× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Halloween kostuum zelf maken

avatar van jasmijn kok
Datum: 17 oktober 2022
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

De 31e van oktober is het weer zover: Halloween! Wil je een halloween kostuum maken? Dan ben je hier op de goede plek. In dit artikel gaan wij je alles vertellen over halloween kleding zelf maken. We bespreken de leukste verkleedkleding en hoe je dit moet maken. Laat je vooral inspireren, er zijn outfit ideeën genoeg!

Halloween kleding zelf maken: wat heb je nodig?

Ongeacht wat voor kostuum je wil maken zijn er altijd een paar materialen die je nodig hebt. Waarschijnlijk heb je de meeste van deze spullen al in huis. Hieronder staan de materialen die je nodig hebt voor een halloween kostuum maken op een rijtje. Met deze spullen kom je al een heel eind wanneer je een halloween outfit wil maken!

  • Schaar
  • Lijm
  • Placemat
  • Naaimachine (optioneel)
  • Schmink (optioneel)

twee kindjes verkleed als superhelden
Twee kindjes verkleed als superhelden
banner

Prins of prinses halloween kostuum

Laten we beginnen bij één van de meest populaire halloween kostuums: de prins of prinses. Zeker bij kleine meisjes en jongens valt zo’n outfit goed in de smaak. Sprookjes is ook iets waar ieder kind mee opgroeit.

En het ziet er ook gewoon erg leuk uit. Veel kinderen kijken ook al vanaf jonge leeftijd naar Disney-films boordevol prinsen en prinsessen. Er zijn dan ook enorm veel verschillende halloweenkostuums van alle Disney prinsen en prinsessen.

Maar zelf maken kan natuurlijk ook. Zo kan je een oude jurkje voorzien van glitter of steentjes. Een tiara is meestal niet duurder dan een paar euro bij de feestwinkel. Je kan ook accessoires zelf maken, zoals bijvoorbeeld een tiara.

Wil je als prins verkleed? Draag dan een net pak met een mantel. Een rode mantel met witte zijkanten is natuurlijk het meest kenmerkend. Maar dit hoeft niet. Maak de outfit af met een kroon en eventueel een ‘gouden’ staf. De kroon kan je simpel zelf maken.

Pak een stuk dik papier en tegen hier de vorm op van een kroon, maar dan plat. Knip dit uit en maak beide uiteinden aan elkaar vast met lijm. Teken er bijvoorbeeld nog diamanten of edelstenen op.

Makkelijk en snel halloween decoraties maken? Lees ons blog

Ga naar: Halloween decoraties maken

Piraten kostuum

Een andere populaire halloween outfit is een piraten kostuum. Dit is zowel leuk voor jongens als meisjes en volwassenen. Ook is dit zo gemaakt. Wat heb je ervoor nodig? Allereerst een bandana. Dit mag een oude of nieuwe zijn, voor het kostuum maakt dat niet uit. Een ooglapje kan eigenlijk ook niet ontbreken.

Deze kan je zelf maken. Knip de vorm van een ooglapje uit een stukje vilt. Maak vervolgens aan beide kanten twee gaatjes en haal hier een zwart stukje touw doorheen. Ook dat is toch wel heel makkelijk te doen. Maak de outfit af met een t shirt. Dit kan zowel een zwart shirt als een wit shirt zijn. Je kan ook kiezen voor een zwart jurkje natuurlijk of een witte blouse.

Bij zulke halloween kostuums heb je erg veel vrijheid. Volwassenen, en dan specifiek dames, kunnen ook een visnet panty kopen en deze dragen onder een rokje of jurk. Dit zie je erg vaak bij piraten halloween kostuums voor vrouwen. Ook kan je een zwaard dragen als een extra accessoire. Je hebt uiteraard ook piraten kostuums te koop, maar dat is vaak al aardig duur.

vrouw verkleed als piraat
Vrouw verkleed als piraat

Magere hein halloween kostuum

Een andere klassieker voor halloween feesten is het magere hein kostuum. Dit is tevens ook één van de makkelijkste outfits om te maken. Bedek je gezicht met wat schmink en je bent eigenlijk al een heel eind.

Hierbij kan je wit gebruiken voor je gezicht en zwarte verf rondom je ogen. Dit zorgt voor een lekker dramatisch effect. Draag er een zwart gewaad bij en een neppe zeis (soort zwaard). Deze zijn vaak heel goedkoop te vinden en je kan ‘m uiteraard ook zelf maken uit dik karton. een zwart gewaad kan je ook zelf maken van bijvoorbeeld een zwart kleed.

Heksen en tovenaren

Je kan er ook voor kiezen te gaan als heks of tovenaar. Onder de halloweenkostuums is dit toch wel een echte klassieker. Zowel voor kinderen als volwassenen is dit kostuum ideaal. Veel van de onderdelen van een heksen kostuum kan je in huis al vinden.

Gebruik bijvoorbeeld een oud laken als mantel. Een bezem kan natuurlijk ook niet ontbreken, een voorwerp dat in bijna ieder huishouden is terug te vinden. Wil je het halloween kostuum nou echt afmaken?

Ga dan nog op zoek naar een zwarte puntmuts en eventueel een heksenneus (voor de dames). Draag een eenvoudig shirt onder de mantel en je bent eigenlijk al perfect verkleed. Wil je jou of je kind verkleden als tovenaar?

Dan kan je zelf een toverstaf maken en een laken of kleed gebruiken als cape. Dit is toch wel één van de makkelijkste kostuums om te maken. Maak het kleed eventueel vast aan een shirt met duct tape zodat deze goed blijft zitten.

meisje verkleed als heks
Meisje verkleed als heks

Zombie kostuum

Een andere klassieker onder de halloween kostuums is het zombie kostuum. En heel eerlijk: wie wil er nou niet verkleed als zombie? Dit kostuum is geschikt voor de kleintjes en voor volwassenen. Wat heb je ervoor nodig?

Een zwart shirt is een goede start. Hier kan je met kleding verf skeletten op tekenen. Je kan er ook voor kiezen een wit t shirt te dragen met nepbloed erover. En geloof ons, dat nepbloed lijkt net echt. Erg leuk!

Je kan ook in de winkel rond halloween vaak een shirt of pak kopen met een skelet erop, mocht je dit niet zelf willen doen. Deze outfit is in ieder geval zo gemaakt. Bij een zombie kostuum kan je er ook voor kiezen gezicht verf te gebruiken. Maak jezelf dan zo wit mogelijk om er uit te zien als een échte zombie.

Vampier kostuum

Wil jij of bijvoorbeeld je kind de nieuwe dracula zijn? Dit is toch wel één van de leukste halloween kostuums. Je hebt er dan ook bar weinig voor nodig. Gebruik schmink om je gezicht wit te maken. Draag een zwarte cape of kleed en koop eventueel neptanden. Deze kan je over je eigen tanden schuiven waardoor je nét op een vampier lijkt. Dat is lekker makkelijk verkleden.

Duivel kostuum

Onder de volwassenen is het duivel kostuum ook erg populair. Niet gek, want dit is ook één van de makkelijkste halloween kostuums om te maken. Draag een rode broek, jurk, rok of shirt. Maak dit af met bijvoorbeeld een rode riem, jas of tas.

Bij een duivel horen natuurlijk duivelsoortjes. Deze kan je kopen, maar ook zelf maken. Hiervoor heb je een (oude) haarband nodig, lijm, dik karton en rode verf. Knip twee oortjes uit het karton en verf deze rood.

Vouw een klein randje naar achter en breng lijm aan op de onderkant hiervan. Plak dit vast aan de haarband en klaar ben je! Halloween kleding maken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Ter decoratie kan je ook nog de oortjes voorzien van rode glitters.

meisje verkleed als duivel
Meisje verkleed als duivel (foto: Fun)

Mummie kostuum

Onder de halloween kostuums is het mummie kostuum toch wel echt de makkelijkste. Je hebt hier in principe niet eens halloween kleding voor nodig. Wat heb je dan wel nodig? Een rol toilet papier.

Ja, echt waar. Wikkel jezelf of je kinderen in toiletpapier. Dan zie je er net uit als een mummie! Kostuums makkelijker dan dit ga je niet vinden. Je kan eventueel nog een zwart masker dragen of andere accessoires. Je bent zo toch wel als één van de besten verkleed.

Superhelden kostuum

Halloween kleding maken kan lastig zijn. Maar het hoeft niet. Voor dit kostuum heb je vaak alleen een mooie cape nodig (dit kan ook een kleed zijn). Maak dit af met een coole bril of een t-shirt.

Je kan een superhelden pak ook kopen in de winkel. Hiermee ben jij wel het best gekleed op dat halloween feest. Zo’n pak kan echter wel aardig prijzig zijn, dus dat is toch iets om dan even goed rekening mee te houden.

Feeën kostuum

Dit is toch wel de droom van veel kleine kinderen: verkleed gaan als fee. Je hebt allerlei soorten populaire feeën. Denk maar eens aan Winx Club, Tinkerbel of het sprookjesbos in de Efteling. Dit wordt massaal gekeken door de kleintjes onder ons.

Een kostuum is dan ook zo gemaakt. Een leuk jurkje, een tiara en vleugels. Meer heb je in principe niet nodig voor een goede outfit. Je kan deze jurkjes vinden in de winkels, maar ook zelf maken. Wanneer je goed bent met de naaimachine kan dit aardig wat geld besparen. De vleugels of toverstaf kan je ook zelf maken uiteraard met karton en touw.

Hiervoor kan je bijvoorbeeld een stuk karton gebruiken. Teken hier de vorm van een toverstaf op en knip deze uit. Breng lijm aan op het karton en strooi hier glitters over. Tada! Een heuse toverstaf. Dat is toch wel heel makkelijk.

meisje verkleed als fee
Meisje verkleed als fee

Clown kostuum

Ben je bang voor clowns? Dan kan je dit stukje beter overslaan. Je kan met halloween ook verkleed gaan als clown. Maar dan wel een horrorclown. Koop een rode neus en bijvoorbeeld een gekke pruik.

Gebruik wat nepbloed op je kleding en neem eventueel een nep mes mee. Dan lijk je precies op de clowns uit die enge horrorfilms! We raden je aan dit kostuum alleen te gebruiken als volwassene. Kinderen kunnen behoorlijk bang worden van clowns.

banner