× Close
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Gezond avondeten met kinderen

Datum: 09/09/2021
Auteur: Manou Zwolle

Een gezond avondmaal vol goede bouwstoffen is belangrijk voor het hele gezin! Wij hebben 5 simpele en gezonde recepten op een rijtje gezet om de discussies over gezond avondeten met kinderen te voorkomen. Van gezonde pizza (ja echt!) tot komkommersoep,, zo is er voor ieder wat lekkers!

Zoete aardappel pizza 

Zodra jouw kinderen horen dat ze zelf een “speciale pizza” gaan maken sprinten ze in volle vaart naar de supermarkt. Maar wat is er nou zo speciaal aan deze pizza? 

Nou; in de oranje bodem zitten een heleboel zoete aardappels verstopt. Hierdoor wordt de ongezonde variant opeens kleurrijk en gezond! Begint je buik al te knorren? 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 800 gram zoete aardappel (geschild)
  • 150 gram volkoren bloem of meel
  • 1 eetlepel olie
  • Een snufje peper en zout
  • 200 ml pizzasaus 
  • 10 plakken courgette
  • 75 gram broccoli
  • 4 champignons
  • Een halve bol mozzarella
  • Een handje geraspte kaas 

Bereiding

Verwarm de over op 200 graden hete lucht en snijd de zoete aardappels in gelijke stukken. Voeg een eetlepel olie, peper en zout toe. Rooster ze in 20 minuten gaar in de oven. Snijd de groenten voor de topping in plakjes. 

Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en doe ze in een keukenmachine en mix dit. Schep het oranje mengsel in een kom en schep de volkoren meel erdoor met een snufje peper en zout. 

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de helft van het deeg in een cirkel over het bakpapier en strijk dit glad met een natte spatel. Herhaal dit ook met de andere helft en bak de bodem 20 minuten in de oven. 

Haal het geheel uit de oven en verdeel de pizzasaus en groenten erover en voeg eventueel zelf nog andere toppings toe. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrook met geraspte kaas en bak de pizza nogmaals 15 minuten in de oven. Eetsmakelijk! 

Zalm vissticks met spinazie 

De klassieke combi met een twist! Deze krokante zelfgemaakte vissticks van zalm met zoete aardappel en spinazie is gezond én lekker!

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 250 gr zalmfilet
  • 0.5 bord geraspte kokos
  • 0.5 bord paneermeel
  • 1 bord bloem
  • 1 ei
  • Snufje peper en zout
  • 400 gr verse spinazie
  • Scheutje room
  • 400 gr zoete aardappels

Bereiding

Bak de zoete aardappel gaar in de oven en meng de kokosrasp met het paneermeel. Klop het ei los op een bord en snijd de zalm in repen. Bestrooi ze met een snufje peper en zout. 

Haal de zalm door de bloem, het ei en door het kokos paneermeel mengsel. Verhit een beetje boter en bak de zalm vissticks goudbruin aan alle zijdes in ongeveer 10 tot 11 minuten. Draai ze voorzichtig om. 

Bak de spinazie in een pan en breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe. Serveer de zalm visstick met zoete aardappel en de spinazie. JAMMIE!

Gevulde paprika met rijst

Iedereen kent het gerecht chili con carne. Alleen is deze Tex-Mex stoofschotel niet altijd even gezond. Wij delen een verassende variant waarbij de smaken niet verloren gaan en waarvan iedereen zal smullen. 

In deze variant vul je paprika’s met tomatensaus, verschillende groenten, kaas en zure room. Hiernaast worden er bonen, rijst, mais en vegetarisch gehakt gebruikt in dit gerecht.  Hierbij is de rijst optioneel als je het gerecht koolhydraatarm wilt maken. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel chili con carne kruiden
  • 1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
  • 150 gr (vega)gehakt
  • 150 gr kidneybonen
  • 85 gr mais
  • 60 ml zure room
  • 60 gr (volkoren)rijst
  • Handje geraspte kaas
  • Peterselie om te garneren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de rijst gaar. Wok ondertussen het gehakt in een koekenpan en voeg de Heinz Tomato Frito saus chili con carne kruiden toe en roer dit goed door.

Voeg vervolgens de bonen en de mais erbij. Laat de rijst uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met chili con carne. 

Bestrooi met kaas en zet 25 minuten in de oven. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en schep er een beetje zure room op. Geniet van dit kleurrijke gerecht samen! 

Komkommersoep 

Deze frisse komkommersoep met basilicum en dille staat binnen 20 minuten bij jou op tafel!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 0.5 courgette
  • 0.5 ui
  • 1.5 teentjes knoflook
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • 0.5 handje verse basilicum
  • 0.5 handje verse dille
  • pijnboompitten om mee te garneren

Bereiding

Was en snijd de komkommers en courgette in stukken en snipper de ui. Snijd de teentjes knoflook fijn en verhit de pan met een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook. 

Voeg de komkommer en courgette toe en bak dit mee. Voeg de bouillon toe en laat dit zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Voeg de room toe met de basilicum en dille en verwarm dit nog even kort mee. Pureer het geheel tot een gladde soep. 

Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en klaar is Kees! Dat wordt smullen!

Gevulde courgette 

De gevulde courgette uit de over met een Italiaans mengsel van gehakt en mozzarella geeft je het gevoel alsof je in Italië bent. Buon Appetito!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote courgettes
  • 300 gr (vega)gehakt
  • 200 ml tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 125 gr champignons (in plakjes)
  • 0.5 bol mozzarella
  • Verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje

Bereiding 

Verwarm de oven op 200 graden en snijd de courgette in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees er met een lepeltje uit. Leg de courgettes in een ovenschaal en bestrijk deze aan de bovenzijde met een beetje olie, peper en zout. 

Zet de courgettes 10 minuten in de oven en snipper de ui en knoflook. Fruit deze in de pan en voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Bak de champignons en snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe bij het gehakt. 

Voeg de tomatensaus met wat basilicumblaadjes toe en laat dit 10 minuutjes pruttelen. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel. Snijd de mozzarella in kleine stukje en verdeel over de gevulde courgette. Bak de courgettes 15 minuten in de oven en laat dit even afkoelen. 

Veel kookplezier!!

Wil je nou ook meer inspiratie over gezonde ontbijtjes voor je kinderen? Lees dan dit blog!

Gerelateerde berichten

  1. Meisje die lacht met een groen shirt aan staat in de keuken met een overhandschoen en een pollepel in haar hand
  2. Oppas heeft rood haar en draagt een paarse trui en is samen met haar oppaskindje aan het koken. Oppaskindje heeft ook rood haar en draagt een oranje shirtje en heeft paprika voor haar ogen. In de keuken ligt groente
  3. Klein jongetje meet een lepel in zijn mond en spaghetti in zijn hand