeeld voor de kant en klare kinderfeestjes kunnen kiezen of voor zelfgemaakte.

Leuke kant en klare kinderfeestjes

Er zijn zat kinderfeestjes waar je lekker een middagje op stap gaat en dan samen met de kinderen een activiteit of een cursus volgt. Dit kan reiken van taarten versieren bij een bakkerij tot paintballen in het bos. Hoe je het kinderfeestje kiest, ligt aan jullie. Je kunt een aantal kinderfeestjes opzoeken en voorleggen aan je kind. Dan kan hij of zij kijken of het iets is wat ‘ie graag zou willen doen. Je zou bijvoorbeeld ook je kind kunnen uitnodigen om van heel veel ideeën te trechteren naar een fantastisch en ideaal kinderfeestje! Welke manier het beste voor jullie werkt weten jullie het allerbeste.

Om jullie op weg te helpen hebben we hieronder vijf categorieën meet heel veel ideeën voor kinderfeestjes:

Dieren feestje

Dieren café

Als jouw kind echt een mega dierenfanaat is die het liefste de hele dag hondjes, katjes, muisjes of cavia’s aan het knuffelen is, dan is het een hele goede stap om die liefde voor dieren in een feestje te plaatsen. Dit kun je namelijk op verschillende manieren doen! Als je het leuk vindt om ergens anders wat lekkers te eten en te drinken is het een goed plan om naar een dieren café te gaan! Zo kun je een hele middag lekker relaxed wat eten en drinken en kijken hoe de kids de tijd van hun leven hebben.

Dierentuin feestje

Als je het dierenscala wat groter wil aanpakken zou je natuurlijk altijd naar de dierentuin kunnen gaan. Om het kinderfeestje wat spannender te maken zou je kunnen kijken of er een speurtocht aangeboden wordt die je kan doen! Kijk van te voren wat voor speurtocht het is en uit hoe veel kinderen de groep maximaal mag bestaan. Als je een grotere groep kinderen mee zou willen nemen dan is het een idee om de groep te splitsen tussen jou en je partner. Dan zou elke groep de speurtocht kunnen doen en dan spreken jullie op een bepaalde plek af om te lunchen en een pauze te nemen.

Ponyfeestje

Een heel geliefd kinderfeestje zijn natuurlijk de klassieke pony rijdt kampen! Bepaalde maneges bieden kinderfeestjes aan waarbij de groep een of twee uur op een pony kan rijden. Dit is een ideaal kinderfeestje voor de paardenliefhebbers onder de kinderen. Je zou dan de dag kunnen opdelen door te verzamelen bij het huis van de jarige job. Dan kunnen daar de cadeautjes gegeven worden en een stukje taart gegeten worden, waarna de groep naar de manege gaat en daar weer opgehaald wordt. Je zou het natuurlijk ook om kunnen draaien: verzamelen bij de manege en dan naar huis voor de cadeautjes en taart. It’s up to you!

Kinderboerderij feestje

Het kan zijn dat pony rijden of de dierentuin een beetje buiten het budget valt. Geen probleem! Een hele goede en veel goedkopere oplossing daarvoor is het bezoeken van een kinderboerderij. Je zou alsnog een hele leuke middag kunnen organiseren door een mooie dag uit te kiezen om vervolgens lekker te picknicken op een kinderboerderij. In plaats van taart neem je lekkere snoepjes mee en wat pakjes drinken, zodat jullie wel nog een feestelijk gevoel hebben!

Twee jongetjes die tijdens een kinderfeestje in de tuin in een opblaas zwembad springen

Actieve kinderfeestjes

De meeste verjaardagsfeestjes die zich buiten afspelen zijn best wel actief. Veel rennen, duiken, springen en ontdekken. Hierbij kan het zijn dat kleren nog wel eens vies worden of dat er een regenbui valt. Vraag of de ouders een setje extra kleren pakken als het niet zulk mooi weer word!

Trampoline feestje

Als je de kids echt helemaal uit wil putten dan is een trampoline hal iets voor jullie. Alle energie die er in zit is aan het einde van de middag nergens meer te vinden! Als je kind van coole trucjes als salto’s of radslagen houdt dan is dit een hele gave plek om het uit te proberen! Intensieve activiteiten als dit vragen erg veel energie. Neem lekker veel eten mee zodat je aan het einde van de middag de trek kunt stillen.

Paintball feestje

Het wordt steeds populairder: paintballen. Hierbij is een aardig groepje kinderen nodig, zodat de teams groot genoeg zijn. Alle informatie over de kinderfeestjes en het aantal kinderen kun je vinden op de site van de paintball club bij jou in de buurt.

Als het buiten geen mooi weer is of als je kind in de winter jarig is dan kun je altijd nog het broertje van paintball kiezen: lazer gamen.

Klimbos feestje

Ideaal met lekker weer! Een klimbos is een parkoer wat je hoog in de bomen af moet leggen. Dit is een kinderfeestje wat altijd heel goed in de smaak valt bij de kids. Check alleen wel van te voren of Niemand hoogtevrees heeft. Met hoogtevrees wordt de ervaring een tikkeltje minder leuk.

Surf of sup feestje

Als je kind in de zomer jarig is dan is het de perfecte gelegenheid om het water op te zoeken. Als je dicht bij zee woont dan zou surfen een super leuke activiteit kunnen zijn om uit te proberen. De locale surfclub geeft dan van te voren instructies en zo zijn de kids echt wel een hele dag zoet. Je zou, als surfen niet helemaal in het goede keelgat schiet, er ook voor kunnen kiezen om te zeilen!  Als je dicht bij een meer of een rivier woont dan is suppen, kanoën, of gewoon een bootje varen natuurlijk ook een goede optie.

Bowlfeestje

Een oude maar gouden is zeker te weten bowlen. Door te bowlen worden alle kinderen lekker competitief. Het leuke aan bowlen is dat je vaak aan het einde van de dag lekker wat kunt eten op de bowlingbaan. Vaak kun je lekker een burgertje of frietjes eten als je alle energie eruit hebt gebowld.

Midgetgolf feestje

Als we het over een hele leuke competitieve activiteit hebben dan is midgetgolfen een vergeten diamant. Midgetgolfen kun je in meerdere varianten als glow in the dark of een themabaan spelen. Het is niet al te moeilijk dus de kinderen kunnen makkelijk hun eigen gang gaan. Als je wat oudere kinderen hebt dan kun je bijvoorbeeld groepjes maken die dan per groep op een baan gaan spelen.

Verjaardagsfeestje thuis

Als het minder mooi weer is of als het budget wat aangescherpt moet worden dan is thuis een kinderfeestje een hele goede oplossing. Omdat het kinderfeestje zich thuis afspeelt kun je alles naar je eigen hand zetten.

Creatief feestje

Je zou je huis om kunnen toveren in een creatieve productielijn. Je kunt van alles maken: armbandjes en kettingen, tassen versieren, shirts versieren met textielmarkers etc. Een handige tip voor een thuisfeestje als dit is om minstens een keer naar buiten te gaan. Stilzitten is namelijk niet de meest uitgesproken eigenschap van kinderen.

Thuis speurtocht kinderfeestje

Je zou online een speurtocht kunnen opzoeken, of zelf een speurtocht kunnen maken en in de buurt uit zetten. Hier heb je alles zelf in de hand en kun je je huis inrichten naar het thema van de speurtocht. Omdat je ook alles zelf in de hand hebt kun je de gasten een dress-code geven om de speurtocht extra veel flair te geven.

Slaapfeestje

Als de jarige job al wat ouder is dan kun je altijd nog een slaapfeestje geven met alles er op en er aan. Dan hebben we het natuurlijk over matrassen in de woonkamer, maskertjes erbij, een filmpje om te kijken, een pizza voor avondeten en popcorn om te snacken.

Kook kinderfeestje

Een leuke twist die je zou kunnen geven aan een kinderfeestje is eten. Niet zomaar eten, maar eten wat de kids zelf gemaakt hebben! Hierbij kun je proberen om een voor, hoofd -en na gerecht te maken.

Je kan zowel gerechten maken als er voor kiezen om samen een taart te bakken. Zelf ben ik ooit eens naar een taart-versier cursus geweest voor mijn kinderfeestje en dat was een van de leukste kinderfeestjes die ik ooit heb gehad!

Thema kinderfeestje

Een themafeestje is iets wat al meerdere keren langs is gekomen in dit blog, maar we kunnen er niet omheen. Een themafeestje kan namelijk altijd! Laat je kind kiezen wat hij of zij graag wil en kijk daarna wat voor minigames je allemaal wil doen op zo’n dag. Een aanrader voor bij een themafeestje is om veel theater toe te voegen! Wellicht kunnen de kids een toneelstukje op het einde optreden?

Met deze tips voor kinderfeestjes kunnen jullie de aankomende jaren nog wel even vooruit. Zorg bij alle gelegenheden voor heel veel eten en drinken en last genoeg pauzes in voor de kids om even op adem te komen. En mocht je wel wat hulp kunnen gebruiken, dan hebben wij de leukste event nannies de graag komen helpen. Veel plezier!

Gerelateerde berichten