× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Heb ik een pair bureau nodig om een au pair naar Nederland te halen?

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Mensen kennen vaak via via een leuke au pair, hebben via sites zoals au pair world of facebook een leuke au pair gevonden. Toch heb je dan een bureau nodig om het papierwerk in orde te maken en de vergunning aan te vragen. Daarnaast moet er een uitwisselingsprogramma zijn wat de au pair volgt. Daar helpen wij bij nanny nina au pair agency graag bij!

Voorwaarden aan erkende au pair bureaus

Er zijn een aantal voorwaarden die gelden voor alle erkende referenten. Daarnaast gelden voor de erkenning voor au-pair alle volgende voorwaarden:

 • Het au-pairbureau is gevestigd in Nederland. Of in een andere lidstaat van de EU/EER. Het bureau staat in Nederland of de andere lidstaat ingeschreven in het Handelsregister, tenzij dit niet nodig is.
 • Het au-pairbureau heeft een culturele doelstelling.
 • Het au-pairbureau voert een uitwisselingsprogramma uit dat is goedgekeurd door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

Al deze voorwaarden en meer zijn terug te vinden op de pagina van de Immigratie en Naturalisatie dienst : https://ind.nl/Uitwisseling/Paginas/Au-pairbureau.aspx

Wat doet een au pair bureau?

Maar afgezien van dat het verplicht is voegt het ook veel waarde toe om met een au pair bureau te werken. Het is immers echt spannend als een au pair naar een ander land komt, en het is belangrijk dat ze de juiste begeleiding krijgt. De au pair heeft bescherming nodig, een punt waar ze naartoe kan met vragen en helpt met het vinden van au pair vriendinnen die zorgen dat een au pair zich thuis voelt in het nieuwe leven als au pair. Maar ook voor het gezin is het fijn als er een persoon is die objectief is en zich bezig houdt met het welbevinden van de au pair, de opvangkindjes en ook het gastgezin.

Je hebt 100% zeker een keertje een miscommunicatie of een vraag hoe je het beste om kan gaan met een speciale situatie. Een erkend au pair bureau kan in zo’n geval bemiddelen en helpen hoe je het beste samen verder komt!

Vliegtuig van KLM waar een au pair in zit die met behulp van een au pair bureau een visum voor Nederland heeft gekregen

De verantwoordelijkheden van een au pair bureau

We zijn als au pair bureau verantwoordelijk voor het welzijn van de au pair en het gastgezin. Dat begint al bij het maken van de match tussen gezin en de au pair. Daarnaast moet het au pair bureau een uitwisselingsprogramma maken voor de au pairs en hen begeleiden tijdens het verblijf in het nieuwe land. 

Wat doen we als au pair agency Nanny nina?

 • We zoeken als je dat wilt een fijne match tussen gezin en au pair
 • We informeren au pair en gezin over het proces en hoe lang het duurt voor je au pair bij je thuis is.
 • We bieden een fijne start voor je au pair door hem of haar te koppelen aan een buddy.
 • We geven de au pair toegang tot onze au pair academy met leuke online trainingen 
 • We bieden toegang tot een leuke nederlandse taal cursus
 • We organiseren leuke bijeenkomsten voor au pairs op onze headquarter in Haarlem
 • We hebben een emergency opvang voor het geval een au pair niet meer bij het gastgezin kan wonen
 • Leuke info brochure met de basics voor ouders en au pairs
 • We informeren au pair en gezin over de rechten en plichten volgens de nederlandse wetgeving
 • We zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en hulp
 • We bieden een back up nanny en oppas service als er naast de au pair extra hulp nodig is.
 • We staan voor kwaliteit.

Vragen? Mail of bel ons gerust!
Liefs, Nanny Nina Au Pair Agency

Wat is het verschil tussen een au pair uit de EU en een NON-EU au pair

Voor au pairs die uit de EU komen is het niet verplicht om een visum aan te vragen. Komt uw au pair niet uit de EU, dan is dit verplicht. Voor beide au pairs heeft u een au pair bureau als erkend referent nodig om het proces te begeleiden.

Moet mijn Engelse of Zwitserse au pair ook een verblijfsvergunning hebben?

De regelgeving voor au pairs noemt meestal de EU als regel of een verblijfsvergunning nodig is of niet, maar eigenlijk gaat het om de EER (Europese Economische Ruimte). Zwitserland en Engeland vallen onder dezelfde regels als de EU en daarom is het niet nodig om een verblijfsvergunning te hebben.

Ik ben een alleenstaande ouder, kan ik dan ook een au pair aanvragen?

Ja, zolang kan worden voldaan aan de (financiële) eisen en het gezin bestaat uit minimaal twee personen, kinderen mee gerekend, kan een au pair worden aangevraagd.

Gerelateerde berichten