Blog \ De tofste offline spelletjes voor kids

Top 6 leukste OFFline spelletjes:

Monopoly (junior)
Monopoly junior is voor kinderen van 4-12 jaar. Kinderen leren doormiddel van dit spel op
een leuke manier met geld omgaan. Race over het boord en maak goede beslissingen. Koop
je het vakje of niet? Als één speler geen geld meer heeft, tellen de andere hoeveel geld zij
hebben. De speler met het meeste geld heeft het spel natuurlijk gewonnen! Het spel duurt
ongeveer 30 minuten, zo houden de kids precies goed de aandacht erbij!

UNO (junior)

UNO junior is voor kinderen van 3-10 jaar. Het is een leuk snel spel waar de meeste kinderen
gek op zijn! Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken, maar
vergeet niet bij de laatste kaart UNO te roepen. Op de kaarten staan grappige
dierenafbeeldingen om het spel nog leuker te maken.

30 seconds (junior)


Dit is een fantastisch gezellig spel. Een bekend party spel onder de ouderen. Je speelt dit spel
in teams, dus teamwork! Een persoon uit het team probeert in 30 seconden zoveel mogelijk
begrippen van het kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen de andere teamleden raden,
des te meer stappen vooruit mag je op het spelboord. Een dobbelsteen kan daar wel nog
verandering in brengen, dus extra spannend! Welk team bereikt als eerst de finish? Deze
editie bevat natuurlijk wel begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor de kids. Leuk
spel waar je goed moet nadenken. Dus laat de hersenen maar eens stevig kraken.

 

Halli Galli (junior)

Een spannend reactiespel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op elke kaart staat een vrolijke of een verdrietige clown. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde clown precies 2 lachende exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Maar als er een verdrietige clown op tafel ligt, moet je juist niet op de bel drukken! Wie als eerste correct op de bel drukt, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?


Speed Cups

Concentratie-, reactie- en behendigheidsspel voor het hele gezin. Je krijgt 5 bekers in verschillende kleuren. Elke ronde draait een speler de bovenste kaart van de stapel om. Daarop staan 5 voorwerpen in de kleuren van de bekers horizontaal of verticaal georiënteerd. Zo kunnen er 5 vogels in een boom zitten of 5 shirts aan een waslijn. Je probeert nu zo snel mogelijk je bekers op of naast elkaar te zetten op de manier waarop dit op de kaart is aangegeven. Ben je als eerste klaar, druk dan snel op de bel. Heb je het goed, dan win je de kaart. De speler met de meeste kaarten wint het spel. Speed Cups heeft hele makkelijke spelregels, waardoor het snel te leren is.

 

Dobble

Dobble is een observatie - en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen.
Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool? Zijn de kaarten op? Dan is de winnaar degene met het meest aantal kaarten.

 

Bovenstaande spelletjes kun je kopen bij o.a bol.com, intertoys. Maar wat je natuurlijk ook kunt doen, is eens op Marktplaats kijken. Zo help je andere mensen van spullen af en geven we een spelletje weer een nieuw leven. En het is natuurlijk veel goedkoper! Win-win situatie niet? ☺

 

Bovenstaande spellen zijn superleuk om te doen tijdens een spelletjes middag. Maak er bijvoorbeeld spelletjescircuit van en noteer bij elk spel welke speler gewonnen heeft. Aan het eind heb je dan één speler met het meest aantal punten. Bedenk met de groep een leuke opdracht voor de winnaar en een grappige opdracht voor de verliezer. 

 

Ook kun je leuke spelletjes doen met eenvoudige voorwerpen, dat scheelt weer een bestelling of een bezoekje aan de winkel.

 

  1. Je hebt pingpongballetjes en eetlepels nodig. Ieder kind krijgt een lepel, waar hij/zij een pingpongballetje oplegt. Alle kinderen gaan in een rij staan en moeten een bepaalde afstand lopen, zonder dat het balletje van de lepel afvalt. Ze moeten wel een bepaald tempo hebben, dus niet schuifelen, maar een beetje goed doorstappen. Wie als eerste het balletje van de lepel laat vallen, is af.

 

  1. Ook is een leuk idee: van watten bolletjes maken (pluisjes) en dan moeten alle kinderen rondom een tafel gaan staan. De handen moeten ze achter de rug doen. Je telt tot drie en bij drie moeten ze zo hard blazen dat het pluisje naar de andere kinderen geblazen wordt. Bij wie het pluisje op de grond valt, is af. Het klinkt misschien een beetje saai, maar de kinderen vinden het prachtig.Ezeltje/varkentje prik. Je maakt een tekening van bv. een ezeltje, varkentje, enz., in ieder geval een beest waar een staart aan moet óf een meisje waar een paardenstaart aan moet. Je kunt een kleurplaat nemen of zelf een tekening maken. Je prikt dit op een prikbord. Je knipt een staart uit en steekt hier een punaise in. Eén kind krijgt een blinddoek (een theedoek, die je in een driehoek vouwt) om en moet de staart 1 keer in het prikbord steken. Je haalt de blinddoek weg en kijkt waar het kind de staart heeft geprikt. Dat herhaal je tot alle kinderen geweest zijn en wie er het dichtste bij heeft gezeten, heeft gewonnen. Als een kind de staart geprikt heeft, zet je met een stift een puntje op de prikplaats. Ieder kind heeft een eigen kleurstift, zodat je op het laatst zéker geen problemen kunt krijgen, omdat ieder z'n eigen kleur terug kan vinden.

Dobbelstenen