× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Herfst knutselprojecten voor jou en je (oppas)kinderen

Datum: 26/10/2021
Auteur:
Over de Auteur:

We zitten midden in het herfstseizoen en dat merken we aan alles! De grond is bezaaid met herfstbladeren, het regent dagelijks en de wind waait hard door onze haren. Veel kinderen willen met dit weer lekker binnen spelen waar het droog en warm is. Wij hebben in dit blog 6 knutselprojecten om samen met jouw (oppas)kindjes te maken op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Dennenappels en eikeltjes verven

Overal liggen er al dennenappels en eikeltjes en vooral in de bossen zal je deze vinden. Ga met je (oppas)kinderen op stap en vind geschikte dennenappels en eikeltjes om deze in verschillende kleuren te verven. Verf de zijkanten van de dennenappels in een felle kleur en hang deze aan een touwtje en voilà; een kleurrijke herfstslinger voor in huis!

Weet jij al welke kleuren jullie gaan gebruiken?

Zorg ervoor dat e alleen onbeschadigde eikels gebruikt. Vermijd de eikels met gaten, hier kunnen insecten in zitten. Als er geen eikenboom bij jou in de buurt is kan je ook kastanjes gebruiken!

Of zijn jouw (oppas)kinderen toch liever buiten?

Een puzzel maken van je eigen tekening                                                            
Pak de bak met potloden en stiften en een stapel papier en laat jullie creativiteit te loop. Of pak een aantal oude tekeningen en knip de tekeningen (altijd in overleg!) in kleine en grote stukken om hier vervolgens mee te gaan puzzelen. De jonge kindjes kunnen de tekening 6 bij 4 knippen en de oudere kinderen kunnen de tekening 8 bij 5 knippen. Je kan dit zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Herfstslingers van bladeren

Meestal heb je op school een herfsttafel, maar thuis kan je ook herfstdecoraties maken voor in verschillende kamers. Het enige wat je nodig hebt is een touw waaraan je de bladeren kan hangen. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld ook afwisselen met kleine herfstdecoraties zoals kastanjes. Dit is een makkelijke activiteit voor jonge kinderen ook nog eens superleuk om samen te doen!

Herfstboom met je eigen hand

Ooit gehoord van deze knutseltip? In plaats van het tekenen van een kerstboom plaats je je hand op het papier en trek je deze om. Het makkelijkst is om dit te doen met een donker potlood zodat je het silhouet goed kan zien. Hierna kleur je deze in met stift of verf je de boom is echte herfstkleuren.

Tip: dip je duim in de verf en “stempel” de boom vol!

Versieren met bladeren

Verzamel tijdens het wandelen of buitenspelen zoveel als je kan! Denk hierbij aan bladeren, kastanjes, eikeldopjes etc. Eenmaal thuis pak je lijm en papier en plakken maar! Maak een vlinder, rups of egel of een van je lievelingsdieren!

Lekker knutselen!

Zoals benoemd zitten we volop in het herfstseizoen, de perfecte periode om lekker binnen te blijven en het huis gezellig te maken. Wanneer de kinderen veel binnen zijn kunnen ze zich misschien sneller gaan vervelen. Daarom hebben wij verschillende knutseltips op een rijtje gezet die leuk zijn om samen te doen.

Denk hierbij aan het verven van dennenappels en eikels, het maken van een puzzel of het namaken van je favoriete dier met kleurrijke bladeren, potloden en verf.

Veelgestelde vragen over het hebben van een oppas

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas proberen we binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen/tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Wat als mijn vaste oppas ziek is?

Dat is vervelend maar geen zorgen we regelen een gescreende inval oppas. Je kunt dan in de Nanny Nina app een flexibel verzoek plaatsen en de invaloppasser bij jou in de buurt laten weten of ze beschikbaar zijn. Nog wat extra uitleggen aan de invaloppas? Plan een kwartiertje extra in, zodat je niet hoeft te haasten!

Gerelateerde berichten

  1. knutselen met wc-rollen panda