× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Leuke kinderfilms: een lijst voor het hele gezin

avatar van jasmijn kok
Datum: 28 juni 2023
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Mensen houden van films kijken. Je helemaal laten gaan in de wondere wereld van film en tv is magisch. Of dit nou een avondje uit naar de bioscoop is, of op je eigen bank thuis, de magie blijft hetzelfde. Ik vind film een prachtig medium, om dat het echt iets voor alle leeftijden is. Wel kan ik goed begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet ziet.

Om even wat overzicht te bieden, heb ik voor jullie de ultieme movie guide gemaakt. Een overzichtje met voor kids tot en met 10 jaar. Een film uitzoeken was nooit zo makkelijk geweest!

wat zijn leuke films voor kinderen?

Films voor kinderen vanaf 4 jaar of jonger

Hieronder staan leuke voor kindjes tot 4 jaar:

  1. Winnie de Poeh
  2. Nijntje
  3. Shaun het Schaap
  4. Finding Nemo
  5. Happy Feet

Winnie de Poeh

Deze lieve kleine beer was vroeger een van mijn favorieten. Samen met zijn vrienden beleeft hij veel. Winnie de Poeh is vooral voor de kleintjes, maar zeker niet af te schrijven voor de wat oudere kinderen met een jonge ziel! Helaas staan ze niet meer op Netflix, maar Disney-plus heeft er wel een aantal. Ik vond ze allemaal even leuk, en ik denk dat de kids na één film al helemaal hooked zijn! Wie is immers nou niet fan van kleine Winnie?

banner

Nijntje de film

Nijntje is natuurlijk een klassieker. Ook deze is voor kindjes onder de 4 een heerlijk vermaak. Het leert je kids spelenderwijs over verschillende interessante onderwerpen. Zo is er een Nijntje film getiteld ‘’kleuren, cijfers en vormen’’, maar ook ‘’ontdek de wereld met Nijntje.’’ Het deuntje blijft wel eeuwig in je hoofd zitten, daar moet ik alvast voor waarschuwen! Zowel Netflix als Videoland heeft verschillende Nijntje films ter beschikking.

Shaun het Schaap

Een van mijn favorieten op dit lijstje is Shaun het Schaap. Om een beetje beeld te geven; mijn vader is hier enorm fan van. Het is gemaakt met klei en is een humoristische film over een schaap op een boerderij met al zijn perikelen. De knap gekleide gezichtsuitdrukkingen maken deze films echt uniek. Shaun het Schaap is écht voor alle leeftijden, en is vooral als ouder of oppas één van de leukste om ook mee te kijken. Meerdere delen van Shaun het Schaap staan op Netflix en op Videoland.

Finding Nemo

Finding Nemo, voor degenen die het niet kennen, gaat over een kleine vis die door een duikboot gevangen wordt. Zijn vader is vastberaden om hem terug te halen. Tijdens deze reis door de zee ontmoet hij Dory, een eigenzinnige blauwe vis. Ik vind Finding Nemo een prachtige film, omdat het gaat over familie, vriendschap en een beetje anders zijn. Het is een geweldige film voor een breed publiek en is een grote hit over de hele wereld! Finding Nemo is net zoals alle Disneyfilms enkel te vinden op Disney-plus

Happy Feet

Muziek en pinguïns. Wat wil je nog meer? Happy Feet is een ontzettend vrolijke film dat je laat dansen door de woonkamer! Het gaat kort gezegd over een pinguïn die vergeleken met zijn familie buiten de boot valt. Maar in het einde komt het allemaal goed hoor! Happy Feet is dé film om je kind op vroege leeftijd al een beetje muzikaal op te voeden. Hij is alleen te vinden op Netflix. En vergeet niet om te zorgen dat je de speakers lekker hard zet!

Films voor kinderen tussen 5 en 8 jaar oud

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de films die kindjes tussen de 5 en 8 jaar graag kijken:

  1. Pluk van de Petteflat
  2. Kiki’s deliviery service
  3. Charlie and the chocolate factory
  4. Klaus

Pluk van de Petteflat

Misschien is dit mijn eigen nostalgische mening, maar Pluk van de Petteflet is een enorm leuke jeugdfilm. Het gaat over Pluk, een jongen met een rode auto. Als het park naast zijn flat verwoest dreigt te worden, doet hij er alles aan dit park te redden. Deze kinderfilm is een live action film met poppen. Het lijkt op de wereld zoals wij die kennen, alleen kunnen dieren praten én is er een paard met heel veel poten! Klinkt perfect, toch?

Pluk staat op Netflix en op Videoland. Geen excuus dus om hem niet meer te kijken!

Kiki’s delivery service

Dit is een Japanse animatiefilm. Dit kan mensen snel afschrikken, maar dat is volkomen onnodig. De film is van de fameuze Japanse animatiestudio Ghibli, een befaamde studio die prachtige, wereldberoemde werken maakt. Kiki’s delivery service gaat over een jonge heks die vliegend op haar bezemsteel allerlei avonturen beleeft tijdens het bezorgen van broodjes. Het is een heerlijke humoristische film met vrolijke liedjes en ik kan je garanderen dat je er een grote glimlach van op je gezicht krijgt. Hij staat alleen op Netflix.

Charlie and the chocolate factory

Het is een enorme feel good-film én een echte klassieker, en kon daarom niet ontbreken aan mijn filmlijstje. Het is een verfilming van het boek van Roald Dahl, dus een perfect excuus om ook het boek met je kind te lezen! (En eigenlijk moet natuurlijk altijd eerst het boek en dan de film, maar als je het andersom wilt doen knijp ik wel een oogje dicht). Ook deze familiefilm staat enkel op Netflix en is een van de beste jeugdfilms.

Klaus

Kerstfilms zouden eigenlijk hun hele eigen blog moeten krijgen, maar deze wilde ik toch even benoemen. Klaus is vrij nieuw, maar veroverde gelijk een plekje in mijn hart. De animatie is prachtig, heeft humor en ook nog een mooi moraal. Ik heb deze als 20-jarige gewoon in mijn eentje gekeken, dus kan met zekerheid zeggen dat het een film voor alle leeftijden is! Deze film is een Netflix Original dus staat alleen op Netflix.

Films voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar

Kids tussen de 8 en 10 jaar oud kijken graag naar iets wat spannender is. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. The rise of the guardians
  2. De boskampi’s
  3. Patatje Oorlog

The rise of the guardians

Deze animatiefilm is het best te omschrijven als magisch. Hierin komen alle fictieve figuren voor als de Paashaas, Kerstman en Klaas Vaak. Samen moeten ze zorgen dat de slechterik de wereld niet in duisternis hult! Het kan wat spannend zijn en is daarom voor de stoere kids! Deze film staat op Netflix.

De boskampi’s

Oftewel, de eerste gangsterfilm voor kids! Boskampi’s is een Nederlandse live-action en gaat over Rik, die zijn vader Paul omtovert tot een maffiabaas. Het probleem is alleen, dat zijn vader hier niks vanaf weet! Dit brengt hilarische activiteiten met zich mee.

Deze film is te zien op Netflix en op Videoland.

Patatje oorlog

Als haar vader naar Afghanistan wordt gestuurd maakt de negenjarige Kiek zich meer en meer ongerust dat hem iets zal overkomen. Maar, zo vertellen haar moeder en een leraar, de kans op een dode vader is bijzonder klein. Haar kinderlijke logica doet Kiek redeneren dat als ze ook een dode muis en een dode hond heeft, die kans nog eens veel kleiner zal worden.

Op papier zware stof voor de jonge doelgroep, maar de fraaie animatiescènes die Kieks rijke fantasie verbeelden zorgen voor voldoende luchtigheid. Deze film staat niet op Netflix of Videoland, maar is gratis te kijken op NPO-start. Een goede Nederlandse film om een beetje te proeven van onze eigen cultuur.

Natuurlijk is dit lijstje maar een leidraad. Als je kind 7 is en ontzettend graag de Boskampi’s wilt zien, is het aan jou als ouder of oppas om te bepalen of je kind dit daadwerkelijk aankan.

Kijk vooral ook mee, niets is leuker dan samen te kijken en hier dan over kunnen praten. Het wordt vaak onderschat wat het effect van tv kijken is op de opvoeding van een kind, maar het kan ontzettend leerzaam én leuk zijn. Als je maar de goede uitkiest. En laat daar nou nét dit lijstje voor zijn.

Waarom het leuk is om met het hele gezin een film te kijken

Ze bieden niet alleen visueel verbluffende beelden, maar ook een meeslepend verhaal dat jonge kijkers betovert. Ze worden meegevoerd in een wereld vol boeiende personages en avonturen.

Het kijken naar een animatiefilm met je kindjes creëert een gedeelde ervaring waarbij je samen kunt lachen, huilen en je kunt laten inspireren door de hartverwarmende scènes. Ze bevatten vaak belangrijke boodschappen en lessen, zoals vriendschap, doorzettingsvermogen en het volgen van je dromen. Het kan zowel vermakelijk als leerzaam zijn voor zowel jongeren als volwassenen.

Bovendien biedt het kijken met je kids een gelegenheid om quality time door te brengen en een band op te bouwen. Je kunt met hen praten over de film, hun gedachten en gevoelens bespreken, en hun verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren. Het is een moment om samen te ontspannen en te genieten van een gemeenschappelijke interesse.

Kortom, het kijken naar een fantastische animatiefilm als familie biedt een mix van plezier, betrokkenheid en leermogelijkheden. Het creëert herinneringen en opent de deur naar gesprekken en interacties die zowel vermakelijk als waardevol zijn. Dus haal de popcorn maar tevoorschijn en geniet samen van een geweldige filmervaring met je kids.

Houdt jouw kind meer van lezen? Bekijk dan hier de top 5 leukste leesboeken!

Wat is een leuke film op Netflix-kids?

Leuke films op Netflix-kids zijn:
– Clifford the big red dog
– Barbiefilms
– We can be Heroes
– Minions

Wat is een leuke film voor het hele gezin?

Leuke films voor het hele gezin zijn:
– Shrek
– Frozen
– Encanto
– Gelaarsde kat
– Coco

Gerelateerde berichten

banner