× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Ik wil gastouder worden!

Datum: 29/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Hoe kan ik een gastouder worden en wat is de Nanny Nina Academy? Waar kan ik mij inschrijven en hoe lang duurt de opleiding? Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Lees snel verder!

Is oppassen een baan?

Je kan bij Nanny Nina als af-en-toe oppas, vaste oppas, gastouder en au pair aan de slag. Hierbij is het slim om afspraken met de ouders vast te leggen in een contract.

Er kan altijd een meningsverschil ontstaan en dan is een contract fijn om op terug te vallen. Een oppascontract beschermt jou en de ouders. Download hier gratis ons voorbeeld oppascontract!

Wanneer je niet meer dan 3 dagen per weekt oppast val je onder de Regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling focust zich op het tegen gaan van “zwart oppassen”.

Het grote merendeel van de gastouders bij Nanny Nina werkt via deze regeling. Als je niet meer dan 3 dagen in de week werkt bij een gezin, val je automatisch onder deze regeling. Hierbij maakt het aantal uur dat je werkt per dag niet uit.

Hoe kan ik meer verdienen als oppas?

Als gastouder kan je meer per uur vragen dan als gewone oppas. Om als gastouder aan de slag te gaan is het belangrijk dat je in het bezit bent van een diploma binnen de opgestelde lijst van de overheid, zoals verpleegkunde of PABO. Bekijk de lijst met geschikte diploma’s om als gastouder aan de slag te gaan.

Wat is de Nanny Nina Academy?

Het is niet mogelijk om zonder diploma uit de lijst van de overheid aan de slag te gaan als gastouder bij Nanny Nina. Voor iedereen die aan de slag wil gaan als gastouder maar niet beschikt over de juiste diploma is er de Nanny Nina Academy.

Deze online gastouder opleiding geeft de mogelijkheid binnen 4 maanden een wettelijk erkende gastouder diploma te halen. De academy bestaat uit een reeks video’s met opdrachten die zich focussen op de pedagogische ontwikkeling van kinderen, kinderziekten en hygiëne.

Je bent gemiddeld 12 uur per week bezig met de gastouderopleiding en kan deze uren zelf indelen. Waardoor je daarnaast genoeg tijd overhoudt voor andere dingen ;). Je sluit de gastouderopleiding af met een Europees wettelijk erkend MBO 2 Zorg en Welzijn diploma.

Je kan hiermee gastouder worden én in de zorg gaan werken. Dit diploma is officieel erkend door de Nederlandse overheid. Winning!

Hoe kom ik in aanmerking voor de Nanny Nina Academy?

De toelatingseisen voor de Nanny Nina Academy bestaan uit:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt minimaal 200 uur aantoonbare werkervaring met kinderen*;
  • Je spreekt Nederlands op niveau 2F (bij twijfel vragen we je een toets te maken);
  • Vooropleiding: Je hebt een middelbare diploma van minimaal vmbo niveau.

 

*We checken je werkervaring door een referentie op te bellen. Je geeft ons minimaal 1 nummer, en dit mag geen familie zijn. Je mag wel een organisatie of buren opgeven waar je hebt opgepast of naschoolse opvang hebt gedaan.

Waar kan ik mij inschrijven voor de Nanny Nina Academy?

Schrijf je hier in voor de Nanny Nina Academy.

Op de website van Nanny Nina schijf je je in voor de Nanny Nina Academy en behaal je diploma in 4 maanden. Er zijn meerdere startmomenten in het jaar mail [email protected] voor het eerst volgende startmoment. 

Hoe lang duurt de opleiding?

Deze opleiding kan je op je eigen tempo doen en binnen 4 maanden een wettelijk erkende gastouder diploma te halen. Je bent gemiddeld 12 uur per week bezig met de gastouderopleiding en kan deze uren zelf indelen.

Hoeveel kost de opleiding?

De kosten van de Nanny Nina Academy zijn als volgt opgebouwd:


Termijn 1 (inschrijving en intake): €375
Termijn 2 (schriftelijke en centrale examens): €375
Termijn 3 (praktijkexamen en keuzedeel examens): €375
Begeleiding en lessen termijn 4 €375
Totaal: €1.500,-

Je betaalt dus in totaal €1.500 voor het volgen van de gastouder opleiding.
Vanaf januari 2022 kan je via het STAP budget via ons 1000 euro van de overheid terugkrijgen. Lees meer over actuele prijzen van de Nanny Nina Academy.

Is de opleiding moeilijk?

Iedereen die aan de toelatingseisen voldoet kan aan de opleiding beginnen. Wel is het belangrijk om te weten dat bij het afsluiten van de opleiding er een Nederlands examen moet worden afgelegd.

Waar moet ik mijn examens maken?

Je mag het praktijkexamen doen bij je eigen huis thuis of bij het oppasgezin waar je nu al werkt. Je mag het examen niet met je eigen kinderen afnemen.

De kick-off is in het Nanny Nina hoofdkantoor in Haarlem. (Hendrik Figeeweg 1-P) De andere examens zijn ofwel digitaal ofwel op een examen locatie in Woerden bij de Korenmolenlaan 4.

Moet ik belasting betalen als gastouder?

Je bent als gastouder officieel verplicht om inkomsten uit arbeid op te geven bij de Belastingdienst. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.

Er zijn 3 mogelijkheden als gastouder:

  • Je bent in loondienst: je inkomsten en de ingehouden loonheffing geef je aan bij ‘Loon’ in je aangifte inkomstenbelasting.
  • Je bent ondernemer: je inkomsten geef je aan als winst uit onderneming in je aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers.
  • Je bent niet in loondienst en geen ondernemer: je inkomsten heeft je aan als resultaat uit overig werk in je aangifte inkomstenbelasting.

Als je ouder bent dan de AOW-leeftijd betaal je een lager tarief voor de inkomstenbelasting. Wanneer je door de Belastingdienst erkend bent als zelfstandig ondernemer gelden er ook afwijkende belastingregels en kan je in aanmerking komen voor een aantal fiscale voordelen.

Zo geef je in de aangifte inkomstenbelasting de inkomsten, verminderd met de zakelijke kosten, aan in de rubriek ‘Wist uit onderneming’.

Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Pensioen

Als gastouder krijgt je geen pensioen van het gastoudergezin en dit moet dus in het uurtarief worden opgenomen. Elke Nederlander krijgt wel na de pensioenleeftijd een uitkering van de overheid. AOW heet deze uitkering, maar dit is niet zo heel veel en het is daarom fijn om wat extra te sparen voor je oude dag. Dat kan door het op je spaarrekening te zetten of door aandelen te kopen in laag risico gebieden. Als je hier geen verstand van hebt doe dit dan niet zelf maar samen met een financieel adviseur.

Waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor de Nanny Nina Academy!

Gerelateerde berichten