Blog \ Hoe vind je oppaswerk?

Hoe vind je werk als oppas?

Hoe kom je aan de leukste baantjes als oppas? Wist je dat er nanny recruiters bestaan tegenwoordig?

Werken als oppas, hoe is dat eigenlijk en hoe vind je werk?

Steeds meer mensen willen fulltime of parttime aan de slag als oppas of nanny. Het is ook echt heel leuk werk, en door de grote vraag betaalt het ook nog eens goed. In Nederland verdien je gemiddeld tussen de 8 en 15 euro per uur als je overdag voor kinderen zorgt. Maar hoe vind je dan werk?

Je kan dit op meerdere manieren aanpakken.

  1. Oppas platforms

  2. Briefjes bij supermarkten

  3. Marktplaats

  4. advertentie

  5. Aanmelden bij een nanny recruiter zoals Nanny Nina

Meteen aan de slag als oppas? Schrijf je hier gratis in

 

Weken als nanny, hoe is dat eigenlijk en hoe vind je werk?

Steeds meer mensen willen fulltime of parttime aan de slag als oppas of nanny. Het is ook echt heel leuk werk, en door de grote vraag betaalt het ook nog eens goed. In Nederland verdien je gemiddeld tussen de 8 en 15 euro per uur als je overdag voor kinderen zorgt.

 

1. Oppasplatforms:

Er zijn verschillende website waar je je kan aanmelden. Oppassen of oudermatch bijvoorbeeld zijn grote platforms waar je een profiel kan aanmaken en berichten kan sturen naar gezinnen. Het is wel lastig heb ik gemerkt om hier exact een gezin te vinden dat past bij wat je zoekt. Als je echt als nanny of gastouder of professioneel nanny aan de slag wilt dan is het best een puzzel om de dagen en tijden te laten matchen. Voor een oppasbaan in de avond is het wel echt heel handig.

 

2. Briefjes bij de supermarkt.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, je zoekt in de buurt werk als vaste oppas. Of dit nu tijdelijk is fulltime of parttime het i in de buurt van je huis! Prik daarom bij 5 supermarkten een briefje op het prikbord. Hang er ook een fotootje bij van jezelf met oppaskindjes. Wij doen met oppas madelief altijd ook een rijtje met afscheurnummerst zodat ouders je makkelijk kunnen bellen. Dit is hoe wij ooit zijn begonnen bij scholen en supermarkten en dit werkte echt supergoed! Dus dit is onze secret tip die heel goed werkt en niet eens geld kost. Briefjes door de brievenbus doen kan ook maar is wat meer werk. Dat werkt ook heel goed voor oppasadresjes in de avond.

3. Meld je aan bij een nanny recruiter!

Het is iets nieuws, in de IT en consultancy is het heel normaal. Maar tegenwoordig is er ook zo'n grote schaarste aan nannies dat een nanny recruiter heel logisch is. Nanny Nina is hier een voorbeeld van, wat wij doen is we zoeken geschikte kandidaten en maken vervolgens de match tussen ouder en nanny. Doordat we echt een grote lijst aan ouders hebben die iemand zoeken kunnen we je ook makkelijk linken met een gezin dat echt een vaste oppas zoekt op de dagen en tijden dat jij beschikbaar bent. En we doen natuurlijk de persoonlijke screening dus voor ouders is het heel fijn dat ze altijd een goede kandidaat hebben. EN voor jou is het ook fijn want we luisteren echt naar wat je zoekt.

 

Wil jij je aanmelden voor onze nanny recruitservice? Schrijf je in op onze website dan gaan wij actief voor jou op zoek naar een leuk gezin dat bij je past.

Liefs! Jasmijn, head of recruitment

https://nannynina.nl/register