× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Alles wat je wil weten over oppassen

Datum: 06/07/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Wat kost een oppas en hoeveel verdien je als oppas? Kan je oppassen als bijbaan of is het fulltime? Al deze vragen beantwoorden wij in deze blog. Klaar om onderdeel te worden van de belevingswereld van een kind én lekker bij te verdienen? Lees dan snel verder!

Wat kost een oppas?

Een oppas is iemand die wekelijks of af en toe oppast bij één of meerdere gezinnen. Bij Nanny Nina werk je als vaste oppas of als af en toe oppas. De oppas kan naast het oppassen helpen met lichte huishoudelijke taken zoals een wasje draaien, koken of de vaatwasser uitruimen. Hiernaast kan je de oppas vragen de kinderen uit school te halen en naar buitenschoolse activiteiten te brengen. Als je het fijn vind kan je deze afspraken vastleggen in een voorbeeld contract voor oppassers en ouders.

Kostenoverzicht oppas

  • De oppassers kunnen zelf hun uurtarief bepalen. Dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring en ligt meestal tussen de €6-€12.
  • Hiernaast betaal je 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de verzekering voor de oppas.

Lees in deze blog meer over het onderwerp “Wat kost een oppas?”.

Hoe oud moet je zijn als oppas?

Als oppas ga je aan de slag bij een gezin bij jou in de buurt. Je krijgt een vast of af en toe adresje en past daar de hele dag of middagen op, haalt de kinderen uit school, zorgt voor een leuke middag en brengt de kinderen naar buitenschoolse activiteiten. Oppassen kan dus overdag en na schooltijd.

Je kan dus fulltime aan de slag in bijvoorbeeld je tussenjaar of wanneer je al bent afgestudeerd of parttime naast je studie of andere baan. Om als vaste oppasser aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn en als af en toe oppasser minimaal 16 jaar.

Lees hier meer over vanaf welke leeftijd je als oppasser aan de slag kan gaan bij Nanny Nina.

Oppassen als bijbaan

Je kan bij Nanny Nina oppassen op vaste dagen en op flexibele tijden. Zo kan je dit gemakkelijk combineren met je school, studie of baan en is het de perfecte bijbaan.

Wanneer je als oppas niet meer dan 3 dagen in de week werkt bij een gezin, val je automatisch onder de Regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling focust zich op het tegen gaan van “zwart oppassen”. Het grote merendeel van de oppassers bij Nanny Nina werkt via deze regeling. Hierbij maakt het aantal uur dat je werkt per dag niet uit.

Je werkt als oppas als opdrachtnemer bij jouw oppasgezin, de opdrachtgever. Bij deze verhouding vertelt de opdrachtgever wat je moet doen, ondanks dat bepaalde taken in overleg worden afgesproken. Als oppas ben je zelf verantwoordelijk voor de afdracht aan belastingen en moet je je verdiensten opgeven bij de belastingdienst.

Wanneer je voor het eerst naar een oppasgezin gaat kan dit altijd even spannend zijn. Het is dan ook fijn om jezelf goed voor te bereiden om deze oppasdag tot een groot succes te maken! Je hoeft natuurlijk niet een hele dagplanning te maken, maar een aantal kleine voorbereidingen zijn wel zo prettig. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat je weet wat de kinderen leuk vinden. Zijn ze gek op spelletjes? Neem een spelletje mee!
  • Weet wat de regels zijn; hoe laat gaan de kinderen naar bed en wat mogen ze absoluut niet?
  • Zorg dat je de telefoonnummers van de ouders in je mobiel hebt in geval van nood

Vergeet vooral niet te genieten van de leukste bijbaan van Nederland!

Wat verdient een oppas?

Dit ligt meestal tussen de €6 – €12 en hangt af van je leeftijd en ervaring. Wanneer je een fijne klik hebt met een gezin kan je in overleg afspreken dat jij elke “af en toe boeking” komt oppassen en kan het gezin jou opgeven als favoriete oppas. Na het oppassen vul jij je gewerkte uren in, in de Nanny Nina App. Dit urenoverzicht wordt naar de ouders gestuurd en na goedkeuring makkelijk via de app op je rekening overgemaakt.

Lees in deze blog meer over wat een oppas bij Nanny Nina verdient!

Oppassen

Zoals besproken zijn er bij Nanny Nina vaste en af en toe oppassers. Deze superhelden helpen naast het oppassen met lichte huishoudelijke taken zoals een wasje draaien, koken of de vaatwasser uitruimen. De oppassers bepalen zelf hun uurtarief. Dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring en ligt meestal tussen de €6-€12. Hiernaast betaal je als ouder 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de verzekering voor de oppas.

Om als vaste oppas aan de slag te gaan moet je minimaal 18 zijn en om als af en toe oppas aan de slag te gaan moet je minimaal 16 zijn. Je kan zowel fulltime aan de slag in bijvoorbeeld je tussenjaar of wanneer je al bent afgestudeerd als parttime naast je studie of andere baan. Wanneer je als oppas niet meer dan 3 dagen in de week werkt bij een gezin, val je automatisch onder de Regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling focust zich op het tegen gaan van “zwart oppassen”.

Na het oppassen vul jij je gewerkte uren in, in de Nanny Nina App. Dit urenoverzicht wordt naar de ouders gestuurd en na goedkeuring makkelijk via de app op je rekening overgemaakt.

Veelgestelde vragen

Wordt er een percentage ingehouden van mijn verdiensten?

Je ontvangt je volledige verdiensten, wij houden daar geen percentage van in.

Waar kan ik zien hoeveel geld ik verdiend heb en wanneer word ik uitbetaald?

Het systeem hanteert het uurtarief wat in profiel vermeld staat, let dus goed op dat deze naar wens ingesteld is. Bij een los oppas verzoek krijgt uitbetaald direct na het oppassen zodra ouders de boeking afronden en de betaling in orde maken. Als vaste oppas krijg je 1x per week een link om je uren in te verwerken, deze kun je doorsturen naar ouders ter goedkeuring waarna deze uitbetaald wordt.

Je kunt in je account altijd je uren en verdiensten terugvinden.

Gerelateerde berichten

  1. Kind op een nek van iemand met een brilletje van haar vingers