× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Wat is geschikte kleding voor een oppas?

avatar van jasmijn kok
Datum: 15 juni 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Wat leuk dat je deze blog leest! In deze blog ga ik jou een paar suggesties geven voor de leukste oppasoutfits. In eerste instantie lijkt het alsof je gewoon in je ‘normale’ kleding kan oppassen, toch zijn er een paar aspecten waar je bij je kledingkeuze op moet letten als je gaat oppassen. Ben je benieuwd welke en wat voor soort kleding hieraan voldoet, lees dan snel verder!

Lekker zittende kleding

Het eerste en misschien wel het meest belangrijke van je kleding is dat het lekker zit. Tijdens het oppassen zal je best wat bewegen. Denk aan jonge kinderen die graag fysiek spelen of het optillen van een baby of een Maxi-Cosi dragen. Bij al deze fysieke inspanning wil je niet dat je kleding je gaat irriteren of niet lekker zit. Zo zou ik adviseren om voor niet al te korte rokjes of jurkjes te gaan. Niks is vervelender dan dat je tijdens het spelen steeds je rokje of jurkje naar beneden moet trekken.

Ook is het fijn om bij het kiezen van je kleding niet voor je meest kostbaarste of duurste kledingitems te gaan. Er is namelijk een grote kans dat je kleding toch wat vies zal worden. Een beker met drinken die omvalt, buitenspelen of verven. Per ongeluk of niet, jouw kleding kan vies worden. Het is dan zonde als jij je mooiste en duurste outfit hebt aangetrokken. Betreft accessoires is het handig rekening te houden met baby’s. Veel baby’s willen de wereld ontdekken door dingen te pakken. Wanneer jij een baby vasthoudt tegen je aan, zit de baby dicht bij een eventuele ketting of oorbellen. Voor de baby is dit iets nieuws wat glimt en erg aanlokkelijk om te ontdekken door het aan te raken. Een baby kan zijn/haar bewegingen vaak nog niet controleren en kan zo aan de ketting of oorbellen gaan trekken. Hierdoor kunnen de sieraden kapotgaan of pijn bij jou veroorzaken. Dit wil je liever niet. Mijn advies hiervoor zou dan ook zijn om met baby’s geen kettingen of grote hangende oorbellen in te doen.

Voorbeeld als oppas

Ook is het zo dat, zoals in eerdere blogs genoemd, het jouw taak is om een voorbeeld te zijn voor de oppaskinderen. Zorg er dus voor dat je er verzorgt uit ziet, maar niet een outfit aantrekt waarin je normaal uit zou gaan. Dus geen korte rokjes of te veel bloot. Je bent en blijft een voorbeeld voor de kinderen en daarbij is uitgaanskleding vaak niet praktisch tijdens het spelen.

Bij het kiezen van je kleding is het ook belangrijk in je achterhoofd te houden dat de ouders of verzorgers zich een beeld vormen van jou mede door je kledingkeuze. Vooral in het begin zullen de ouders of verzorgers jou moeten leren kennen. Vaak vorm je een beeld van iemand mede door wat diegene aan heeft getrokken. Zo kan een T-shirt een ideaal kleding item zijn voor tijdens het oppassen. Maar besef je hierbij wel dat er geen grove teksten op het T-shirt moeten staan. De oppaskinderen weten misschien nog niet wat de tekst betekend, de ouders of verzorgers weten dit wel. Wanneer je twijfelt of jouw outfit wel geschikt is voor het oppassen adviseer ik je om dit te vragen aan je omgeving. Test zelf een paar keer of je er goed in kan bewegen en je outfit lekker zit. Jouw omgeving kan je advies geven over of het gepast is in een oppassituatie.

Schoenen

Tot slot wil ik je nog wat advies meegeven over de schoenkeuze. Ook bij het kiezen van schoenen is het belangrijk om te bedenken dat je er goed op moet kunnen lopen en eventueel rennen. Net zoals voor de kleding kunnen de schoenen vies worden door bijvoorbeeld het buitenspelen met de oppaskinderen. Kies dus niet je duurste en witste sneakers uit of je laarsjes met hak waar je eigenlijk niet op kan rennen.

Met deze adviezen kan je vast wat leuke outfits samenstellen met kleding die je al in je kast hebt hangen. Wil je toch graag iets nieuws kopen of meer outfit inspiratie opdoen, dan heb ik hieronder wat outfits weergegeven die je online kan shoppen. Heb je meteen ook weer een goed excuus om nieuwe kleding te kopen

Outfit voor in de zomer:

T-shirts

In de zomer kan het soms best warm zijn, helemaal als je druk aan het spelen bent met de oppaskinderen. Als eerst zou ik adviseren om een leuk T-shirt aan te trekken. Hierbij is het verstandig om geen wit T-shirt te kiezen omdat deze snel vies kan worden. En een T-shirt met een ‘passende’ tekst of opdruk.

zwart korte mouwen shirt met witte letters 'mockup' erop
man met grijs korte mouwen shirt aan op het shirt staat 'design' kleding dat geschikt is om te dragen tijdens het oppassen

Een shirt met een printje kan ook erg vrolijk zijn voor in de zomer! 

Korte broek

Omdat het in de zomer best warm kan zijn kan een korte broek op zomerse dagen een echte uitkomst bieden. Bedenk hier wel bij dat het prettig is als de korte broek niet té kort is en omhoog kruipt tijdens het spelen.

Een los vallende short in een effen kleur kan met verschillende T-Shirt worden gecombineerd. Zo kun je met een kledingstuk meerdere outfits maken.

Jurk

Omdat het in de zomer wel heel leuk is om jurkjes te dragen maar dit soms lastig kan zijn met spelen, kan een lange jurk een oplossing bieden. Een lange jurk zit lekker luchtig tijdens een warme dag en door de lengte hoef je je geen zorgen te maken dat hij omhoog kruipt.

meisje van ongeveer 20 in de velden gooit haar hoed omhoog en draagt een bloemen jurk en zonnebril

Bron: https://www.zalando.nl/monki-adriana-dress-korte-jurk-green-moq21c079-m11.html

In de zomer zal je veel buiten zijn met de oppaskinderen. Het is dan prettig om sneakers te dragen die lekker zitten en daarbij ook vies mogen worden. Je hebt duizenden soorten sneakers in allerlei kleuren. Zo zie je hieronder All Stars die ze in allerlei verschillende kleuren hebben.

Kijk voor inspiratie op: https://www.zalando.nl/damesschoenen-sneakers/

Outfit voor de lente:

Blousjes 

In de lente begint het al wat lekkerder weer te worden en zal je steeds meer buiten zijn met de oppaskinderen. Wel kan het soms nog erg fris zijn. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een luchtige blouse die wel nog lange mouwen heeft.

vrolijk meisje met bruin haar kettinkje om wit blousje aan horloge om dat geschikt is om te dragen als oppas

Kijk voor inspiratie op: https://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Schoenen

Qua schoenen is het prettig om in de lente, net als in de zomer schoenen aan te doen waarop je goed kunt bewegen en lopen.

groene all stars met een logo van een konijn in het midden

Outfit voor in de herfst:

In de herfst is het wat kouder dan in de lente, toch kan het zonnetje soms best lekker schijnen. Daarom kan het prettig zijn om laagjes te dragen. Zo kan je een laagje uitdoen als het ware, wanneer het te warm is.

Je kunt een T-shirt dan combineren met een vest er overheen. Zo kan je het vest uitrekken wanneer je het warmer krijgt.

In de herfst kun je er ook voor kiezen om laarsjes aan te doen. Het is daarbij wel aan te raden om platte laarsjes aan te doen zodat je nog goed hierop kunt rennen mocht dat nodig zijn.

Webshop: https://www.stradivarius.com/nl/

Outfit voor de winter:

In de winter kan het erg koud zijn. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed warm kleedt. Daarom zou ik je adviseren om voor een warme trui te gaan wanneer het goed koud is. Een trui zit vaak lekker en kan er ook heel leuk uit zien!

Ik hoop dat ik je met deze blog een beetje inspiratie heb kunnen geven in welke outfits je kan aantrekken en waar je aan moet denken. Alle kledingstukken zijn onder de 50,- uitgezonderd van de schoenen. Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn om ‘oppasproof’ eruit te zien. Ik wens je veel shopplezier!

Hoi oppassers, ouders en verzorgers,

Mijn naam is Julia en ik ben 22 jaar oud. In 2018 ben ik afgestudeerd als Hbo-Verpleegkundige, hierna ben ik de opleiding tot NICU-verpleegkundige gaan doen. Ik heb met veel plezier en liefde 1,5 jaar als NICU-verpleegkundige gewerkt. Echter ben ik gestopt met werken op de NICU en heb ik momenteel een ’tussenjaar’. Omdat ik graag met kinderen werk heb ik mij aangemeld bij Nina.care. 

Inmiddels pas ik op bij een vast gezin met twee hele lieve oppaskinderen. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hockeyen, hard te lopen, samen te bakken met vriendinnen en om verhalen te schrijven. Ik vind het leuk om met de blogs andere oppassers, ouders en verzorgers te helpen met handige tips. Zo schrijf ik graag vanuit mijn eigen ervaringen die ik meemaak als oppas. Ik werk nu pas een paar maanden voor Nina.care, echter heb ik wel al oppas ervaring omdat ik al 7 jaar oppas. Mijn oppas superpower is dat ik super betrouwbaar ben, door mijn verpleegkundige kennis zijn kinderen in veilige handen bij mij.

Ik wens je veel leesplezier met mijn blogs!

Liefs, 

Julia

Meest gestelde vragen over oppassen bij Nina.care

Hoe oud moet je zijn als af en toe oppas?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.

Mag ik meer dan 1 referentie invullen?

Dit mag zeker! Hoe meer hoe betrouwbaarder jij zal overkomen op ouders!

Gerelateerde berichten