Blog Guilty pleasures van een oppas

Categorie: Babysitter | Datum: 12 april 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Guilty pleasures van een oppas

Manou (26) durft er niet altijd voor uit te komen omdat ze zich voor bepaalde guilty pleasures toch een beetje schaamt. Gelukkig kan ze er zelf uiteindelijk wel om lachen.

Wanneer ik aan mijn guilty pleasures denk als oppasser komt er een lach op mijn gezicht en moet ik meteen denken aan Kinderen voor kinderen, piraten en een tipi tent… Nu hoor ik je al denken “Waar gaat dit nou weer over?”

 

Nou, het zit zo. Ik pas al sinds ik klein ben op mijn neefje en nichtje en heb dat altijd supergezellig gevonden. Toen ik ouder werd en minder tijd had stelde mijn tante voor om voor het oppassen te betalen, wat van mij absoluut niet hoefde. Toch stond ze erop omdat haar kinderen het ook enorm gezellig vonden met mij (gelukkig!). Dit gaf de mogelijkheid om te blijven oppassen omdat ik hierdoor minder hoefde te werken bij mijn andere bijbaantje. Ik merkte dat het voor mij nooit voelde als werk omdat ik het altijd onwijs leuk vind om bij kinderen te zijn. Het idee dat ik een onderdeel kan zijn van een inspirerende, leerzame en fijne opvoeding doet mij enorm goed. Hiernaast vind ik de kijk op de wereld door de ogen van een kind heel bijzonder en interessant. Ik pas al jarenlang op, bij verschillende gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Tijdens mijn oppasavonturen heb ik (onbewust) verschillende guilty pleasures ontwikkeld. Don’t consider me crazy, consider me involved…

Kinderen voor kinderen

Kei- maar dan ook KEI hard meezingen met mijn oppaskindjes met bijna alle Kinderen voor Kinderen liedjes. Dat is wat ik deed en altijd zal blijven doen. De verbaasde blikken wanneer ik mijn ogen dan opende na de eerste 2 regels maakte zowel de kids als mezelf heel hard aan het lachen. Waarna we met zijn alle het liedje op een ENORM HARD volume uitzongen. Nou ja uitzongen… het was meer meebrullen. Niet altijd tot het genoegen van alle ouders. Maar goed, je moet muzikaliteit soms een beetje stimuleren hè en hierbij ook in gedachte houden dat sommigen meer talent hebben dan anderen (maar dit laat je natuurlijk nooit blijken!). Ik zal een seintje geven wanneer mijn oppaskindjes en ik op concerttour gaan #aroundtheworld ;) want iedereen is uitgenodigd!

Tipi tent

Je moet je hierbij denken aan een enorme speelkelder met knuffels, treinen, speelgoedauto’s, poppenhuizen, puzzels en een grote tipi tent met meer dan 300 ballen uit een ballenbak. Tja, met welk spel begin je? Zit er een volgorde in of speel je alles door elkaar? Die vraag heb ik nog steeds niet opgelost. We beginnen meestal met het bouwen van treinen, ondertussen doen we verstoppertje en ruim ik het poppenhuis op. Maar dan opeens roepen de kids dat het bijna nacht is… en dat betekent natuurlijk dat we met z’n drietjes in de tipi tent gaan zitten, de dag evalueren en luisteren naar elkaar. Als iedereen zijn zegje heeft gedaan rent de oudste weer snel naar de lichtknop en is het gezellige momentje afgesloten. Bij thuiskomst na de eerste keer oppassen bij dit gezin merkte ik meteen dat ik het “tipi tent vol ballenbakballen moment” miste en niet kon wachten op die dinsdag erna. Waar we de middag precies op eenzelfde manier hebben ingedeeld ;) Niks om voor te schamen! Toch...?

Piratenspel

Tja, wat kan ik hier nou over zeggen… Als klein meisje hield ik al van verkleden en in de huid kruipen van een ander karakter. Dat werd alleen maar erger toen we voor het eerst naar Disneyland Paris gingen. Een wereld vol prinsessen, piraten, knuffelbeesten en slechteriken kwamen op mij af en ik vond het GE-WEL-DIG. Lange tijd heb ik gedacht dat dit mijn roeping was en op 20-jarige leeftijd heb ik op het punt gestaan om mij aan te melden voor de auditierondes als animator bij Disney. Waarom dit niet door is gegaan weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat ik, als ik samen met mijn oppaskindjes verkleed door de kamer ren, soms nog even terugdenk aan de Disney parade die toen zoveel indruk op mij maakte. Zingen, verkleden en verstoppen klinkt als een perfect oppasmiddag als je het mij vraagt. Natuurlijk gaf ik ook aandacht aan serieuzere zaken en hielp ik met huiswerk of gaf ik bijles, maar altijd met een knipoog en een scheutje humor. Want dat is enorm belangrijk als je het mij vraagt. Nog nooit verkleed als piraat en actief door het huis gerend? Dan raad ik het je toch echt aan om je te verkleden en te verstoppen onder het genot van een ME-GA gezellig Kinderen voor kinderen liedje. Bedank mij later maar.

Hopelijk zijn deze guilty pleasures niet al te beschamend en herken jij jezelf hier ook in. Naast guilty pleasures als oppasser heb ik natuurlijk ook een aantal guilty pleasures op de momenten dat ik niet aan het oppassen ben. Zo kan ik enorm genieten van typische slechte meidenfilms met knappe hunks die dan verliefd worden op het meisje waarop ze eerste instantie niet verliefd op wilde worden. Dit natuurlijk onder het genot van chocola en Cola light. Hiernaast eet ik SOMS als niemand kijkt (net zoals vroeger en net zoals mijn oma ook nog weleens doet) met een GROTE lepel een aantal hapjes uit de Nutella pot. Of ik smikkel, onder het mom van “aan het einde van de maand is het geld op”, van een kant-en-klare €2 maaltijd lasagne, terwijl iedereen weet dat ik deze lasagne toch wel echt heel erg lekker vind… Mijn laatste guilty pleasure zal dan ook zeker niet als een verassing komen: ik neem altijd hetzelfde gerecht in restaurants: veel kaas met een voorkeur voor Italiaans of een hele grote portie van alles dat een spicy nasmaak heeft. Never change a winning team! Blijf trouw aan jezelf! Volg je eigen gevoel! Nou die uitspraken kennen we allemaal wel, maar er is in mijn geval echt helemaal niks van gelogen. Dit was mijn eerste blog! Ik heb genoten en opeens enorm veel zin in veel kaas en Italiaanse gerechten… Tot de volgende keer maar weer!

 

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt