× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Her-ontdek je plekje

avatar van jasmijn kok
Datum: 31 augustus 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Oh mama, ik wil zo graag weer naar de zon, verzucht onze zoon sinds de sneeuw gesmolten is. Oh mama, weet je nog de laatste keer dat we gingen zwemmen in de zee. Ik deel zijn heimwee naar zon, zee, strand en het ontdekken van nieuwe plekken. Op de eerste dag van de voorjaarsvakantie zeiden we altijd tegen elkaar: “het vakantieseizoen is weer geopend”. In Corona-tijd voelt hij anders. Nog even geen Italiaanse espresso of Engelse boekwinkels. Maar klagen doen we niet – onze remedie is plannen smeden! Voor de zomervakantie, de weekenden, de herfstvakantie…. en voor morgen.

Herontdekken

Wij doen aan (her)ontdek-je-plekje. Net als veel andere Nederlandse gezinnen zijn de vakantieparken opeens onze BFF. We screenen op grote van huisje en van speeltuin. Een goede step-straat rond het huisje kan de doorslaggevende factor zijn. Altijd buiten de stad. Dan zijn we weg uit onze dagelijkse 24-7. Het Hollandse aanbod is daadwerkelijk eindeloos! Inmiddels hebben we een extra voorraad koffiecups in teveel verschillende maten en soorten. Hebben we toch echt op de foto gezien dat er een koffie-apparaat X staat, blijkt bij aankomst dat het toch een Y-apparaat is. Want ja, in coronatijd slepen we de befaamde supermarktkratten goed gevuld mee van huis, en dan moet je af en toe een koffie-gokje wagen…

De successen

Een paar – bij ons zeer succesvol gebleken – ideeën: we hebben alpaca’s uitgelaten, zijn s’ochtends door de leeuwen gewekt, of werden wakker van de golven die op het strand kapot sloegen. Wadlopen met de kinderen is ook een geweldige ervaring. Dat kan op meerdere plekken langs de kust – wat een avontuur. Nederland heeft geweldige mountainbike-routes. Met een simpele google-zoektocht heb je zo kinder- en volwassenen huur-moutainbikes in de buurt van de route gevonden. Uit ervaring adviseer ook ik wel de helm te dragen – oeps. Na afloop vertel je elkaar de stoerste verhalen over die ene bocht waar je bijna uitvloog. “Jazeker gezien lieverd, mama’s hart stopte bijna….”

Wij hebben al op meerdere plekken bootje gevaren: echt de tip in corona-tijd! In de prachtige Biesbosch maar ook in het pittoreske Giethoorn. Een sloepje of een kajuit-boot, picknick en drinken mee, warme trui mee en tuffen maar. Nooit geweten dat er in Nederland zoveel huurbootjes zijn. Toeristische trekpleisters die je normaal gesproken wilt vermijden in verband met de drukte zijn nu de meest authentiek mooie plekjes. Ik word al bijna enthousiast voor een bezoekje Keukenhof in deze omstandigheden. Maar daar zijn de bloemetjes net uitgebloeid, maar hè – ik kan er wel een speurtocht doen in gekke autootjes: bingo!

In het Oosten van Nederland vonden we speurtochten in mini-vrachtwagens, in het Zuiden van Nederland reden de kinderen op pony’s, en in het Noorden vonden we de grootste watergllijbanen, en voeren we kano door het riet. Zoveel gekke dingen te doen. Zoveel avonturen samen te beleven. Internet en social media zijn de grootste to-do-lijst van Nederland. Tips welkom – en wil je onze adresjes: laat het me weten!

Het wensenlijstje

We hebben gelukkig nog een klein wensenlijstje waar we uit kunnen putten voor de komende weken. Iets met een zwembad, tussen de koeien, op een eiland, hoog in de lucht, en natuurlijk in de buurt van Opa en Oma. Gewoon een paar gekke plekjes zodat het huisje en omgeving al een vakantiegevoel geven. Tips natuurlijk zeer welkom! Met het thuiswerken, de avondklok, en alle corona-maatregelen merk ik dat thuiswerken, thuis ontspannen, thuis vakantie vieren, thuis culturen en thuis thuis thuis af en toe bij ons alle vier ook zijn tol eist. Dan prijs ik mij gelukkig dat we zulke mooie vrolijke plekjes in Nederland hebben…. 

… maar toch, die Italiaanse koffie, dat blijft de stip aan de vakantie-einde-corona-horizon. Ik kan ‘m al bijna proeven. 

Gerelateerde berichten