Blog 10 voordelen van een oppasbaantje

Categorie geen | Datum: 20 april 2020

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Wat zijn de 10 leukste dingen van een oppasbaan?

10 leuks oppasbaan weetjes

10 leukste dingen van een oppasbaan

 

Oppassen is misschien wel hét leukste baantje wat er is! Wil jij een oppas worden maar heb je nét even dat steuntje in de rug nodig om je over te halen? Lees dan snel de tien leukste dingen die een oppasbaan jou kan bieden!

 

 

Oppasskills

Als beginnende oppasser leer je simpelweg heel erg veel. Je bent constant bezig met creatief denken. Dat kan veranderen van hoe je ervoor kan zorgen dat je een heel dagschema hebt tot wat vandaag wil gaan tekenen. Je leert door de invloeden van je oppasgezinnen verschillende manieren van leven en verschillende manieren om situaties te bekijken. En ook niet een onbelangrijk detail: je leert jezelf een stuk beter kennen. Hoe ga jij om in bepaalde situaties? Daar kom je alleen achter door het in de praktijk te doen. En kinderen zijn erg spontaan en onwijs creatief in hun denkvermogen, dus er zullen zeker zat situaties zijn waar je even achter je hoofd moet krabben om met een antwoord te komen.

 

Je verdient goed als oppas

Het is natuurlijk niet de hoofdreden dat je als oppas wilt gaan werken, maar het is wel belangrijk: Je krijgt goed betaald als oppas. Zeker als je overdag oppast kan je veel meer verdienen dan je bijbaantje bij de Albert Heijn, werken als oppas of nanny is namelijk een professionele baan. Zeker als je je diploma haalt bij ons om als pedagogisch professional te mogen werken kan je echt een heel fijn inkomen verdienen met het allerleukste werk!  Lees ons blog over de uurtarieven als je benieuwd bent naar wat je kan vragen als oppas met jouw ervaring, opleiding en leeftijd.

 

Gezelligheid kent geen tijd

Oppassen is vooral ook heel erg gezellig! Het allerleukste aan kinderen is dat ze heel veel lachen. Wat kinderen zo leuk maakt, is dat elke dag weer met grappige, creatieve manieren komen om elkaar aan het lachen te maken door middel van toneelstukjes, tekeningen of door gewoon te spelen. Ook al heb je een wat slechtere dag dan kan oppassen een lichtpuntje in de chaos zijn en je een stuk beter laten voelen. Je kan deze tijd goed gebruiken als afleiding of om je hoofd even helemaal leeg te maken en te genieten van het moment! Kinderen leven in hun eigen wereldje en zo dus ook in het moment. Genieten van de dingen die ze hebben - daar zijn kinderen kanjers in.

 

Aan jezelf werken en ontwikkeling

Tijdens het oppassen ben je onbewust de hele tijd aan het puzzelen hoe je met verschillende situaties om gaat die je in jouw normale leven wellicht niet elke dag tegenkomt. Daarvoor moet je ook met jezelf het gesprek aan om te kijken wat het beste voor jou werkt. Wat vind jij een bijvoorbeeld een prettige manier van omgang of inspiratie? En hoe zou je dat dan in praktijk voor jezelf en de mensen om je heen kunnen beoefenen? Er zijn enorm veel leermomenten tijdens het oppassen. Door te reflecteren word je steeds beter in problemen herkennen en aanpakken!

 

Trainingen en cursussen

Als je bij Nanny Nina werkt krijg je ook toegang tot de Nanny Academy. Hierin vind je allerlei interessante cursussen en trainingen die je kan volgen in de Nanny Academy. Denk aan mindfullness bij kinderen, pedagogisch beleid, leren schrijven of de basic oppastraining. Je kan zelfs een geacrediteerd mbo-diploma halen als pedagogisch professional. (wel betaald) en ook loopbaan coaching krijgen. Of een EHBO-diploma behalen

 

Mensenkennis

Kinderen zijn minimensjes! Minimensjes waarvan de emoties vaak nog gereguleerd moeten worden - en daar hebben ze hulp bij nodig. Als kinderen een probleem hebben of ergens meezitten dan hebben ze vaak iemand nodig die ze er doorheen loodst. Dit is een superbelangrijk leerpunt! Je leert als het ware de psychologie van een mens en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Soms helpt het om er over te praten, soms helpt de afleiding van een snoepje. Je leert per situatie kijken hoe jij het beste kan helpen. Zo kom je er vanzelf ook achter waar jouw sterke kanten zijn en hoe je die het beste kan beoefenen.

 

Goed voor sociale ontwikkeling

Een oppasgezin is super leuk! Je leert nieuwe mensen kennen die allemaal in een hele andere fase van hun leven zitten dan jij. Het is heel interessant en leerzaam om erachter te komen hoe iedereen over bepaalde situaties denkt en hoe ze er mee om gaan. De gesprekken zijn heel anders dan die je waarschijnlijk met je vrienden hebt en weer krijg je een andere kijk op de wereld. Je leert op een ander niveau met mensen praten. Puur omdat je andere gesprekken aansnijdt dan dat je normaal zou doen en ook andere reacties terugkrijgt.

 

Ontspannen werksfeer

Nog een pluspunt aan oppassen is de ontspannen werksfeer! Je hoeft niet erg formeel te zijn met de ouders en meestal is het zelfs erg gezellig. Als de ouders een avondje weg zijn dan geven ze vaak de toestemming of de tip om wat lekkers voor jezelf uit de snoeplade te pakken. Je kan na een lange dag dan ook even hangen op de bank - super relaxed dus. Je spendeert veel tijd in het huis van je oppaskind, en zo wordt het ook een beetje je tweede huis. Als je de oppasouders ook wat langer kent wordt alles nog een stukje ontspannender. Het is in ieder geval geen kantoorbaantje. Zo kan je lekker je eigen gang gaan en samen met de kids een leuke tijd hebben.

 

Vrijheid om je eigen activiteiten te kiezen

Tijdens het oppassen kan je eigenlijk alles doen waar jij zin in hebt. Als het lekker weer is dan zou je naar buiten kunnen. Als het regent kan je lekker bankhangen en een film met je oppaskindjes kijken. Je kan zelf je spelletjes uitkiezen als je een spelletje wil spelen of zelf recepten uitkiezen als je iets lekkers wil bakken. Alles is mogelijk! En het leuke is dat je de oppaskindjes kan begeleiden in iets nieuws! Kinderen moeten namelijk nog erg veel leren en dat doen ze door te onderzoeken. En daar kan jij bij helpen! Buitenspelen of binnenspelen, je kan zelf bepalen wat voor lekkers je meeneemt voor 4-uurtje of als je wil dat er vriendjes komen spellen na school. Je maakt je eigen schema waar je kan kijken waar jij zin in hebt op die dag.

 

Nieuwe avonturen beleven als oppas

Oppassen is eigenlijk een groot avontuur! Je hebt geen idee wat de dag gaat brengen of met wat voor gekke ideeën de kindjes gaan komen. Wie weet ga je wel na jaren weer in plassen springen na een regenbui of misschien weer vingerverven! Geen een dag is hetzelfde! Wellicht kan je een keer samen naar de ijsboer as het lekker weer is? Gezellig lopen en als beloning een ijsje! Je mag helemaal zelf bedenken wat jou leuk lijkt om te beleven.

 

Mooie ervaringen

Oppassen kan voor hele mooie ervaringen zorgen. Het biedt nieuwe kansen en inzichten die je kunnen verrijken. Je leert bijvoorbeeld heel veel. Je ziet hele andere dingen dan wat in jouw normale leven gebeurt. Jij leert niet alleen de kinderen nieuwe methodes, maar zij leren jou ook dingen! Door verschillende families te leren kennen kunnen ze je allemaal gekke of interessante verhalen bijbrengen. Het is heel bijzonder om na een tijd terug te kijken op oppaservaringen en uit die ervaringen belangrijke levenslessen te halen.

 

Flexibele werktijden

Oppassen is een van de meest flexibele baantjes die er is! Vaak kunnen de uren verschoven worden of als je een belangrijke afspraak hebt dan is dat prima te overleggen met de oppasouders. Natuurlijk zijn er vaste uren als na schooltijd de kinderen ophalen. Je kan echter wel helemaal zelf bepalen hoe vaak je zou willen werken. Als je wat meer uren wil maken dan kan je gerust vragen aan je oppasgezin of ze nog iemand nodig hebben! Of als je bijvoorbeeld in de avonden aanvragen hebt voor oppassen dan kan je zelf bepalen of je er zin en tijd in hebt! Het rooster heb je dus voor een groot deel zelf in de hand. Je bent je eigen baas!

 

Kortom: Oppassen is dus een hele mooie baan en ervaring. Een baan die je veel meer gaat bieden dan vakkenvullen of pizza bezorgen. Je bent talloze ervaringen rijker en wijzer. Het is onwijs leuk om te doen en elke dag is een nieuw avontuur!  Heb jij nu al zin om te beginnen aan jouw oppasavontuur? Check dan www.nannynina.nl en schrijf je in als oppas! Lekker een zakcentje verdienen en ga je een hele leuke tijd tegemoet!

 

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

Haalt kids van school & kookt

Hulp in huishouden

98% match binnen 1 week

vanaf € 39 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Boek & chat onbeperkt

Gratis kennismaken

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

98% match in 2 maanden

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Au pair start < 8 weken

vanaf € 1596 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt