× Close
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Alles wat je wil weten over oppassen

Datum: 06/07/2021
Auteur: Nanny Nina

Pas je elke week op of af en toe? Hoeveel verdien je als oppas en moet je ervaring met kinderen hebben om te mogen oppassen? Hoe lang blijf je bij een gezin en hoe werkt de uitbetaling? Is het te combineren met een opleiding of ander werk en zijn er vacatures bij mij in de buurt? Al deze vragen beantwoorden wij in deze blog. Klaar om onderdeel te worden van de belevingswereld van een kind én lekker bij te verdienen? Lees dan snel verder!

Wat is een oppas?

Een oppas is iemand die wekelijks of af en toe oppast bij één of meerdere gezinnen. Bij Nanny Nina werk je als vaste oppas of als af en toe oppas.

Vaste oppas

De vaste oppas past vaste dagen in de week op bij een gezin voor minimaal 6 maanden. Zo kunnen de kinderen wennen aan een vast gezicht en heb jij voor 6 maanden financiële zekerheid. Naast oppassen kan je helpen met kleine huishoudelijke taakjes zoals het draaien van een wasje en het uitruimen van de vaatwasser. De vaste oppas werkt overdag of als naschoolse oppas. Een combinatie is ook mogelijk. Wanneer je als vaste oppas werkt ga je een termijn aan van minimaal 6 maanden. Als je het fijn vindt om de gemaakte afspraken met het oppasgezin zwart op wit te hebben vind je hier een voorbeeldcontract voor oppassers en ouders.

Om als vaste oppas bij Nanny Nina aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van minstens één referentie van een gezin waar je in het verleden hebt opgepast. Wanneer je voor het eerst gaat oppassen mag je een referentie opgeven van een (bij)baantje waar je hebt gewerkt. Zonder referentie is het helaas niet mogelijk om als oppasser aan de slag te gaan.

Als vaste oppas bepaal je je eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €8 – €12 en hangt af van je leeftijd en ervaring. Na het oppassen vul jij je gewerkte uren in, in de Nanny Nina App. Dat is deze voor Android en deze voor Apple. Dit urenoverzicht wordt naar de ouders gestuurd en na goedkeuring makkelijk via de app op je rekening overgemaakt.

Af-en-toe oppas

De af en toe oppas kan reageren op verzoekjes die via de Nanny Nina App binnenkomen. Een gezin plaatst een boeking voor een af en toe oppas met een geselecteerde datum en tijd. Hierin vermeld het gezin hun voorkeuren en wensen zoals; ervaring met baby’s, hulp met lichte huishoudelijke taken of het spreken van een gewenste taal. Wanneer je oppasprofiel hieraan voldoet kan je op de boeking reageren en word je misschien wel gekozen om bij dit gezinnetje op te passen! JEEJ!!

Om als af en toe oppas bij Nanny Nina aan de slag te gaan moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit van minstens één referentie van een gezin waar je in het verleden hebt opgepast. Wanneer je voor het eerst gaat oppassen mag je een referentie opgeven van een (bij)baantje waar je hebt gewerkt. Zonder referentie is het helaas niet mogelijk om als oppas aan de slag te gaan.

Als af en toe oppas bepaal je je eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €4 – €10 en hangt af van je leeftijd en ervaring. Wanneer je een fijne klik hebt met een gezin kan je in overleg afspreken dat jij elke “af en toe boeking” komt oppassen en kan het gezin jou opgeven als favoriete oppas. Winning! 

Hoe word je oppas bij Nanny Nina?

Je maakt makkelijk en gratis een oppasprofiel aan op www.nannynina.nl. Hier vul je je persoonlijke informatie in en vertel je natuurlijk uitgebreid over jouw ervaring als oppas. Je hoeft geen speciale opleiding te hebben om als oppas te werken. Tip: beschrijf jouw ervaringen zo duidelijk en uitgebreid mogelijk omdat ouders dit te zien krijgen wanneer jij reageert op een boeking. Beantwoord vragen zoals; op hoeveel kinderen heb jij gepast en wat waren de leeftijden van die kinderen? Wat vind je het leukst aan oppassen en hoe ziet een gemiddelde oppas (mid)dag eruit? Heb je ervaring met baby’s en jongere kinderen? Let ook op spelfoutjes en of je verhaal makkelijk te begrijpen is. Je wil dat een oppasgezin voor jou kiest in plaats van het oppasprofiel van je buurvrouw.

Naast motivatie is het ook ENORM belangrijk om je superpower in te vullen: bakken, voorlezen, creatief bezig zijn, huiswerkhulp, sportfanaat en ga zo maar door! Ook bepaal je als oppas je eigen dag- en nachttarief. Het nachttarief is altijd lager dan het dagtarief omdat deze pas ingaat zodra de kinderen op bed liggen en jij dus meer tijd hebt om het huis even aan kant te maken of iets voor jezelf te doen. Het belangrijkste binnen je profiel zijn je IBAN-nummer en minimaal één referentie. (Je bankgegevens zijn natuurlijk alleen voor jou zichtbaar) Zonder deze gegevens wordt je profiel niet geactiveerd. Hoe meer referenties je hebt, hoe betrouwbaarder je overkomt op de ouders en hoe groter de kans dat je mag oppassen bij een gezin.

Oppassen als bijbaan

Wanneer je als oppas niet meer dan 3 dagen in de week werkt bij een gezin, val je automatisch onder de Regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling focust zich op het tegen gaan van “zwart oppassen”. Het grote merendeel van de oppassers bij Nanny Nina werkt via deze regeling. Hierbij maakt het aantal uur dat je werkt per dag niet uit.

Je werkt als oppas als opdrachtnemer bij jouw oppasgezin, de opdrachtgever. Bij deze verhouding vertelt de opdrachtgever wat je moet doen, ondanks dat bepaalde taken in overleg worden afgesproken. Als oppas ben je zelf verantwoordelijk voor de afdracht aan belastingen en moet je je verdiensten opgeven bij de belastingdienst.

Ervaring met kinderen opdoen, flexibele werktijden en je eigen loon bepalen. Wat wil je nog meer?

Wij snappen dat je niet kan wachten om aan de slag te gaan als vaste- of af en toe oppas naast je school of opleiding. Ben je benieuwd welke gezinnen er bij jou in de buurt opzoek zijn naar een oppas? Vul dan je postcode en de afstand die je maximaal wil reizen in en ontdek de nanny vacatures bij jou in de buurt!

Schrijf je NU in als oppas bij Nanny Nina!

Tot snel!

Gerelateerde berichten

  1. Lichtblauwe typemachine de op een tafel staat in een kantoor
  2. Kind op een nek van iemand met een brilletje van haar vingers
  3. Roze spaarvarken waar een hand boven hangt die er een munt indoet