Blog \ Hoe is het werk als city captain bij Nanny Nina?

Hoe is het werk als City Captain bij Nanny Nina?

Hallo! Ik ben Willemijn Engberts en ik ben city captain bij Nanny Nina

 

De screening van Judith

Heerlijk, zo’n middagje werken in een koffietentje en me volledig focussen op het uitbreiden van mijn bedrijf. Deze maand probeer ik als city captain de webpagina van Nanny Nina Nijmegen zo compleet en mooi mogelijk te maken. Net wanneer ik nog even de laatste puntjes op de "i" wil zetten, komt de eerste sollicitant van de dag binnen. Lekker op tijd, daar houd ik van. ‘Ik ben Judith’, zegt ze met een grote glimlach, terwijl ze tegenover me gaat zitten.

Voor haar komst had ik al een kleine social media-check gedaan: haar Facebook- en Instagramprofiel zagen er goed uit. Vandaag is ze hier dan op de persoonlijke intake. We beginnen wat te praten en ik probeer een zo goed mogelijk beeld van haar te krijgen. Ze vertelt me dat ze al jaren oppast bij kinderen van verschillende leeftijden, van baby tot een jaar of 12. Pluspunten!

Altijd spannend zijn de 'oppasvragen'. Ik leg oppassen een aantal situaties voor die vaak voorkomen bij het oppassen. Ze slaagt met vlag en wimpel; fijn dat ook in de antwoorden haar oppaservaring terug te zien is!

Ik denk even kort terug aan het meisje dat ik vorige week op gesprek heb gehad. Een meisje van 14 jaar dat dolgraag wilde oppassen. Enorm enthousiast, maar helaas te jong en zonder oppaservaring. Daarom heb ik haar gevraagd over een aantal jaren terug te komen, hoe vervelend ik dit ook vond. Wel ben ik achteraf blij met de keuze, vooral nu ik Judith voor me heb zitten. Ze lijkt me een betrouwbare oppas, die weet wat ze doet. Precies wat we zoeken bij Nanny Nina.

Mensen vragen me weleens: ‘Vind je het niet lastig om te beoordelen wie wel en niet geschikt is?’. Soms is het lastig, vooral in situaties waarbij je oppassen moet afwijzen. Toch vertrouw ik vaak op mijn gevoel als ik met meiden en jongens om tafel zit. Ik ga altijd uit van het principe: ‘Stel dat ik zelf kinderen zou hebben, zou ik deze oppas dan toevertrouwen aan mijn kinderen?’.

Nadat ik het gesprek met Judith heb afgesloten en haar welkom heb geheten bij Nanny Nina loopt ze enthousiast de deur uit. Klaar om aan de slag te gaan en bij lieve kinderen en ouders over de vloer te komen. Ik bestel nog een koffie en kijk uit naar het volgende gesprek.


Willemijn