× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat zijn leuke films voor kinderen?

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

‘’We love films and storytelling as a people. It’s just a human compulsion to listen and tell stories.’’

Mensen houden van films kijken. Je helemaal laten gaan in de wondere wereld van film en tv is magisch. Of dit nou een avondje uit naar de bioscoop is, of op je eigen bank thuis, de magie blijft hetzelfde. Ik vind film een prachtig medium, om dat het echt iets voor alle leeftijden is. Wel kan ik goed begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet ziet.

Er zijn miljoenen films op deze aardbol, op duizend verschillende manieren te bekijken. Netflix, Disney-plus, Videoland, de goede oude dvd speler, noem maar op. Om even wat overzicht te bieden, heb ik voor jullie de ultieme movie guide gemaakt. Een overzichtje met films voor kinderen tot en met 10 jaar. Een film uitzoeken was nooit zo makkelijk geweest!

wat zijn leuke films voor kinderen?

Films voor kinderen vanaf 4 jaar of jonger

Kinderen van vier jaar of jonger kijken hele andere films dan kinderen die acht zijn. Hieronder staan de films die kinderen tot 4 jaar graag kijken:

 1. Winnie de Poeh
 2. Nijntje
 3. Shaun het Schaap
 4. Finding Nemo
 5. Happy Feet

Winnie de Poeh

Deze lieve kleine beer was vroeger een van mijn favorieten. Samen met zijn vrienden beleeft hij vele avonturen. Winnie de Poeh zijn films vooral voor de kleintjes, maar zeker niet af te schrijven voor de wat oudere kinderen met een jonge ziel! Helaas staan ze niet meer op Netflix, maar Disney-plus heeft een aantal Winnie de Poeh films. Ik vond ze allemaal even leuk, en ik denk dat de kids na één film al helemaal hooked zijn! Wie is immers nou niet fan van kleine Winnie?

Nijntje de film

Nijntje is natuurlijk een klassieker. Ook deze is voor kinderen onder de 4 een heerlijk vermaak. Het leert je kids spelenderwijs over verschillende interessante onderwerpen. Zo is er een Nijntje film getiteld ‘’kleuren, cijfers en vormen’’, maar ook ‘’ontdek de wereld met Nijntje.’’ Het deuntje blijft wel eeuwig in je hoofd zitten, daar moet ik alvast voor waarschuwen! Zowel Netflix als Videoland heeft verschillende Nijntje films ter beschikking.

Shaun het Schaap

Een van mijn favorieten op dit lijstje is Shaun het Schaap. Om een beetje beeld te geven; mijn vader is hier enorm fan van. Het is gemaakt met klei en is een humoristische film over een schaap op een boerderij, met al zijn perikelen. Deze films zijn écht voor alle leeftijden, en is vooral als ouder of oppas één van de leukste om ook mee te kijken. Verschillende Shaun het Schaap films staan op Netflix en op Videoland.

Finding Nemo

Er zijn natuurlijk tientallen Disneyfilms, maar in dit lijstje heb ik de leukste uitgekozen! Finding Nemo, voor degenen die het niet kennen, gaat over een kleine vis die door een duikboot gevangen wordt. Zijn vader is vastberaden om hem terug te halen. Tijdens deze reis door de zee ontmoet hij Dory, een eigenzinnige blauwe vis. Ik vind Finding Nemo een prachtige film omdat het gaat over familie, vriendschap en een beetje anders zijn. Het is een geweldige film om mee te kijken! Finding Nemo is net zoals alle Disneyfilms enkel te vinden op Disney-plus

Happy Feet

Muziek en pinguïns. Wat wil je nog meer? Happy Feet is een ontzettend vrolijke film dat je laat dansen door de woonkamer! Het gaat kort gezegd over een pinguïn die vergeleken met zijn familie buiten de boot valt. Maar in het einde komt het allemaal goed hoor! Happy Feet is dé film om je kind op vroege leeftijd al een beetje muzikaal op de voeden. Hij is alleen te vinden op Netflix. En vergeet niet om te zorgen dat je de speakers lekker hard zet!

Films voor kinderen tussen 5 en 8 jaar oud

Kinderen tussen de 5 en 8 jaar oud hebben nog wel dezelfde filmsmaak. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de films die kinderen tussen de 5 en 8 jaar graag kijken:

 1. Pluk van de Petteflat
 2. Kiki’s deliviery service
 3. Charlie and the chocolate factory
 4. Klaus

Pluk van de Petteflat

Misschien is dit mijn eigen nostalgische mening, maar Pluk van de Petteflet is een enorm leuke film. De film gaat over Pluk, een jongetje met een rode auto. Als het park naast zijn flat verwoest dreigt te worden, doet hij er alles aan dit park te redden. Pluk van de Petteflet is een live action film met poppen. Het lijkt op de wereld zoals wij die kennen, alleen kunnen dieren praten én is er een paard met heel veel poten! Klinkt perfect, toch?

Pluk staat op Netflix en op Videoland. Geen excuus dus om hem niet meer te kijken!

Kiki’s delivery service

Deze film is een Japanse animatiefilm. Dit kan mensen snel afschrikken, maar dat is volkomen onnodig. De film is van de Japanse Studio Ghibli, een befaamde studio die prachtige, wereldberoemde werken maakt. Kiki’s delivery service gaat over een jonge heks die vliegend op haar bezemsteel allerlei avonturen beleeft tijdens het bezorgen van broodjes.  Het is een heerlijke humoristische film met vrolijke liedjes en ik kan je garanderen dat je er een grote glimlach van op je gezicht krijgt. Hij staat alleen op Netflix.

Charlie and the chocolate factory

Ik denk dat alle ouders deze titel wel bekend voorkomt. Deze film is een enorme feel good film én een echte klassieker, en kon daarom niet ontbreken aan mijn filmlijstje. Het is een verfilming van het boek van Roald Dahl, dus een perfect excuus om ook het boek met je kind te lezen! (En eigenlijk moet natuurlijk altijd eerst het boek en dan de film, maar als je het andersom wilt doen knijp ik wel een oogje dicht). Ook deze film staat enkel op Netflix.

Klaus

Kerstfilms zouden eigenlijk hun hele eigen blog moeten krijgen, maar deze wilde ik toch even benoemen. Klaus is een vrij nieuwe film, maar veroverde gelijk een plekje in mijn hart. De animatie is prachtig, de film heeft humor en ook nog een mooi moraal. Ik heb deze als 20-jarige gewoon in mijn eentje gekeken, dus kan met zekerheid zeggen dat het een film voor jong én oud is! Deze film is een Netflix Original dus staat alleen op Netflix.

Films voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar

Kinderen tussen de 8 en 10 jaar oud kijken graag films die wat spannender zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. The rise of the guardians
 2. De boskampi’s
 3. Patatje Oorlog

The rise of the guardians

Deze animatiefilm is het best te omschrijven als magisch. In deze film komen alle fictieve figuren voor als de Paashaas, Kerstman en Klaas Vaak. Samen moeten ze zorgen dat de slechterik de wereld niet in duisternis hult! De film kan wat spannend zijn en is daarom voor de stoere kinderen! Deze film is een van mijn favoriete animatiefilm en raad ik daarom echt aan. Het houdt de magie van al deze figuren nog even in stand, maar is ook leuk als kind al weet dat ze niet bestaan. Want waarom niet een beetje magie terug halen? Deze film staat op Netflix

De boskampi’s

Oftewel, de eerste gangsterfilm voor kinderen! Boskampi’s is een Nederlandse live-action film en gaat over Rik, die zijn vader Paul omtovert tot een maffiabaas. Het probleem is alleen, dat zijn vader hier niks vanaf weet! Dit brengt hilarische activiteiten met zich mee.

Deze film is te zien op Netflix en op Videoland.

Patatje oorlog

Als haar vader naar Afghanistan wordt gestuurd maakt de negenjarige Kiek zich meer en meer ongerust dat hem iets zal overkomen. Maar, zo vertellen haar moeder en een leraar, de kans op een dode vader is bijzonder klein. Haar kinderlijke logica doet Kiek redeneren dat als ze ook een dode muis en een dode hond heeft, die kans nog eens veel kleiner zal worden.

Op papier zware stof voor de jonge doelgroep, maar de fraaie animatiescènes die Kieks rijke fantasie verbeelden zorgen voor voldoende luchtigheid. Deze film staat niet op Netflix of Videoland, maar is gratis te kijken op NPO-start. Een goede Nederlandse film om een beetje te proeven van onze eigen cultuur.

Natuurlijk is dit lijstje maar een leidraad. Als je kind 7 is en ontzettend graag de Boskampi’s wilt zien, is het aan jou als ouder of oppas om te bepalen of je kind dit daadwerkelijk aankan. Al met al is het belangrijk om veel films te kijken met je kinderen.

Kijk vooral ook mee, niets is leuker als samen een film kijken en hier dan over kunnen praten. Het wordt vaak onderschat wat het effect van films is op de opvoeding van een kind, maar het kan ontzettend leerzaam én leuk zijn. Als je maar de goeie films uitkiest. En laat daar nou nét dit lijstje voor zijn.

Houdt jouw kind meer van lezen? Bekijk dan hier de top 5 leukste leesboeken!

Gerelateerde berichten