Blog Blog | Vermaak je verveelde kinderen met deze 5 activiteiten

Categorie: Ouders | Datum: 23 februari 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

De vermaak-fabriek

Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7) en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven.

Moeder Hester heeft er ook mee te maken, verveling bij haar kinderen. Gelukkig is ze een creatieveling en deelt ze 5 activiteiten om verveling bij de kids tegen te gaan met Nanny Nina. Lees snel verder! 

Toveren uit de crea-bea pot. Een weekje vakantie, mama in het gips, en al het betaalde vermaak dicht: musea, dierentuinen, pretparken en theaters. Het kinder-vermaak is niet gesloten... of op pauze. Onze vermaak-fabriek draait sinds corona overproductie. Hier een paar activiteiten die wij tevoorschijn toveren aan de keukentafel. All parents unite en doe er je voordeel mee! 

Schaatsen

Hoezo schaatsen? We genieten van de lentezon, sneeuwpret anno 2021 is klaar. Maar... hebben ze heimwee naar dat glibberige gladde je valt nog op je billen weekje? Met stevig plakband een paar vuilniszakken op de grond plakken, paar lijnen afwasmiddel erover heen, her en der wat druppels water en.... schaatsen maar! Doe het wel op een plek waar de kids zich ergens aan kunnen vasthouden... Alleen aan elkaar is net als op het echte ijs geen betrouwbare oplossing! En geen ruimte tussen de vuilniszakken, niemand heeft zin om de keukenvloer drie keer te moeten dweilen....

Smurfensnot

Wie heeft er niet bij de winkels in de rij gestaan voor alle ingrediënten van een lekker potje slijm? Zelfgemaakte slijm die bij aanraking met kleren besluit zich daaraan te hechten en nooit meer los te laten. Slijm waarvan alle mama’s roepen: neeeeeee, niet nog meer!!!! Back to the eighties: we maken smurfensnot. Plastic zakje, afwasmiddel erin, paar druppeltjes water erbij, of een dotje scheerschuim van papa, lucht uit het zakje, knoop erin en kneden maar! Vooral veel scheerschuim met een beetje afwasmiddel en drupje water geeft een zacht effect. Om natuurlijk de beste combi te vinden moet je minstens 25 zakjes maken leert de praktijk bij ons thuis..... 

Kind spuit afwasmiddel Dreft in plastic boterhamzakje om zo smurfensnot te maken

Luchtbruggen 

Het geluid van de rinkelende brievenbus, spannend! Alleen maar saaie enveloppen voor papa en mama, of leuke vrolijke berichten? De corona-luchtbruggen brengen overal een vrolijke noot. Tekeningen, briefjes, en ook nog eens in zelfgemaakte enveloppen. Er is bovendien niets wat mama of papa moeten doen, want de kids kunnen alles zelf -  tot en met het posten van de envelop. Al een heel corona-jaar een beproefde methode! 

Een ideetje voor mama en papa: Wij maken van elke week een kaart met 25 foto’s inclusief de data van de week. Die kaart sturen we per post naar Xander en Mare en naar Opa en Oma. Een foto-verslag van alle gekke dingen die we gedaan hebben in corona-tijd, en vooral dat het niet alleen maar kommer en kwel en stom en heel stom is. Cliché natuurlijk maar je hebt ook een vrolijk overzicht van alle herinneringen en... je doet iets met al die honderdmiljoenduizend foto’s op je telefoon. 

Au mijn vinger

Wat een hamer en een spijker zijn weten onze kids vooral van filmpjes. Buurman en Buurman. Of Checkpoint of tv. Dat je er ook mega hard mee op je duim kan slaan is een ervaring die nog ontbrak. Op het internet zijn er meerdere timmerpakketten te bestellen, kant & klaar krijg je alles thuisbezorgd. We hebben robotten en dino’s gebouwd en daarna beschilderd. Deze week gaan wij voor de next level: mini muziekdoosjes. De pleisters staan al klaar! 

Knutselen enzo....

Oh jeetje, daar zijn zooooooo veel ideeën online voor te vinden. Paar van ons. Wij hebben kuddes van tot dieren omgetoverde schoenendozen dat ik bijna brokjes zou gaan kopen. Vogel-voeder-bakjes van melkpakken waar de vetbolletjes in kunnen. Als je geen probleem hebt met pindakaas op alle ledematen, keukentafel, en bomen in de tuin kun je ook die zelf maken. Een moppentap-parade, online escape-rooms speciaal voor kinderen, slingers voor een te bedenken feestje, eigen armbandjes vlechten, bouw je droomhuis van LEGO of zwevende ijsblokjes. IJsblokjes op een bordje, beetje zout erop, stevig draadje op de zoutlaag, paar druppels water erop en zweven maar...! Iedereen kan toveren.

Er zijn nog legio vermaak-ideeën. Voor mij alleen geen tijd meer ze op te schrijven. We moeten de virtual reality brillen ophalen die we gehuurd hebben. Kids vinden het geweldig. Meneer R. wordt er kotsmisselijk van en mijn hoogtevrees is nog tien keer erger met zo’n bril op. Daarna moet er nog een appeltaart gebakken worden. Iemand jarig? Nee hoor, bakken en bakken en heel veel bakken is ook zo’n vermaak-activiteit. Alleen wat problematisch met alle calorieën die erbij horen. Je kan natuurlijk niet met goed fatsoen de baksels van je eigen kinderen niet opeten. Het blijft een zware tijd verzuchten wij bij het snoepen van cupcake nummer 80 deze week...

Lees hier meer van dit soort blogs van Hester over haar familie. 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt