× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

6 activiteiten voor in de herfst!

Datum: 18/10/2021
Auteur:
Over de Auteur:

In sommige regio’s is de herfstvakantie al begonnen, en daar werkt het weer goed aan mee. Veel kinderen willen nu vooral buitenspelen om in plassen te springen of in het bos wandelen en te spelen. Of houden jouw (oppas)kinderen meer van knus binnen activiteiten ondernemen? Het kan natuurlijk allemaal! In deze blog hebben we het over leuke activiteiten die je samen met je (oppas)kinderen tijdens de herfst kan ondernemen. Lees snel verder!

Naar buiten gaan

Trek de regenlaarsjes maar aan, want we gaan lekker naar buiten! Vooral met het typisch Nederlandse herfstweer is het leuk om een buiten activiteit te ondernemen. Een boswandeling kan daarbij niet ontbreken.

Op zoek naar mooie bladeren om te laten drogen of op zoek naar kastanjes, allemaal activiteiten om samen herinneringen te maken. Zorg er vooral voor dat de kinderen kleren aan hebben die vies mogen worden, want door ze in plassen te laten stampen, in de bladeren te laten liggen of door ze in bomen te laten klimmen kan je punten scoren!

Wist je trouwens dat je kastanjes kan poffen in de airfryer? Bekijk hier het recept!

Waarom is buitenspelen zo belangrijk?

Dierentuin

In Nederland hebben wij verschillende dierentuinen zoals Artis, Burgers’ zoo, Dierenpark Amersfoort en Safaripark Beekse Bergen. In Safaripark Beekse Bergens kan je zowel met de auto, bus of de boot als te voet het park verkennen.

Neem een kijkje in de leefomgeving van de giraffen, olifanten, zebra’s en nog vele andere exotische dieren die jouw kids nog nooit van zo dichtbij hebben gezien. Hierna kunnen jullie in het restaurant nog even rustig napraten over dit bijzondere avontuur.

Kabouterpaden

Een andere leuke activiteit om samen met kleine kaboutertjes te doen, is het bewandelen van een echt kabouterpad. Staatsbosbeheer heeft samen met kabouters uit 32 bosgebieden een kabouterpad uitgezet voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Samen kunnen jullie door middel van opdrachten op zoek naar de sporen die de echte kabouters hebben achtergelaten.

Voor €3,50 krijgt jouw kabouter zijn of haar eigen opdrachtenvel, een kaboutermuts en een kabouterpin. Ben je met meer kaboutertjes op stap? Dan kan je voor €1,50 een extra kaboutermuts kopen. Bekijk de lijst met alle kabouterpaden hier.

Appels en peren plukken

De herfst is de ideale periode voor het plukken van appels en met een beetje geluk hangen er ook nog peren! En hoe leuk is het om al dat fruit zelf te plukken? Veel locaties zijn van begin september tot eind oktober geopend voor het plukken van appels en peren, zoals landgoed Olmenhorst in Ommen.

Na zo’n leuke activiteit in de buitenlucht kunnen jullie thuis nagenieten van een lekker stukje fruit. Of je kan de activiteit thuis nog even voorzetten en samen een appeltaart bakken van de zelf geplukte appels.

Kaarsenhouder

Je hebt vast nog wel ergens een glas staan wat je niet meer gebruikt of een glazen pot waar ooit bonen in hebben gezeten. Dit is perfect om een kaarsenhouder te maken in een specifiek thema, zoals de herfst!

Versier de glazen of potten met verf, papier, glitters of echte herfstdecoratie die jullie samen in het bos kunnen zoeken. Als de verf en lijm goed is gedroogd is de kaarsenhouder klaar om gebruikt te worden. Klaar om een knusse herfstsfeer de woonkamer in te brengen?

Chocolademelk versieren

Cupcakes versieren hebben we bijna allemaal weleens gedaan, maar heb je weleens gedacht aan het versieren van chocolademelk? Een leuke activiteiten als jij en de kinderen houden van een extra uitdaging. Versier de toef slagroom met kleine marshmallows, hagelslag, speculaas, reeses, eigenlijk alles waar jullie blij van worden. Wie heeft de toef slagroom op de chocolademelk het mooiste weten te versieren voordat de slagroom is gesmolten? Ready, set, go…!

Er is zowel binnen en buiten heel veel te doen en vooral te ontdekken voor kinderen, helemaal tijdens de herfst(vakantie). Hopelijk heb je na het lezen van dit blog weer genoeg ideeën om de herfst door te komen.

Herfst

Zoals benoemd is de herfst een perfecte periode om naar buiten te gaan. Maak een lange boswandeling of bezoek de dierentuin en geniet van de leefomgeving van de giraffen, olifanten en zebra’s.

Een andere leuke activiteit is het kabouterpad waarbij jouw kabouter zijn of haar eigen opdrachtenvel, een kaboutermuts en een kabouterpin krijgt. Al eens gedacht appels en peren plukken of je eigen kaarsenhouder maken? Een laatste leuke activiteit is het versieren van slagroom met kleine marshmallows, hagelslag en speculaas. Have fun!

Gerelateerde berichten