× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Op zoek naar een baan als au pair in Groot-Brittannië?

avatar van jasmijn kok
Datum: 30 november 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Theedrinken aan de Theems, een wandeling door Hyde Park of een roast diner op zondag, klinkt dat als muziek in je oren? Word dan au pair in Groot-Brittannië! In dit blog hebben wij belangrijkste stappen om als au pair in Groot-Brittannië aan de slag te gaan op een rijtje gezet. Van de wet – en regelgeving tot de must-visit hotspots: musea, parken, bijzondere wijken en nog veel meer, lees snel verder!

Wat is een au pair?

Wil je een au pair worden? Dit is iemand van tussen de 18-30 jaar die naar een ander land gaat als culturele uitwisseling. De au pair leeft bij het gastgezin in huis en helpt met het de kinderopvang en zorgt dat het huishouden aan orde is. De au pair zal tijdens deze periode een nieuwe taal leren en zich verdiepen in de cultuur van het land waar hij of zij als au pair woont.

Het is belangrijk dat je als au pair structuur en rust aanbrengt in je dagelijkse routine. Deze gadget zal je zeker helpen!

Wat verdient een au pair in Groot-Brittannië?

Volgens de richtlijnen van de Britse regering moeten au pairs gemiddeld 70-85 GBP per week ontvangen. Nina.care raadt de gastgezinnen aan om minimaal 80 GBP per week te betalen. Lees meer over het zakgeld van een au pair op de hulp pagina.

Wet- en regelgeving au pairs in Groot-Brittannië?

Sinds 1 oktober 2021 ben je verplicht om met een paspoort naar Groot-Brittannië te reizen vanuit EU-landen, de EER of Zwitserland. Een nationale ID-kaart wordt niet langer geaccepteerd. Hiernaast heb je een visum nodig om als au pair te verblijven.

Aan deze maatregels moet voldoen als au pair:

  • Je bent single en hebt geen kinderen
  • Je spreekt Engels en wilt je kennis van de Engelse taal verbeteren
  • Je hebt het recht om een visum aan te vragen
  • Je wilt maximaal 24 maanden als au pair werken
  • Komt je uit Hong Kong, Zuid-Korea of ​​Taiwan der Republik Korea of ​​Taiwan, dan heb je een sponsornummer nodig
stad londen waar je als au pair in groot-brittannië kan werken

Visum

Het regelen van de juiste visum is een belangrijk onderdeel van het proces. Au pairs moeten een visum aanvragen om deel te nemen aan het Au Pair-programma in het Verenigd Koninkrijk. In de meeste gevallen zal het Tier 5 Youth Mobility Scheme of het studentenvisum een ​​perfecte oplossing zijn. Een au pair kan niet kan werken onder een toeristenvisum. Toeristen mogen tijdens hun verblijf geen geld verdienen. Het aanvragen van een toeristenvisum om au pair te worden is illegaal en kan ernstige gevolgen hebben.

  • Temporary Work – Government Authorised Exchange visa: dit is een visum waarbij je voor een bepaalde periode in een land mag werken na goedkeurig van de overheid. Voor dit visum heb je een sponsor nodig en moet je voldoen aan de deelnamevereisten.
  • Tier 5 Youth Mobility Scheme: een 2-jarig visum beschikbaar voor au pairs uit Australië, Canada, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Japan, de Republiek Korea, Taiwan en Monaco en Britse staatsburgers van de overzeese gebiedsdelen. Dit geldt ook voor Britse staatsburgers die in het buitenland wonen.
  • Studentenvisum: beschikbaar voor au pairs van alle nationaliteiten die zijn ingeschreven voor een voltijdse studie in het Verenigd Koninkrijk.
  • Vooraf geregelde status voor EU-burgers die voor 31 -12-2020 in het Verenigd Koninkrijk wonen: deze burgers hadden de mogelijkheid om tot 30-6-2021 een Pre-Settled Status aan te vragen. Hiermee is het mogelijk om tot 5 jaar te blijven zonder beperkingen op werk op studie.
  • Ierse au pairs: als gevolg van de nieuwe Brexit-voorwaarden kunnen au pairs uit Ierland Groot-Brittannië binnenkomen en werken zonder extra beperkingen.

Lees op de website van visaguide.world meer over het in aanmerking komen voor een visa.

Au pair contract

Om inzicht te krijgen in de gemaakte afspraken tussen jou en het gastgezin is er het au pair contract. Het au pair contract bevat belangrijke informatie zoals:  

  • Au pair contract: het au pair-contract moet worden ondertekend voordat de au pairs naar het gastland reizen en moet alle regelingen voor het au pair-verblijf vermelden (diensten, vakanties, werkuren, zakgeld, etc.). Dit zorgt voor een duidelijke en eerlijke regeling tussen het gezin en de au pair. Het is mogelijk om het contract op te zeggen. De wettelijke opzegtermijn is 14 dagen.
  • Taken: als au pair ligt de focus op de verzorging van de kinderen. Hiernaast is het fijn als je kan helpen met het huishouden. Denk hierbij aan lichte taken zoals het draaien van een wasje, koken voor de kinderen en de vaatwasser uitruimen.
  • Kost en inwoning: als au pair krijg je gratis kost en inwoning. Dit geldt ook tijdens vakanties en ziekte.
  • Uren: als au pair in Groot-Brittannië werk je gemiddeld 30 uur per week. Hierin zijn de uren dat je aan het oppassen bent al meegerekend.
  • Vrije tijd: je hebt recht op minimaal 2 vrije dagen per week. Een van deze dagen moet minstens één keer per maand op een zondag vallen. Nina.care raadt aan om de au pair 4 weken vakantie te geven per 12 maanden.
  • Taalcursus: au pairs moeten de mogelijkheid hebben om een Engelse taalcursus te volgen. Deze betaalt de au pair zelf.
  • Rijbewijs: veel gastgezinnen vinden het fijn als een au pair een rijbewijs heeft. Het is belangrijk dat je voldoende rijervaring hebt om je op je gemak te voelen. Buitenlandse rijbewijzen zijn geldig voor een periode van 12 maanden na aankomst. Na deze periode kunnen andere regelingen nodig zijn. Hiernaast is het van belang dat er vooraf wordt opgehelderd wat de afspraken zijn over verzekerings- en aansprakelijkheidskwesties.

Waaruit bestaat het proces om au pair in het Groot-Brittannië te worden?

  1. Allereerst is het belangrijk om de COVID-19-testvereisten te controleren voordat je gaat reizen. Controleer of je in zelfquarantaine moet en wat je nodig hebt om Groot-Brittannië in te mogen. 
  2. Visumaanvraag: volgens de website van de Britse overheid is er geen actuele informatie over een Au Pair visum. Het is belangrijk om uit te zoeken welke visum jij nodig hebt. Check hiervoor de website van de overheid.
  3. Verzekering en inkomensbelasting: au pairs hebben niet dezelfde arbeidsstatus als reguliere werknemers en werknemers. Afhankelijk van de hoeveel zakgeld je ontvangt, moet je mogelijk inkomstenbelasting en volksverzekeringen betalen.
  4. Ziektekostenverzekering: In Groot-Brittannië is de National Health Service (NHS) verantwoordelijk voor de openbare gezondheidszorg. Dit omvat ziekenhuisverblijven, medische zorg en ambulancediensten. Voor iedereen die na 1 januari 2021 in het VK gaat verblijven, moet een reisverzekering met medische dekking worden afgesloten.
  5. Hoe lang mag je blijven hangt af van het soort visum dat je hebt en de wet – en regelgeving die hierbij hoort.
au pair in groot-brittannië

Wat kost het om au pair te worden in Groot-Brittannië?

Je ben financieel verantwoordelijk om de reiskosten, zoals de vlucht en je visum (tussen de 244 – 516 GBP), te kunnen betalen. Hiernaast moet je als au pair genoeg geld hebben om jezelf te onderhouden zonder hulp van publieke middelen, dit moet minimaal 1.890 GBP zijn.

Wat heb je nodig om au pair te worden in Groot-Brittannië?

Dit hangt af van het visum dat jij nodig hebt, maar elke au pair heeft een geldig paspoort, visum en genoeg geld om zichzelf te onderhouden nodig. Hiernaast is het belangrijk dat je de bijbehorende documenten hebt verzameld en ingevuld. Deze documenten kunnen onder andere bestaan uit certificaten van sponsoren en een eventuele tuberculose test.

10 redenen waarom jij au pair in Londen wil worden

  1. Reis als een echte local met je Oyster card gemakkelijk met de bus, tram of via de tube. Kijk goed om je heen want hier vind je elke dag de echte Londenaren die onderweg zijn naar werk, vrienden of familie en met een beetje geluk bevind jij je op een muzikaal perron met liveoptredens!
  2. Ga langs Borough Market voor een uitgebreide lunch en dwaal hierna langs de kraampjes en oude straatjes.
  3. Covent Garden op zaterdag is het culturele centrum van Londen en de perfecte plek voor een avondje uit. Van sushi tot Grieks, burgers tot Quinoa, de keuzes zijn eindeloos. Er is ook de mogelijkheid om een ​​oude Engelse pub uit te proberen waar je natuurlijk een pint (groot glas koud bier) bestelt!
  4. Breng een bezoekje aan de bekende Tate Modern-galerij. Er zijn hier gratis tentoonstellingen van uiteenlopende kunstenaars. Zo is er voor ieder wat!
  5. Even bijkomen van je drukke au pair week? Het St. James’s Park is een fijne plek om te genieten van het weer en de natuur.
  6. Op regenachtige dagen breng je een bezoekje aan National Gallery waar je de meest adembenemende schilderijen en sculpturen kan bewonderen.
  7. Op zondag is het traditie om een roast dinner te eten. Deze bestaat uit gebraden vlees, aardappelen, groenten en andere garnituren. Yummie!
  8. London is de perfecte plek voor vintage liefhebbers. Ga helemaal los in Shoreditch, Brick Lane of Portobello Road.
  9. Westminster wordt beschouwd als het politieke centrum van Londen met natuurlijk de wereldberoemde Big Ben. Je vindt hier ook Parliament Square, waar standbeelden staan ​​van belangrijke politieke personen, waaronder Nelson Mandela en Winston Churchill.
  10. Breng een bezoekje aan de wijk Soho. Een plek vol muziekwinkels, kleine cafés en schilderachtige bakkerijen.

In welke andere landen zoeken wij au pairs?

Je kan bij Nina.care aan de slag als au pair in Duitsland, Italië, Frankrijk of Zwitserland. De wereld ligt aan je voeten!

Waar kan je je inschrijven?

Wil jij een au pair worden? Schrijf je in op de site van Nina.care.

Au pair worden in Groot-Brittannië

Zoals benoemd ligt de wereld aan jouw voeten als au pair! Je hebt de mogelijkheid om naar Groot-Brittannië te gaan als culturele uitwisseling en meer te leren over de cultuur en kinderopvang. Voordat je vertrekt moet je uitzoeken welk visum jij nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Ook is het belangrijk om alle gemaakte afspraken met het gastgezin in een au pair contract vast te stellen. Zodat jullie hier altijd op terug kunnen vallen.

Hiernaast moet jij als au pair verantwoordelijk omgaan met je financiën om jezelf te onderhouden zonder hulp van publieke middelen. Je moet minimaal 1.890 GBP op je rekening hebben.

Ben jij klaar voor je avontuur in Groot-Brittannië?

Meld je nu aan als au pair in engeland!

Gerelateerde berichten

  1. au pair in zwitserland