× Close

Boek je au pair

Binnen 2 maanden jouw au pair geregeld
  • Flexibele opvang voor kinderen 
  • Hulp bij het huishouden en koken 
  • Een au pair woont bij jullie in huis en blijft maximaal 12 maanden
  • €500 per maand
Voor meer informatie kan je ons altijd bellen: 06 83 26 11 16!
Plaats au pair verzoek
Vrijblijvend
logo van KLM
npo 1 logo
Rode kruis logo
Linda magazin logo
Volkskrant logo
pwc logo
Kosten au pair

Eenmalige kosten aan Nanny Nina

Plaatsing via Nanny Nina
2998
Korting als je zelf een au pair zoekt
- 1000

Maandelijkse kosten

Zakgeld
340
Telefoon vergoeding
20
Reisvergoeding
60
Au pair Academy (incl NL les en events)
35
Au pair verzekering
45
EHBO cursus ( zit in academy)
0
Totaal
500
Plaats gratis au pair verzoek
of bel voor meer informatie naar tel: 06 83 26 11 16
au pair manou met kindje op haar arm
Download de au pair brochure!
au pair met haar host kinderen zittend op een blauwe bank

Vragen van andere ouders

Wat is een au pair?

Een au pair is iemand uit het buitenland tussen 19 en 30 jaar die voor een bepaalde periode, tot maximaal een jaar, bij het gastgezin woont als culturele uitwisseling. In ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteunt de au pair in de zorg voor de kinderen en lichte hulp in het huishouden.

Wat zijn de kosten van een au pair?

Een au pair kost 500,- euro per maand plus een eenmalige service fee van 1998,- euro of 2998,- euro. Dit hangt ervan af of je zelf een au pair zoekt, of dat je dat door ons laat doen.

Waar komen de au pairs vandaan?

Onze au pairs komen van door de hele wereld! Van Spanje tot Canada, van Zuid America tot de Filipijnen en verder.

Spreken de au pairs goed Engels?

Jazeker! We selecteren streng op de beheersing van de Engelse taal omdat ze anders de contracten niet begrijpen, ons niet om hulp kunnen vragen (ook al hebben we verschillende Spaans en Franstalige dames in ons team) en omdat ze anders bij events niet met de andere au pairs kunnen babbelen.

We willen ze de beste ervaring bieden en wij denken dat het beheersen van de Engelse taal daar een belangrijk onderdeel van is.

Hoe zit het met mijn privacy?

Wij zoeken een au pair die matcht qua privacy met wat jullie zelf belangrijk vinden, dus als jullie in de avond alleen willen zijn zoeken we een au pair die ook geen zin heeft de hele avond met jullie op de bank te hangen. Veel ouders maakten zich hier in eerste instantie druk om, maar het schijnt maar één weekje wennen te zijn!

Kan ik ook zelf een au pair zoeken?

Tuurlijk! Dit kan bijvoorbeeld via Facebook of Aupairworld, wij doen dan alsnog de visumaanvraag, begeleiding en administratie.

Hoe lang mag een au pair blijven?

Een au pair mag van de Nederlandse overheid maximaal één jaar in Nederland blijven. Mocht je daarna nog een au pair willen uitnodigen in je huis, dan helpen we je graag bij je zoektocht naar een lieve nieuwe au pair voor het volgende jaar.

Wat is het verschil tussen een au pair uit de EU en NON EU?

Voor au pairs die uit de EU komen is het niet verplicht om een visum aan te vragen. Komt de au pair niet uit de EU, dan is dit verplicht. Voor beide au pairs heb je een au pair bureau als erkend referent nodig om het proces te begeleiden.

Wat is de au pair academy cursus?

In de au pair academy kunnen au pairs Nederlandse les volgen met wekelijkse bijeenkomsten. En natuurlijk meer over onze mooie cultuur leren.  Ook leren we de basics van bijvoorbeeld boodschappen doen en met het OV reizen. Bij Nanny Nina zijn we nog een stapje verder gegaan en bieden we jouw au pair toegang tot een persoonlijke ontwikkeling cursus met Gallup Strenth test en persoonlijkheid testen.

Heeft een au pair recht op vakantie?

Ja, als de au pair een jaar bij jullie blijft, heeft ze recht op 2 weken doorbetaalde vakantie. Plan samen met de au pair wanneer hij of zij deze kan opnemen en wat handig is voor beiden.

Welke eisen worden er gesteld aan de kamer van een au pair?

De kamer van een au pair moet daglicht hebben en een raam dat open kan. De kamer moet een deur hebben voor privacy,  verwarming, verlichting. En vandaag de dag een levensbehoefte: WIFI! Zorg dat je au pair zich welkom en thuis voelt door een plantje en welkomst tekening klaar te leggen.

Wat doet Nanny Nina au pair bureau?

We regelen alle contracten, de uitgebreide screening van je au pair, visum aanvraag bij de IND en het allerbelangrijkste: we zorgen gedurende het verblijf van je au pair voor een superfijne begeleiding en events zodat je au pair en jij een geweldige uitwisselen hebben samen!

Wat moet ik minimaal verdienen om een au pair te mogen hosten als gezin?

De financiële voorwaarden om een au pair te mogen hosten veranderen elke zes maanden. Lees hier de huidige financiële voorwaarden.

Meer au pair vragen
Nanny Nina au pair bureau team
Onze au pairs zijn gescreend

Aangenaam, mijn naam is Michelle en ik ben samen met Hannah, Laura en Jasmijn verantwoordelijk voor het au pair bureau van Nanny Nina. Het is natuurlijk best wel spannend om iemand in je huis te nemen, laat staan voor je lieve kinderen te zorgen. Ik weet het, want ik verzorg de match tussen ouders en au pairs. Ik weet dus hoe belangrijk de screening van een au pair is. Bij Nanny Nina screenen wij al onze au pairs grondig. Naast dat wij een VOG, legalisatie van de geboorteakte en een medische keuring verplichten, vragen wij onze au pairs de hemd van het lijf. We hebben inmiddels zo veel inschrijvingen van au pairs dat we kieskeurig kunnen zijn en alleen de állerbeste doorlaten. We verwelkomen maandelijks 12 nieuwe au pairs en zijn dus goed op de hoogte van alle eventuele vragen! Wil je één van ons spreken? Bel ons gerust op tel: 06 83 26 11 16.

Hoe het werkt

1
undraw_Order_confirmed_re_g0if
Plaats een
au pair aanvraag
2
check box
Binnen 2 weken: Nanny Nina selecteert een au pair voor jouw gezin. Of je zoekt zelf een au pair. Maak alvast kennis met elkaar!
3
airplane
Binnen 6 weken: Jullie au pair vliegt naar je toe en mag meteen starten met helpen
4
document
Binnen 8 weken: Haal de verblijfsvergunning op de een IND-loket
5
coming home
Binnen 9 weken: Schrijf je in bij de gemeente om een BSN nummer te ontvangen. Wel zo handig want dan kan je een bankrekening openen!
6
undraw_medicine_b1ol
Binnen 3 maanden: Laat het TB onderzoek doen bij de GGD als dat nodig is.
7
at work
Binnen 4 maanden: Zorg voor een basis-zorgverzekering en au pair verzekering binnen 4 maanden na aankomst.
8
undraw_happy_announcement_ac67
Binnen 5 maanden: Alles is geregeld!
Wat doet Nanny Nina voor jou?

Wat doen wij voor jou als au pair bureau?

We screenen je au pair en zorgen dat je aan alle au pair wet- en regelgeving voldoet. We zorgen er vooral ook voor dat jij en je gezin een zorgeloos en fijn au pair jaar hebben, en dat je au pair een geweldige tijd beleeft hier. En dat doen we met liefde (en tot in de late uurtjes als het moet) want we vinden ons werk echt geweldig.

Au pair begeleiding & events

We vinden het super belangrijk dat jouw au pair goede begeleiding krijgt en zich thuis gaat voelen. Daarom organiseren we elk jaar 6 au pair events waarbij we op avontuur gaan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen in Amsterdam met kerst, Sinterklaasavond vieren, boottochtjes in Haarlem en high tea op pittoreske locaties.

Au pair training

We bieden onze au pairs als enige au pair bureau daarnaast ook toegang tot onze eigen in-house au pair academy. Hierin staan allerlei interessante trainingen over hoe je “overleeft” in Nederland. Je vindt er daarnaast ook cursussen over zelfontwikkeling, communicatie en pedagogische ontwikkeling.

Au pair screening

Een au pair in huis nemen is een keuze die grote invloed heeft op jouw leven, en dat van je kinderen. Daarom zorgen wij er om te beginnen voor dat je echt een goede match hebt met je au pair. Je kan natuurlijk ook als gezin zelf je au pair aandragen, maar ook dan screenen we de au pair volgens onze strenge richtlijnen en checken of het een goede au pair kandidaat is. Het komt soms ook voor dat we na de screening adviseren om een andere au pair te kiezen omdat we alarmbellen horen afgaan. We hebben namelijk veel ervaring met het screenen en weten welke vragen we moeten stellen om te voorkomen dat de au pair met verkeerde redenen of verwachtingen naar Nederland wil komen. Ook testen we of hij of zij qua normen en waarden, karakter en ervaring past bij wat jij zoekt. We geloven oprecht dat als je van tevoren iets meer tijd investeert en de juiste au pair kandidaat kiest, dat dit veel tijd en problemen kan voorkomen.

Au pair verzekering

Wat een gedoe zijn verzekeringen altijd! Vinden wij ook. Daarom hebben wij het allemaal voor je geregeld. Ten eerste moet je au pair een basis zorgverzekering aanvragen. Dit is verplicht. Daarnaast raden wij onze au pair verzekering aan. Lees hier meer over de au pair verzekering van Nanny Nina.

Au pair wet- en regelgevingWe hebben daarnaast als au pair bureau de verantwoordelijkheid gekregen van het ministerie van Immigratie en Naturalisatie om zorg dragen dat alle administratie in orde is, maar ook dat de au pair wet- en regelgeving wordt gevolgd. Dat is een flinke taak, want de regelgeving is complex.

Onderstaande is wat wij doen voor jullie als au pair bureau:

- zoeken van een geschikte au pair
- screenen van de au pair en referentie checks
- contracten opstellen
- controleren van aangeleverde stukken zoals salaris verklaring en BRP
- indiening au pair aanvraag bij immigratie en naturalisatie ministerie
- begeleiding van de au pair met evaluaties
- inschrijving en afronding
- advies over verzekeringen en wetgeving
Groepje van 10 Au pairs van over heel de wereldstaan in een groepje op het nanny nina kantoor voor het logo van nanny nina au pair bureau en lachen in de camera

Au pair boeken bij Nanny Nina

Wij kiezen onze au pairs met grote zorg uit. Wij zoeken betrouwbare, sprankelende dames en heren die oprecht van kinderen houden.

  • Een au pair is betrouwbaar en zorgzaam, zelfstandig en volwassen
  • Iemand die jij en je kinderen graag om zich heen hebben

Wij begeleiden jou en je au pair bij elke stap zodat je gezin geen stress ervaart. Wij nemen contact op met je au pair en zorgen voor alle benodigde documenten voor de IND.

Wij screenen haar en geven advies als dat nodig is. Voordat je au pair aankomt in Nederland, ontvangt ze een informatiepakket met alle praktische tips die nodig zijn om zich thuis te voelen en een goede samenwerking met jou aan te gaan.

Via onze au pair academy bieden we leuke taalcursussen en trainingen aan om je au pair een fijne, culturele uitwisseling te geven. We checken met een appje en belletje in bij je au pair, en we zijn altijd bereikbaar voor vragen. We denken graag mee.

Bekijk anders eens het filmpje waarbij ik, Jasmijn, mijn zus Lyla overtuig van alle voordelen van een au pair!Over ons

veelgestelde vragen algemene voorwaarden privacy policy jasmijn en Lyla kok opricthers nanny nina kijken lachend in de camera tweeling.
Het is onze visie ouders te laten genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben.
Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. In 2010 zijn wij in Delft gestart en sindsdien eigenlijk alleen maar groter gegroeid. We zijn sinds 2019 ook "erkend referent" en mogen daarom van de immigratie en naturalisatie dienst begeleiden in de visumaanvragen en het traject met een au pair. Het aller belangrijkste vinden wij goede screening van de au pair zodat we een match kunnen maken waar de verwachtingen kloppen. En dan.. dan komt het genieten! Voor jullie met de leuke fijne au pair, en voor de au pair gaan we er samen een geweldig leuke uitwisseling van maken! Dit doen we vol passie met ons au pair team. En natuurlijk met al onze au pairs!
Lees meer

Nanny Nina blog

Au pair worden in Groot-Brittannië via Nanny NIna
Op zoek naar een baan als au pair in Groot-Brittannië?

Theedrinken aan de Theems, een wandeling door Hyde Park of een roast diner op zondag, klinkt dat als muziek in je oren? Word dan au pair in Groot-Brittannië! In dit blog hebben wij belangrijkste stappen om als au pair in Groot-Brittannië aan de slag te gaan op een rijtje gezet. Van de wet – en…

Nederland waar au pairs een verblijfsvergunning nodig hebben
Heb ik een verblijfsvergunning nodig om als au pair of nanny naar Nederland te komen?

In dit blog kom je alles te weten over de verblijfsvergunning regulier (vvr) voor au pairs en nannies. Wanneer heb je een verblijfsvergunning nodig en wat is een machtiging tot voorlopig verblijf? Wie vraagt de verblijfsvergunning aan en hoe zit het met de standaard wet en regelgeving voor oppassers? Al deze vragen zullen wij beantwoorden…