Blog \ Dragons Den opnames - Behind the scenes

Dragons Den | Behind the scenes | Oppas service Nanny Nina

Jasmijn en ik komen op tv! #famous #behindthescenes #Dragonsden


Zoals we al wel hadden gezegd komen Jas en ik deze zondag om 21:20 op NPO1 op tv. Na Boer zoekt vrouw #lekkershinen.

We wilden een "viewing" party doen en een borrel op kantoor organiseren, want dat leek ons leuk, maar in Corona times is dat lastiger. We kregen een paar vragen om wat meer achtergrond te geven over hoe alles is gelopen, dus hieronder een klein stukje " achter de schermen" en wat vervolg m.b.t. de onderhandeling :)

Hoe het begon

We zijn afgelopen December gevraagd om mee te doen aan het investeerders programma Dragons Den. De programmamanagers hebben een aantal start-ups ( waaronder onze oppasservice) die ook mee hadden gedaan met een crowdfunding uit de lijst geselecteerd.
 
Dragons achtergrond: De dragons zijn 5 ondernemers met een heel wisselende achtergrond.
  1. Shawn Harris de dame die de eetrijpe avocado naar NL bracht
  2. Pieter schoen oprichter NL energie maatschappij
  3. Won Yip horeca magnaat
  4. Michel perridon oprichter Trust accessoires.
  5. Nikki plessen mode dame

Tijdlijn

We hebben sinds de opnames in december onderhandeld met de investeerders/Dragons. Vooral de items stemrecht en zeggenschap waren wrijvingspunten. Ook de Coronacrisis die tussendoor kwam gooide roet in het eten en bijna was de deal mislukt. Maar we zijn er sinds vorige week eindelijk uit! Het plan is alles voor 19 april rond te hebben. Hiervoor maken we ook de stap van VOF naar BV: Het is net veel geld om hoofdelijk aansprakelijk voor te blijven:)

Meedoen aan Dragons Den als oppas centrale was super voor naamsbekendheid van het bedrijf Nanny Nina, voor zowel potentiële klanten als voor recruitment van nannies, en zelfs om in te toekomst intern makkelijker vacatures te kunnen vervullen voor city captains en recruiters. Jasmijn start direct aansluitend op de uitzending een marketing actie op facebook/ instagram zodat mensen de uitzending koppelen aan onze website en producten ( herkenning en herhaling, goed om follow up te doen, zelfs al is het nu Corona times, waardoor we minimale marketing budgetten hebben.)

Tijdens de opnames

We hadden tijdens de voorrondes een party popper meegenomen, die het gewenste effect had. Want we mochten door naar de echte opnames. Voor ons was een (knappe) jongeman aan de beurt die een trouwring doosje heeft ontwikkeld met een camera, die komt ook vast nog voorbij in een van de afleveringen. Met zijn ring kun je zonder awkward mensen te vragen om een foto te nemen je geliefde ten huwelijk vragen. Aardige vent, beetje mee gebabbeld vooraf, super benieuwd of hij door is, dat weten wij ook nog niet want wij stonden zenuwachtig te lopen te zijn in de lobby natuurlijk.
 
De mensen van de " crew " op de filmset keken ons bedenkelijk aan toen we weer met die party popper aan kwamen zetten. Ze probeerden ons nog te overtuigen geen popper te gebruiken en sloten af met: " We hebben een superduur kleed hier liggen, dat is gehuurd, dus kan je naast het kleed poppen met die confetti?" We hebben lief gelachen en gezegd dat we ons best gingen doen met mikken. Het was een lastige afweging te maken: rechtdoor recht op dragons is veeeeeeel leuker. Ja tog, veel. Maarja, het kleed... hmm.  Wat het is geworden zien jullie nog zondag.
 
Let op de borden...
We hebben nog snel even in de gang van de opnamestudio wat geoefend, want zoals je wel zult zien was het nog best wat gehannes met onze presentatieborden. We hadden borden gemaakt en daarop a3 tjes geplakt. Maar... we waren lekker in juiste volgorde van de pitch gaan plakken #letsgo zonder rekening te houden met dat sommige borden door mij moesten worden vastgehouden en sommige door Jasmijn. Het was te laat om nieuwe borden te bestellen dus we moesten er van maken wat kon, en dit resulteerde in de "borden overgeef dans" die eigenlijk best leuk was tijdens de show.

Follow up investering

We gaan niet zeggen hoe alles precies loopt, #spoileralert, maar er viel uiteindelijk in de verdere onderhandelingen 1 investeerder af.. jullie mogen raden welke.
We zijn het nu eindelijk eens over de eerste " termsheet" en nu komt de aandeelhouders overeenkomst. Tussen alle voorstellen door hebben wij met onze eigen adviseurs ( dank voor al het meedenken!!) veel overlegd en gesproken over wat nu eerlijk is. Wij hadden dit ook nog nooit gedaan, het was echt heel interessant en leerzaam.

Het was echt heel leuk om te doen. En we zijn ready to go nu om het bedrijf verder te laten groeien samen met ons geweldige team en de Dragons!
 

Datum en tijd uitzending: zondag 19 april 21:30 NPO 1.

Waarisdiepopcorndan,
Dus, we zijn net zo benieuwd als jullie, wordt vast leuk.
Hopelijk tot snel weer :) 

Liefs Jasmijn en Lyla

Dragons Den