Blog Gastouder | Het ontstaan van Nanny Nina's gastouderbureau

Categorie: Gastouder aan huis | Datum: 10 februari 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Erkend gastouderbureau Nanny Nina

 

Hoi! Ik ben Jasmijn, een van de twee oprichters van Gastouderbureau Nanny Nina. Ik ben 29 jaar oud. Medeoprichter en mijn tweelingzusje Lyla is dus ook 29 jaar oud, ookal is ze 7 minuten jonger, haha 😉!

 

Het ontstaan van Nanny Nina

Het leek mij leuk om kort te vertellen hoe we ooit zijn gestart met Nanny Nina. Want fun fact: eigenlijk was het nooit de bedoeling een bedrijf op te richten... We begonnen gewoon met oppassen als bijbaantje tijdens onze studie. Lyla heeft de studie Industrieel ontwerpen gedaan en ik Bouwkunde, beiden aan de TU in Delft. Maar tijdens het bijverdienen met oppassen, kregen we steeds meer aanvragen. We bouwden een site om de boekingen te regelen en onze vriendinnen openden een franchisevestiging in de steden waarin zij studeerden (zie foto). 

Groep vriendinnen met geknutselde madelief bloem in hun handen

Het ontstaan van het gastouderbureau

Steeds vaker kregen we de vraag of we ook gediplomeerde gastouders of pedagogisch professionals konden voorstellen aan ouders en of er ook opvangtoeslag mogelijk was. En dat kon natuurlijk niet, want je moet een licentie van de overheid hebben om een gastouderbureau te zijn...

Na 3 jaar te hebben gewerkt als ingenieur besloten Lyla en ik het serieus aan te pakken met ons eigen bedrijf. Al die avonden en weekenden werken aan het bedrijf naast een fulltime baan, dat ging gewoon niet meer. Dit was ook het moment dat we besloten om een gastouderbureau licentie te halen. Zo gezegd zo gedaan, maar makkelijk was het niet, want je moet als gastouderbureau aan veel regelgeving voldoen!

Wat betekent een erkend gastouderbureau voor jou?

Het werk van een Gastouderbureau lijkt veel op dat van een accountant, gemixt met Human Resource. We zijn verantwoordelijk voor het screenen van de kandidaten en zorgen ervoor dat de administratie en contracten voldoen aan wet- en regelgeving. Daarbij hoort ook het jaarlijks checken van de veiligheid op de opvanglocatie en het verzorgen van pedagogische trainingen voor onze gastouders. O, en ik vergeet bijna dat we alle urenregistraties controleren én regelen. De boetes voor gastouderbureaus die niet voldoen aan de wet zijn niet voor de poes, en dat is maar goed ook want het gaat immers om de officiële kinderopvang, die deels gefinancieerd wordt door de overheid.

Meer weten over onze gediplomeerde gastouders?

Kijk dan even op onze Gastouder aan Huis pagina. Enthousiast? Een aanvraag voor een Gastouder aan Huis plaatsen kan hier. 

Liefs, Jasmijn (en Lyla)

Jasmijn en Lyla in witte kleding

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt