× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Hoe overleef ik deze autorit?

Datum: 19/05/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

De vraag der vragen tijdens de autorit: wanneer gaan we af de snelweg? Het heilig moment als we aan het ‘roadtripping’ zijn. Het betekent dat we er bijna zijn. Door de kinderen bedacht als alternatief op de vraag “zijn we er bijna?” of “hoe lang nog?”

De uitermate getergde reacties van Meneer R en mijzelf op die klassieke vragen, heeft onze slimme kinderen er toe aangezet een nieuwe variant te bedenken. Eentje die wij minder irritant blijken te vinden, maar wel de benodigde informatie oplevert. Wanneer gaan we af de snelweg? 

De mislukte oplossingen 

Hoe lang nog naar de bezinepomp? Ik weet al wat ik ga nemen! Hoe ver naar de Starbucks? Mag ik dan een kaneelbroodje? Hoeveel minuten nog zegt de TomTom? Mag ik die zien? Een lange autorit of een vakantie over de grens klinkt als een nachtmerrie. Langer dan een half uur in de auto vraagt om entertainment als wij niet zelf tot opperste irritatie geëntertaind willen worden. We hebben de puzzelboeken geprobeerd: mama, we worden misselijk. We hebben de kleurboeken geprobeerd: tenzij je bij aankomst een half uur op de grond van de auto tussen de snoepjespapieren, weggemoffelde broodkorsten, lege milkshake-bekers en onherkenbare dingetjes wilt zoeken naar blijkbaar de enige echt appeltjesgroene stift die we hebben, geen succes. 

We hebben autobingo geprobeerd: de discussie over het wel of niet gezien hebben van een paard in de wei duurde minimaal tien kilometer. Een vliegveld op de bingokaart als je zigzagt door de provincie leidde tot ferm onderhandelen over de afkoopsom van een bingokaart zonder de kans op bingo. We hebben de filmpjes geprobeerd. Aan elke stoel een schermpje. Cruciale succes-factor: ze moeten dezelfde filmpjes elke keer leuk vinden. Aaarghhhh, Freek Vonk versus de tekenfilm. Een beter achterbank-drama moet nog geschreven worden…

Jongetje met pet in een oranje shirt die in de auto staat tijdens een pauze van de lange autorit

De tips der tippen voor een vermakelijke autorit

Met alle Hollandse en buitenlandse uurtjes tijdens een autorit was de “simpele” missie: bedenk laagdrempelig voor de ouders en hoogst vermakelijk voor de kinderen auto-vermaak voor een lange autorit. Poging een met heel veel snoep had tot resultaat dat we nu nog steeds rondrijden met vuilniszakjes in het handschoenenvakje. Poging twee met zelfgemaakte puzzels leverde kortstondig vermaak op, ruzie over wie de pen mocht vasthouden en naast het koffers inpakken op de avond voor vertrek minimaal 2 uur inspiratieloos zwoegen op lege papieren. Wat werkt dan wel? De tips der tips voor een lange autorit…. tromgeroffel! 

Wij houden elke autorit nu uren vol met:

1. Het Alfabet!

De kinderen moeten om en om met de volgende letter uit het alfabet een voorbeeld uit de gekozen categorie zeggen. Bijvoorbeeld: kleuren, dieren, eten, jongens of meisjes-namen, soorten speelgoed, kledingstukken, dingen buiten of binnen. Bij de C, X en Y mogen we vaak helpen, de rest van de rit genieten wij van het uitzicht en roepen soms: jeetje, wat een goede vondst! Als ze wat ouder zijn: draai het alfabet om, en gooi ook nieuwe categorieën erin: plaatsnamen, moeilijke woorden, dingen in de koelkast, sporten, landen….

2. De letterslang

Je moet een woord maken met de laatste letter van het woord van diegene voor jou. Dus als Xander auto zegt moet Mare een woord met beginletter o, en zo kan je ook weer uren doorgaan! Grote hilariteit als mama of papa steeds dezelfde letter krijgt, en nee, je mag niet steeds hetzelfde woord zeggen! Variaties zijn dat je alleen korte woorden mag gebruiken, of juist lange woorden. Je hoeft maar een kwart van de tijd op te letten – nooit hardop in de auto zeggen! – en de kinderen helpen je graag herinneren welke letter je moet gebruiken.

3. De top tien! 

Verzin samen tien van alles en nog wat! Om-ste-beurten. Tot er tien zijn. Ik heb notities vol in mijn telefoon van mogelijke top-tienen. Net als lijstjes met opties te gebruiken bij het alfabet, maar het voordeel van de top tien is natuurlijk dat je er veeeeeeel meer categorieën voor kunt bedenken! Ook uit de dagelijkse dag: noem tien winkels op loopafstand, noem tien vrienden van Xander of tien van Mare, noem tien soorten fruit, groente, groene groente, soorten schoenen, ballen, kookspullen, bloemen, tekenfilms, smaakjes van ijs en nog meer…. Lijstjes, lieve ouders, maak lijstjes in je telefoon! 

En als de bingo, de filmpjes, kleuren, puzzelen, snoepen, top-tienen, alfabetten of woordslangen allemaal niet helpen, dat is er altijd nog dat ene spelletje op de telefoon waar ze om en om een level kunnen spelen… tot dat ene heilige moment: we gaan de snelweg af! We hebben het gehaald, die lange autorit overleefd!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van de Nanny Nina oppasapp?

De Nanny Nina oppasapp biedt veel voordelen zoals push meldingenbetalingen en urenoverzicht. Als ouder kan je de oppas gemakkelijk betalen via de app. Hiernaast kan je een uren overzicht ontvangen van de gewerkte uren en betaalde facturen aan de oppassers.

Waar vind je de Nanny Nina oppasapp?

Download gemakkelijk de Nanny Nina oppasapp in de App Store en Play store

Hoe lang duurt het om een aanvraag te plaatsen in de Nanny Nina oppasapp?

Het plaatsen van een boeking gaat gemakkelijk als een profiel hebt op de Nanny Nina site. Dan klik je op de knop “Boek nu” en kan je hier je aanvraag plaatsen. Hierbij geef je aan om welke dagen en tijden het gaat, specifieke wensen zoals ervaring met babies of hulp in huis.
 

Gerelateerde berichten

Geen gevonden