Blog Blog | Help! Ik ben zwanger... En nu?!

Categorie geen | Datum: 08 maart 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

HELP! Ik ben zwanger... En nu?!

Laura (25) heeft een zoontje van anderhalf en is 17 weken zwanger van haar tweede. In deze blog deelt zij haar zwangerschapservaringen.

Allereerst een leuk nieuwtje om deze blog mee te starten: ik ben momenteel zwanger van mijn tweede kindje! En hoe leuk, het wordt een broertje voor mijn oudste zoon Davi. Natuurlijk is het schrijven van deze blog mij dan op dit moment op het lijf geschreven.

 

Moeder Laura met zoontje Davi in haar armen

 

De eerste zwangerschap

Bij mijn eerste kindje was ik compleet in paniek want heel eerlijk, die had ik even niet zien aankomen. Mijn eerste gedachte was dan ook; hoe kan dat? Nou, dat kan iedereen je wel vertellen! Nu heb ik altijd al moeder willen worden en ook op een jonge leeftijd dus gingen wij er vol voor. De eerste personen die wij het hebben verteld waren uiteraard onze ouders. Die vonden het natuurlijk fantastisch om te horen dat zij voor het eerst opa en oma zouden gaan worden. Mijn vriendinnen waren helemaal niet te houden. Gillen, huilen en springen waardoor ikzelf natuurlijk ook veel enthousiaster werd. Door de schrik kon ik er niet meteen volop van genieten, de spanning was erg overweldigend. Maar na een aantal weken was die spanning omgezet naar heel veel vreugde en vonden we het mega spannend. Het is toch een hele omschakeling, zo’n grote verantwoordelijkheid in je leven.

 

Kwaaltjes

Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat ik zwanger was kwam de misselijkheid meteen alsof dat op een of andere manier gelinkt is aan elkaar. Bij mijn eerste zoon had ik er alleen last van in de ochtend en na het overgeven kon ik rustig mijn dag beginnen en aan het werk. Na precies twaalf weken was dit over en heb ik een hele fijne zwangerschap gehad. Bij deze zwangerschap is het wel iets anders helaas. De gehele dag door misselijk in vlagen (bleghh), ik ben heel futloos en ik kan nog niet echt genieten van al het moois. Ik zit nu precies op 17 weken maar ik kan wel zeggen dat het steeds beter gaat!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alle sites die er maar ook te vinden zijn over zwangerschap heb ik direct opgezocht. Apps gedownload zoals Zwangerschap Plus om mijn zwangerschap bij te houden en veel gezocht over wat je als eerst moet regelen. Bijvoorbeeld het inplannen van een afspraak bij een verloskundige. Mijn vriend is meegegaan naar elke afspraak omdat hij niks wilde missen. Zij zorgen er dan ook voor dat je goed bent voorbereid op wat er allemaal komen gaat. Wij hebben dan ook het geluk dat zij een echoapparaat in de praktijk hebben en na de afspraak mogen we altijd even naar de kleine man kijken en naar zijn hartje luisteren. Dat vinden we heel spannend. Elke keer wanneer dat weer mag maakt mijn hart toch even een klein sprongetje van zenuwen. Je wilt natuurlijk dat alles helemaal goed gaat! Je mag zoveel dingen zelf kiezen wat dan heel overweldigend is en door onwetendheid niet zo goed een keuze kan maken. Bijvoorbeeld of je thuis wilt bevallen of in het ziekenhuis? Wil je het geslacht al eerder weten? Wil je borstvoeding geven? Ga je van te voren de Kinkhoest prik halen zodat je kleintje die niet hoeft met 3 maanden? Allemaal dingen om goed over na te denken!

 

Kraamhulp

Tussen de twaalf en zestien weken kun je het beste kraamhulp aanvragen, bij beide zwangerschappen heb ik kraamhulp aangevraagd bij Kraamzus. Dit was écht een verademing! Een bevalling is natuurlijk zwaar en voelt het alsof je ongetraind een marathon hebt gelopen. Je emoties en hormonen schieten door het dak en je kan om alles wel huilen. Geloof mij, deze gevoelens zijn heel normaal. Kraamtranen horen er nou eenmaal bij! Dat er iemand is die jou helpt met jouw wonder, je huishouden regelt en een beetje op jou let is écht een verademing.

 

Cravings!

Oh en waar we het ook nog even over moeten hebben.. ‘cravings’. Dat is toch wel écht een dingetje! Bij de eerste zwangerschap dacht ik daar geen last van te hebben. Maar als ik terugdenk was ik om acht uur in de ochtend waterijsjes aan het eten en heel veel kiwi’s. Fun fact; ik kan nu geen kiwi meer zien 😊. Toen ik rond de dertig weken zwanger was zat ik aan de telefoon met een vriendin terwijl ik zilveruitjes aan het eten was.. Tijdens deze zwangerschap eet ik vooral veel fruit en probeer ik heel gezond te eten. Wanneer je 30 kilo aankomt in een zwangerschap wil je dat niet nog een keer…

 

Kortom: zwanger zijn is mega speciaal en een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt maar het kan ook heel zwaar zijn. Wat ik vooral heb geleerd is om hulp vragen wanneer het allemaal even teveel is. Wanneer ik allebei mijn mannetjes in mijn armen heb in augustus ben ik waarschijnlijk alle ongemakkelijkheden weer vergeten!

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt