Blog Gastouder aan huis | Urenregistratie voor gastouders in PortaBase

Categorie: Gastouder aan huis | Datum: 18 januari 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Urenregistratie voor gastouders in PortaBase

Alle documenten zijn behaald, de opvanglocatie is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en de datum waarop je als gastouder gaat starten breekt aan. Eindelijk! 🥳 Het is daarmee ook tijd om je uren te gaan registreren, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Je leest het in deze blog!

Oranje button ziektedagen beheren

Hoe registreer je gewerkte uren als gastouder?

Je logt in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord in PortaBase. Inloggen kan hier.

Als je ingelogd bent, klik je vervolgens in het menu bovenaan de pagina op ‘Mijn uren’. Dan zie je knop ‘Nieuwe urenregistratie’ verschijnen. Wanneer je hierop klikt, verschijnt er de optie om het jaar, de maand en het contract van een kind in te vullen, waarvoor je een urenregistratie wilt toevoegen. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld klik je op ‘toevoegen’. Vervolgens komt er een overzicht van de aangegeven maand in beeld. Je vult de dagen en tijden dat je het kind van het geselecteerde contract hebt opgevangen in. Onderaan wordt het totaal aantal uur van de maand zichtbaar en kun je op ‘Opslaan’ klikken. De registratie komt nu onder het kopje ‘Urenregistraties’ te staan in jouw account. Deze stappen herhaal je voor elk kind dat je hebt opgevangen. Door op het potloodje te klikken, kun je nog aanpassingen doen.

Tip: Onder ‘Mijn uren’ vind je ook de optie om sjablonen toe te voegen. Als je hier op ‘Toevoegen’ klikt, verschijnt er een overzicht van een week. Hier kun je de tijden per dag invullen  die je elke week gaat werken. Zo hoef je dit niet elke maand opnieuw in te voeren. Let wel goed op dat de uren per kind kloppen. Een kind dat al naar school gaat zal waarschijnlijk alleen de middagen aanwezig zijn, terwijl een broertje of zusje misschien wel de hele dag aanwezig is.

Moet ik mijn uren ook registreren als ik ziek ben? 

Wanneer je werkt onder de regeling dienstverlening aan huis, dan heb je na twee wachtdagen recht op 70% doorbetaling gedurende zes weken. De uren die je zou werken, registreer je zoals gebruikelijk. Daarnaast geef je in het systeem aan welke dagen je ziek bent geweest. Dit doe je onder het kopje ‘Mijn gegevens’, met de oranje knop ‘Ziektedagen beheren’. Het systeem berekend over deze dagen dan automatisch de wachtdagen en vervolgens de 70% doorbetaling.

De uren als gastouder zijn geregistreerd, en nu?

Wat goed dat het is gelukt! Als je voor elk kind alle uren van de betreffende maand hebt geregistreerd, kun je ze naar de vraagouder sturen. Dit doe je door in het overzicht onder ‘Urenregistratie’ op het vliegtuigje te klikken. Het is belangrijk dat je dit voor de 1e van de volgende maand doet. Het gezin heeft dan drie dagen tijd om de uren goed te keuren en eventuele onduidelijkheden te overleggen. Na drie dagen worden de uren automatisch goedgekeurd, zodat jij als gastouder wel op tijd krijgt betaald.

Hoe gaat de betaling van de gastouder in zijn werk?

Als alle uren zin geregistreerd en goedgekeurd versturen wij de betaling tussen de 4e en de 6e van de maand. Zowel vraagouders als gastouders ontvangen maandelijks een factuur. Het is handig om er rekening mee te houden dat het betalingssysteem wat verwerkingstijd kan bekeken, maar de ervaring is dat de meeste gastouders de volgende dag de betaling hebben ontvangen :’)

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk een filmpje waarmee we je meenemen bij het registreren van de de uren hier!

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt